Platformă gigantică pentru foraj petrolier, sosită în Portul Constanţa. Ca să treacă prin Dardanele şi Bosfor, utilajul a fost dezasamblat

Platformă gigantică pentru foraj petrolier, sosită în Portul Constanţa. Ca să treacă prin Dardanele şi Bosfor, utilajul a fost dezasamblat

Scarabeo 9 - platforma gigantică de foraj petrolier Sursa marinetraffic.com

Platforma „Scarabeo 9“ de ultimă generaţie, care aparţine companiei Saipem, una dintre cele mai mari companii din lume cu activitate în sectorul petrolier, a sosit miercuri, 20 septembrie, în Portul Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Scarabeo 9“ este o platformă de foraj maritim semi-submersibilă de ultimă generaţie, construită în anul 2009 şi înmatriculată sub pavilion Bahamas.

Platforma este proiectată să lucreze până la adâncimi de 12.000 ft (3.657,60 metri) şi să efectueze foraje până la 50.000 ft (15.240 metri). Are 36.863 tone registru brut, lungimea de 115 metri şi lăţimea de 86,33 metri.

Este prevăzută cu locuri pentru 200 de persoane, dispune de helioport, spital, săli de gimnastică şi de recreere. La tranzitarea strâmtorilor a fost însoţită de patru remorchere, o navă de intervenţie în caz de urgenţă şi o ambarcaţiune.

Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a transmis că din cauza restricţiilor de înălţime şi adâncime la tranzitarea strâmtorilor Dardanele şi Bosfor, platforma a fost dezasamblată, iar la Constanţa a sosit fără partea superioară.

Componentele demontate vor ajunge ulterior, în România, la bordul unor nave maritime. A acostat în dana 80, din terminalul Comvex, care dispune de adâncimile necesare. Apoi, timp de circa două luni, vor fi efectuate lucrările de re-asamblare şi pregătire a platformei pentru executarea lucrărilor de foraj în Marea Neagră.

Agentul platformei este Idu Shipping & Services. 

Pe aceeaşi temă: 

CN APM Constanţa poate încheia doar contracte temporare de pilotaj şi remorcaj maritim

Nava-şcoală Mircea încheie aventura pe mare. Bricul a făcut escală în 11 porturi şi a străbătut 10.000 mile marine

 

citeste totul despre: