Preotul Remus Dumbravă a murit. Atacul cerebral suferit la slujba de Sfântul Maslu i-a fost fatal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părintele nu şi-a mai revenit din colapsul suferit la Biserica Sfântul Mina FOTO Teo Tucan - TV Neptun
Părintele nu şi-a mai revenit din colapsul suferit la Biserica Sfântul Mina FOTO Teo Tucan - TV Neptun

Părintele Remus Dumbravă a încetat din viaţă în seara de sâmbătă, 16 martie, la o zi după ce fusese declarat în moarte cerebrală. Preotul suferise un atac cerebral miercuri, la slujba de Sfântul Maslu pe care venise să o oficieze la Biserica Sfântul Mina, aflată într-un litigiu.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis comunicatul de presă prin care confirmă moartea preotului misionar.

„Cu mare tristeţe în suflete, vă anunţăm că în cursul serii trecute, la Spitalul Judeţean din Constanţa, preotul Dumbravă Remus a încetat din viaţă în urma unui atac cerebral suferit miercuri.

Înaltpreasfinţia Sa Teodosie şi Arhiepiscopia Tomisului transmit sincere condoleanţe familiei îndurerate. Suntem alături de ei în această grea încercare.

Îl vom pomeni veşnic în rugăciunile noastre. Dumnezeu să-l ierte!“

Preotul Remus Dumbravă avea 61 ani. Era din Tulcea şi slujea la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa ca preot misionar. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa.

Era căsătorit şi avea doi copii. La Catedrala Arhiepiscopală şi la Capela Spitalului Judeţean se vor oficia zilnic slujbe de pomenire a părintelui până la înmormântarea sa.

Părintele Remus Dumbravă se afla în stare vegetativă de miercuri, 13 martie, fără să-şi mai revină din atacul cerebral suferit în faţa Bisericii Sfântul Mina

Preot leşinat la Biserica Sfântul Mina din Constanţa

El a fost declarat de medici în moarte cerebrală, în cursul după-amiezii de vineri, 15 martie.

Familia preotului Remus Dumbravă se opune categoric transplantului de organe.

„În ceea ce priveşte Arhiepiscopia Tomisului, reiterăm punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române care binecuvântează transplantul de organe cu condiţiile de rigoare“, se arată într-un comunicat de presă transmis de arhiepiscopie. 

Biserica Ortodoxă Română specifică termenii în care este de acord cu transplantul de organe.

„Transplantul de ţesuturi şi de organe este una din formele de vârf ale practicii medicale contemporane, care transforma suferinţa în nădejde pentru mai multă viaţă.

Este o performanţă a ştiinţei şi a practicii medicale pe care Biserica o binecuvântează atâta vreme cât, prin transplant, se rezolvă criza determinată de lipsa altor soluţii de vindecare şi se redă viaţa normală unei persoane, fără însă a i-o ridica alteia: nimeni nu trebuie ucis pentru ca să trăiască altcineva“, spune Biserica.


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite