Pompier român, triplu campion mondial la atletism. A stabilit şi un nou record naţional

Pompier român, triplu campion mondial la atletism. A stabilit şi un nou record naţional

Gheorghe Romaşcanu, campion mondial                                               FOTO: ISU Dobrogea

În total, pompierul român a cucerit patru medalii, trei de aur la proba de atletism şi una de bronz, la proba de de 200 de metri plat.

Plutonierul adj. şef Gheorghe Romaşcanu, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, a câştigat titlul de triplu campion mondial la proba de atletism – 1.500 metri, 800 metri plat şi 400 metri plat.

Pompierul constănţean a reprezentat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa la Campionatele Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, competiţie ce s-a desfăşurat în perioada 8-18 august 2019, în oraşul Chengdu, China.

„Acesta a stabilit un record naţional masters cu timpul de 57"94 sutimi. De asemenea,  la proba de 200 metri plat, militarul a obţinut medalia de bronz într-o cursă cu sportivi de elită din Trinidad Tobago, Brazilia, Canada şi China”, transmite ISU Dobrogea.

Pentru această competiţie sportivul a fost sprijinit financiar de Clubul Sportiv Pompierul Constanţa, dar şi de conducerea Inspectoratului fără de care deplasările externe nu s-ar  fi putut realiza. Totodată, I.P.A.Romania a fost alături de plutonierul adj. şef Gheorghe Romaşcanu.

Pe aceeaşi temă:

Românul care a cucerit aurul mondial la matematică. „Este vorba despre idei şi raţionament, mai puţin despre formule“

UPDATE VIDEO Simona Halep s-a întors acasă cu trofeul de la Wimbledon. „Constanţa va rămâne oraşul meu de suflet”
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: