Plajele Mării Negre, transformate în balastiere. Cât e amenda pentru cei care iau nisip de la mal

Plajele Mării Negre, transformate în balastiere. Cât e amenda pentru cei care iau nisip de la mal

Sacii cu nisip erau incărcati într-o autoutilitară                                           FOTO: Bogdan Bola

Autorităţile atrag atenţia că extragerea agregatelor minerale de pe plaje, fără aviz, constituie contravenţie, iar amenzile sunt foarte mari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administraţa Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a fost sesizată cu privire la faptul că unii oameni încarcă saci cu nisip direct de pe plajă, apoi îi transportă cu o autoutilitară în diferite locuri. Totul s-a întâmplat pe plaja din staţiunea Eforie Sud.

Potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative şi a utilajelor de întreţinere a plajelor. Aceste fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei şi 20.000 de lei”, spune Bogdan Bola, directorul general ABADL.

Pentru a-i identifica pe cei care au făcut aceste lucruri, inspectorii ABADL au solicitat Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor date despre posesorul autoutilitarei.

„De asemenea, avertizăm constănţenii că potrivit legii extragerea agregatelor minerale din albiile sau malurile cursurilor de apă, a canalelor, lacurilor, de pe plajă sau de pe faleza mării, fără aviz sau autorizaţie de gospodărire a apelor sau cu nerespectarea prevederilor acestora constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi în cunatum de 25.000 - 30.000 (persoane fizice) şi 75.000-80.000 (persoane juridice)”, spun reprezentanţii ABADL.

ABADL încurajează cetăţenii să sesizeze orice fel de neregului la dispeceratul instituţiei şi să trimită fotografii în acest sens ori de câte ori cred că legea este încălcată. Datele de contacte ale Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral: telefon centrală/secretariat: 0241/67.30.36; 0241/48.61.00; 0788.23.57.56 ; 0788.23.57.57, dispecerat (permanent): 0241/67.30.24; telefon WhatsApp: 0745.34.92.09.

Pe aceeaşi temă:

Terasele ilegale de pe plajă dispar doar în prezenţa procurorilor. Buldozerele autorităţilor stau în aşteptare

Terase construite ilegal pe plajă. „Au termen 72 de ore să dezafecteze zona”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: