Prefectul Constanţei: „Pacea pandemică” ajunge la final. Trei localităţi au rata de infectare crescută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controalele Poliţiei pe un bulevard din Constanţa - arhiva foto
Controalele Poliţiei pe un bulevard din Constanţa - arhiva foto

Două localităţi din judeţul Constanţa au depăşit pragul de 2 infectări la 1.000 de locuitori, iar o altă localitate a ajuns la 3/1.000.

Prefectul Constanţei, Silviu Iulian Coşa, avertizează că s-a ajuns în punctul în care „pacea pandemică”, pe care am savurat-o cu toţii în ultimele luni, ajunge la final.

„Astăzi (4 septembrie n.red.), în cadrul ultimei şedinţe CJSU, am constatat depăşirea pragului de 2 la mie în două localităţi: Cuza Vodă şi Horia. Să nu uităm de Grădina, acolo unde rata este peste pragul de 3 la mie.

Toata evoluţia epidemiologică recentă m-a făcut să mă gândesc la perseverenţa cu care unii încă mai susţin inexistenţa pandemiei, uitând că negarea nu este calea prin care vom depăşi criza sanitară.

Pe scurt, negarea este:

  • lipsă de respect faţă de familiile celor 1.279 de constănţeni care au pierdut lupta cu virusul în ultimele18 luni;
  • iresponsabilitate faţă de categoriile vulnerabile ale populaţiei, pensionari, bolnavi cronici, oameni care au avut şi, din păcate, vor avea de suferit din cauza dorinţei de a epata a unora;
  • nepăsare faţă de cei care au grijă de sănătatea lor şi a celorlalţi, vaccinându-se şi purtând masca;
  • aducerea luptei politice într-o zonă în care nu ar trebui să fie niciodată, aceea a promovării, cu bună ştiinţă, a unei dezinformări criminale;
  • o desconsiderare a eforturilor medicilor, care au avut misiunea să gestioneze un număr limitat de locuri, în urgenţă sau ATI, pe parcursul unor gărzi istovitoare;
  • discreditarea eforturilor depuse de militari, care şi-au asumat, cu profesionalism şi bărbăţie, orice, dar absolut orice sarcină, atunci când li s-a solicitat ajutorul;

Instituţiile statului vor continua să garanteze siguranţa tuturor, necondiţionat şi România va fi, în continuare, un model de gestionare a pandemiei, prin prisma vitezei de reacţie şi a numărului redus de victime. 

Însă durerea şi suferinţa, golul sufletesc pe care îl simţim după pierderea cuiva drag, sechelele rămase după boală, acestea nu le poate elimina nicio instituţie. 

Teama iraţională ucide, oportunismul ucide, ignoranţa şi neîncrederea în instituţii ucid şi ele. Dar asta ştiam deja de un an şi jumătate. De ce trebuie să o luăm de la capăt?”, spune prefectul. 

Citeşte şi:

Patron de agenţie de turism: „Trebuie să moară două generaţii pentru ca litoralul să scape de haina comunistă“

Sicrie importate din China, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite