Plângere penală pentru liberele acordate studenţilor la vot. Student la Drept: „Este un abuz să ne suspende cursurile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un student va depune plângere penală la adresa guvernanţilor care au luat decizie de a acorda studenţilor două zile libere pentru a merge acasă să voteze. Alexandru Bajdechi din Constanţa, student la Drept în anul I la Universitatea Bucureşti, este cel care a făcut plângere şi împotriva Consiliului Local Constanţa pentru că nu s-a întrunit două luni la rând, pe timpul verii.

„Mâine depun plângere penală împotriva lui Victor Ponta (premier), Remus Pricopie (ministrul Educaţiei), Mihnea Costoiu (directorul Învăţământului Superior) şi Robert Cazanciuc (ministrul Justiţiei). S-a vehiculat în mediul online de acum câteva zile o asemenea decizie. Iniţial nu am crezut, dar se pare că s-a înfăptuit“, spune Alexandru Bajdechi.

În opinia studentului, gestul guvernanţilor are un motiv ascuns. „Scopul este destul de clar: studenţii să nu mai fie concentraţi în centrele universitare pentru a nu participa la protestele ce se anunţă şi eventual fiind acasă şi petrecând, să nu mai meargă nici la vot“, consideră Bajdechi.

Tânărul din Constanţa cataloghează măsura drept un abuz. „Ca student din Constanţa ce învaţă în Bucureşti, pot şi voi vota exact unde doresc. Nu era nevoie ca Guvernul sa-mi suspende cursurile vineri şi luni, pentru ca ulterior să mă pună să le recuperez sâmbăta. Este un abuz şi mă voi adresa organelor competente ale statului“, arată Alexandru Bajdechi.

Procesul intentat municipalităţii are la 4 decembrie primul termen de judecată.

Vă mai recomandăm

Religie versus Etica. Argumente pro şi contra în problema predării în şcoli

Protest al elevilor în prima zi de şcoală. Mitingul este organizat de Asociaţia Elevilor din Constanţa

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite