FOTO VIDEO Potop la Constanţa. Ploaia a inundat oraşul. Apa trece de pragul maşinilor, pătrunzând şi în autobuze

FOTO VIDEO Potop la Constanţa. Ploaia a inundat oraşul. Apa trece de pragul maşinilor, pătrunzând şi în autobuze

Maşini în parcarea de la Poarta 1 Foto Eugen Tănăsescu

Ploaia torenţială căzută la Constanţa în după-amiaza zilei de marţi, 17 iunie, a inundat oraşul în câteva minute. Bulevardele şi străzile au fost acoperite de apă, iar circulaţia s-a blocat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ca de fiecare dată, canalizările Constanţei sunt depăşite de debitul ploii. Pe străzi şi pe bulevarde se circulă cu greutate, fiind zone centrale unde traficul a fost blocat.

La Poarta 1, nivelul apei trece de pragul maşinilor, fiind în creştere. Apa a pătruns şi în autobuze.

În zona Delfinariu, intersecţia străzii Zorilor cu strada Maramureş a devenit, ca de obicei, un bazin în aer liber. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Dacia. Reţeaua pluvială nu mai funcţionează. În Mamaia, acoperişul clubului Crema a fost distrus de forţa ploii.

Administraţia Naţională de Meteorologie a declarat Cod galben în Dobrogea, între orele 15.35 şi 16.35, în sud-estul judeţului Constanţa şi jumătatea estică a judeţului Tulcea.

Sunt semnalate intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, cantităţi de precipitaţii ce vor depăşi 20 - 25 l/mp.

Echipele de intervenţie RAJA dotate cu wole, vidanje şi pompe au ieşit pe teren. Până la ora 16, la dispeceratul societăţii RAJA s-au înregistrat 33 de reclamaţii privind sistemul de canalizare stradal din Constanţa, Ovidiu şi zona Mamaia Nord.

La nivelul municipiului, cele 26 sesizări au venit din zonele Faleza Nord - Tabla Buţii; Delfinariu, Dacia - intersecţia dintre Tomis şi Al. Lăpuşneanu, staţiunea Mamaia - zona Butoaie, Palazu Mare, strada Ahile Mihail aproape de intersecţia cu Soveja, zona City Park Mall.

Pentru zona Mamaia Nord s-au primit reclamatii de pe străzile D4 şi D5, iar la Ovidiu s-au inregistrat 2 reclamatii. Toate aceste sesizari au vizat sistemul de canalizare stradal.

„Echipele de intervenţie au răspuns la toate solicitările primite şi toate sunt in curs de rezolvare. Facem un apel către toţi abonaţii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pentru remedierea acestor situaţii într-un timp cât mai scurt să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societăţii la numărul de telefon 0241.66.44.44“, transmite RAJA.

Cazinoul din Constanţa şi Bulevardul Elisabeta inundat de noroaie Foto Baricada Verde

Reclamaţiile au curs precum apa de ploaie. La ora 18, la dispeceratul societăţii s-au înregistrat 96 de reclamaţii, cele mai multe venind din Constanţa din zonele şi cartierele Faleză Nord, Dacia, Medeea, Coiciu, Delfinariu, Palazu Mare, Poarta 1, Peninsulă şi Poarta 6. Au mai fost afectate strada Ahile Mihail şi b-dul Ferdinand. În staţiunea Mamaia s-a acţionat în zona Butoaie, iar în Mamaia Nord în zona Depozitului 10.

Cele 30 de echipe de intervenţie, dotate cu pompe de mare putere, wome şi vidanje, au răspuns la  toate solicitările primite, majoritatea fiind deja rezolvate. La ora actuală, echipele intervin pe strada Ahile Mihail şi în zona Butoaie din staţiunea Mamaia.

„Având în vedere atenţionările meteo de vreme cu ploi, pentru această perioadă, inclusiv în week-end, la nivelul SC RAJA SA s-a luat măsura asigurării echipelor de intervenţie cu utilajele necesare, în program non-stop“, dă asigurări RAJA.

Vă mai recomandăm

FOTO Furtună violentă la Mamaia. Ploaia a dărâmat o cafenea de pe faleză

Canalizările verzi. Ecologiştii au semănat iarbă în scurgerile colmatate de pe marile bulevarde ale Constanţei

citeste totul despre: