Prima navă de croazieră care soseşte după doi ani în Portul Constanţa. Cei 57 de turişti, întâmpinaţi cu fanfara

Prima navă de croazieră care soseşte după doi ani în Portul Constanţa. Cei 57 de turişti, întâmpinaţi cu fanfara

Prima escală după doi ani foto: CN APM

Nava maritimă de pasageri Seadream II a ajuns luni, 27 septembrie în Portul Constanţa. După doi ani, este prima escală a unei nave de croazieră în acest port.

Luni, 27 septembrie 2021, nava maritimă de pasageri Seadream II a acostat la terminalul dedicat din portul Constanţa, anunţă Compania naţională Administraţia Porturilor Maritime (CN APM).
 
Nava aparţine companiei Seadream Yacht Club, având ca agent în Portul Constanţa compania Phoenix Shipping and Trading.
 
Seadream II are la bord 57 de pasageri, majoritatea de naţionalitate americană şi 99 de membri de echipaj, dintre care 4 sunt români.
 
Pe parcursul escalei la Constanţa, turiştii au avut de ales între turul oraşului, vizită la Crama Rasova, la Bucureşti sau în Delta Dunării.
 
Nava, cu pavilion Bahamas, vine de la Burgas, într-o croazieră de 12 zile care a debutat la Atena, în Grecia şi se va încheia la Istanbul, în Turcia.
 
După o escală de 12 ore în Portul Constanţa, nava de pasageri Seadream II se va îndrepta către portul Odessa din Ucraina.
 
Turişti aşteptaţi cu fanfara foto: CN APM
 
„Este prima escală a unei nave de pasageri în portul Constanţa de la sfârşitul lunii octombrie 2019, sectorul croazierelor fiind grav afectat de pandemia de coronavirus atât în 2020, cât şi în acest an”, spun cei din Administraţia Porturilor.
 
Din 2017, Portul Constanţa deţine directoratul MedCruise pentru zona Mării Negre, promovând împreună cu porturile Odessa, Burgas şi Varna relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră, afectat în anii anteriori de situaţia geopolitică tensionată, Deşi perspectivele pentru anul 2020 erau optimiste în ceea ce priveşte sectorul croazierelor în Marea Neagră (23 de nave programate în Portul Constanţa), pandemia de coronavirus a închis graniţele.
 
„Escala de astăzi a navei maritime de pasageri Seadream II transmite un semnal pozitiv referitor la reluarea croazierelor, Terminalul de pasageri din portul Constanţa având în acest moment un număr de 29 nave maritime care au făcut deja rezervare pentru anul 2022”, arată CN APM.
 
Citeşte şi: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările