Petreceri în localuri de pe bulevarde ale Constanţei, întrerupte de Poliţie. Ce amenzi au fost date

Petreceri în localuri de pe bulevarde ale Constanţei, întrerupte de Poliţie. Ce amenzi au fost date

Sursa Shutterstock

Petrecerile private în pandemie Covid-19 sunt organizate la Constanţa în localuri publice, fără temeri de îmbolnăvire. Poliţiştii au întrerupt două astfel de adunări festive.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două evenimente private care se desfăşurau în localuri de pe bulevarde ale Constanţei au fost întrerupte de poliţişti în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, 20/21 februarie.

Poliţia Constanţa a anunţat că polițiștii și jandarmii au desfășurat o acțiune pentru verificarea respectării normelor legale în ceea ce privește organizarea de evenimente private care, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020 și ale H.G. 35/2021, sunt interzise.

Prima sesizare a venit prin 112 la ora 23.00, privind localul Entourage construit în coasta Sălii Sporturilor de pe Bulevardul Tomis din Constanţa, care şi-a făcut mai nou pereţii din sticlă opaci.

„Astfel, în jurul orei 23.00, polițiști din cadrul Secției 3 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un local, situat pe bulevardul Tomis din municipiul Constanța, ar fi deschis, fiind în desfășurare o petrecere. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, care au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, iar în interior se aflau mai multe persoane. Administratorul societății comerciale, dar și alte 11 persoane prezente au fost sancționate contravețional, cu amendă în valoare totală de 15.000 de lei, potrivit Legii 55/2020“, precizează Poliţia.

Următoarea sesizare a venit după două ore, pentru alt local de pe alt bulevard al Constanţei: Red Vision de pe Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu.

„În jurul orei 01.00, polițiști din cadrul Secției 2 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, într-un local situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța, se află în desfășurare o petrecere cu caracter privat, în incinta localului fiind identificate 49 de persoane. Administratorul societății comerciale și toate persoanele prezente au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 65.000 de lei, potrivit Legii 55/2020“, menţionează Poliţia.

Autorităţile reamintesc faptul că desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, este interzisă în perioada stării de alertă. Totodată, este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23.00-05.00, cu excepțiile expres prevăzute de lege. 

Pe aceeaşi temă: 

Două petreceri private au fost întrerupte în weekend de poliţişti, în Sectorul 1 al Capitalei. Ce amenzi s-au aplicat 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările