Premiu de presă decernat în memoria ziaristei Georgiana Voineagu

Premiu de presă decernat în memoria ziaristei Georgiana Voineagu

Georgiana Voineagu, ziarista „Adevărul“ Foto Tiberiu Stanciu

În presă a fost decernat pentru prima dată premiul ce poartă numele ziaristei Georgiana Voineagu, răpusă de o boală nemiloasă la doar 39 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

În anul Centenarului Marii Uniri, ziarista Georgiana Voineagu de la „Adevărul“ s-ar fi aflat în prima linie a campaniei de presă dedicată (re)întregirii României. Profesionistă de excepţie şi mamă a două fetiţe, colega noastră s-a luptat din răsputeri cu o boală necruţătoare. Dar la doar 39 ani, în iunie 2016, Georgiana ne-a spus, fără să vrea, „Adio“.

În memoria sa, Asociaţia Jurnalistelor din România ARIADNA a creat un premiu ce-i poartă numele. Acesta a fost decernat în ajunul Zilei Femeii, atunci când ARIADNA celebrează momentul înfiinţării sale ca asociaţie, la începutul anilor ’90.

Premiul „Georgiana Voineagu“ a fost acordat Andreei Pavel (29 ani), jurnalist al publicaţiei Info-Sud-Est, pentru munca onestă în slujba comunităţii. Ultima anchetă jurnalistică realizată de Andreea Pavel şi colegul ei Cristian Andrei Leonte în echipă cu RISE Project a dezvăluit că terenurile din apropierea unităţii militare de la Corbu, unde se desfăşoară aplicaţiile multinaţionale NATO, aparţin unor apropiaţi ai dictatorului sirian Bashar Al-Assad. 

„Acest premiu mă copleşeşte şi mă obligă, în acelaşi timp“, a mărturisit Andreea Pavel, care a primit distincţia din mâinile Georgetei Adam, preşedintele ARIADNA (foto dreata).

Pentru a-i înlesni munca de documentare, asociaţia i-a oferit Andreei ca premiu un laptop din partea IBM şi cărţi.

Festivitatea a avut loc în sala Centrului cultural Teodor Burada din Bdul I.C. Brătianu nr. 68, lângă Şcoala 8, din Constanţa.

Asociaţia Femeilor Jurnaliste din România ARIADNA a lansat din acest an concursul de presă „Georgiana Voineagu“. 

Georgeta Adam a precizat că ARIADNA va acorda anual acest premiu în scopul încurajării talentelor care se manifestă în aria jurnalismului din media scrisă, radio, televiziune şi on line şi sprijinirii apariţiei unor lucrări de valoare.

Premiul „Georgiana Voineagu“ va fi un prilej de a răsplăti inventivitatea, inovaţia, puterea creativă în media, starea de veghe în presă, curajul şi voinţa de autodepăşire. 

La concurs pot participa jurnaliste care nu au depăşit vârsta de 40 de ani cu lucrări publicate în presă, având ca tematică încurajarea egalităţii de gen, a culturii, a diversităţii, cetăţeniei europene etc.

Rezultatul este anunţat public şi pe site-ul asociaţiei www.asociatiaariadna.com. Premiul va fi însoţit de o diplomă şi de lucrări sau mijloace tehnice care vor veni în sprijinul dezvoltării profesionale a jurnalistei respective. 

FOTOGRAFII DE TIBERIU STANCIU

Pe aceeaşi temă: 

Premiu de presă instituit pentru tinerele talente. Concursul poartă numele ziaristei Georgiana Voineagu

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările