Prepararea cafelei, ridicată la rang de artă. Competiţia regională de barista, la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arta preparării cafelei FOTO Adevărul
Arta preparării cafelei FOTO Adevărul

În perioada 18 – 21 septembrie, la Constanţa va avea loc competiţia regională de barista. Evenimentul se va desfăşura la Maritimo Shopping Center.

Pentru mulţi, o cafea înseamnă să pui la fiert apă, apoi să adaugi câteva boabe râşnite şi zahăr sau, eventual, lapte sau frişcă. Pentru barista însă, prepararea unei cafele înseamnă o artă: de la alegerea cafelei (braziliană, indiană, etiopiană), până la combinarea ei cu un ceai sau cu boabe de piper negru, alb sau verde sau cu diferite siropuri. Apoi, modelul care se realizează din spuma de lapte este cel care face diferenţa.

„Cafeaua îşi schimbă aroma în funcţie de mai mulţi factori: lumină, umiditate, prezenţa fumului de ţigară“, spun specialiştii.
Fiecare cafea are gustul ei, în funcţie de ţara în care este cultivată. Spre exemplu: cafeaua care vine din Brazilia are gust de ciocolată neagră, de migdale, cea din Etiopia are miros de iasomie, iar cea care se cultivă în India şi Guatemala are gust de pământ“, ne-a explicat Paul Cristian Ungureanu, un specialist în arta preparării cafelei.

În funcţie de caracteristicile cafelei se pot adăuga alte arome pentru un gust desăvârşit. Spre exemplu: cafeaua din Etiopia poate fi combinată cel mai bine cu un ceai de iasomie şi va ieşi un preparat cu un gust deosebit, iar piperul merge asortat cu o cafea din India.
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite