Peste 700.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite de Poliţia de Frontieră

Peste 700.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite de Poliţia de Frontieră

Sursa foto: Poliţia de Frontieră

Ţigările au fost descoperite într-un TIR şi într-un sat din judeţul Constanţa. Un bărbat a fost reţinut şi va ajunge în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit într-un autocamion şi în două locaţii de pe raza judeţului Constanţa 760.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, fără timbru fiscal.
 
„În data de 23 iunie, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au oprit pentru control, în localitatea Ovidiu, judeţul Constanţa, un camion cu remorca, la volanul căruia se afla un cetăţean român, în vârsta de 48 ani”, transmite Poliţia de Frontieră.
 
În urma controlului efectuat  asupra mijlocului de transport, s-a constatat că în semiremorcă se aflau 400 de baxuri ce conţineau 200.000 de pachete cu ţigări, fără timbru fiscal, în valoare de aproximativ 3.000.000 lei.
 
Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, acţiunea a continuat şi vineri, 24 iunie, cu  diuă percheziţii efectuate în două locaţii din satul Săcele, judeţul Constanţa.
 
În urma percheziţiilor au fost descoperite 560.000 de pachete cu ţigări diferite mărci, de provenienţă Duty-Free, în valoare de 8.400.000 lei.
 
„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanta, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar întreagă cantitate de ţigări, în valoare de 11.400.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării”, adaugă Poliţia de Frontieră. 
 
Şoferul TIR-ului a fost reţinut şi va fi dus în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă.
 
sursa: Poliţia de Frontieră
 
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările