Primarul localităţii Ciobanu i-a spus unui bătrân imobilizat cu cine să voteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din Ciobanu este acuzat de faptul că a însoţit un bătrân în cabina de vot şi i-a sus cu cine să voteze. Poliţia a deschis dosar penal.

Astăzi, în jurul orei 11.15, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Hârşova au fost sesizaţi de faptul că la o secţie de votare s-a încălcat legea.

Un membru al secţiei de votare nr. 391 din cadrul Liceului Tehnologic Ciobanu a sesizat faptul că Tudorel Gurgu (PSD), primarul localităţii Ciobanu, ar fi însoţit la secţia de votare un bărbat de 73 de ani, imobilizat în scaun cu rotile, şi ar fi intrat cu acesta până la cabina de votare. Apoi, profitând de faptul că perdeaua era întredeschisă, ar fi observat procesul de votare şi l-ar fi îndrumat cum să voteze. 

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violarea confidenţialităţii votului.

La primul tur, Partidul Naţional Liberal Constanţa a sesizat Biroul Electoral Judeţean Constanţa de faptul că primarul comunei Ciobanu, Tudorel Gurgu, se află în faţa secţiilor de votare împreună cu alţi bărbaţi şi ar fi încercat să influenţeze votul celor care mergea la vot. 

„Pe raza comunei Ciobanu, primarul Tudorel Gurgu staţionează în faţa secţiilor de votare 390 şi 391 din cadrul Liceului Tehnologic din localitate, împreună cu mai mulţi bărbaţi interacţionând cu persoanele care merg la vot. Aceasta este o măsură de intimidare a alegătorilor, dar şi de influenţare a votului prin promisiunea/oferirea de foloase cu scopul determinării alegătorilor de a vota un anumit candidat. Aceste persoane împreună cu Gurgu Tudorel - primarul localităţii Ciobanu staţionează de mai multe ore şi în ciuda faptului că membrii secţiilor le-au solicitat să părăsească zona, aceştia refuză“, se arată în sesizarea PNL Constanţa.

Reprezentanţii IPJ Constanţa au afirmat că în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de corupere a alegătorilor.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite