Peste 600.000 de constănţeni sunt aşteptaţi să voteze pe 6 şi 7 octombrie. Măsuri speciale luate de poliţie

Peste 600.000 de constănţeni sunt aşteptaţi să voteze pe 6 şi 7 octombrie. Măsuri speciale luate de poliţie

Pentru desfăşurarea în condiţii bune a proceslui electoral, poliţiştii constănţeni anunţă că au luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie are loc sâmbătă şi duminică (6 şi 7 octombrie), între orele 7.00-21.00, întrebarea adresată alegătorilor la referendum fiind „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu „Da" sau „Nu".

În judeţul Constanţa sunt aşteptaţi la urne 627.122 de cetăţeni cu drept de vot, persoane care au împlinit 18 ani, inclusiv în ziua votului.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, alături de reprezentanţii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa, Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanţa, Garda de Coastă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, precum şi alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică, la secţiile de votare, precum şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

„În acest context, precizăm că peste 230 de poliţişti vor asigura paza şi protecţia la 119 de secţii de votare, dintre cele 556 ce se vor constitui pe raza judeţului Constanţa, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I”, se arată într-un comunicat al IPJ Constanţa.

De asemenea, aproximativ 300 de poliţişti, se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie,  pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de poliţişti şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, aproape 90 de poliţişti vor fi constituiţi, zilnic, în rezerve (luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti).

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa va avea în responsabilitate 124 de secţii de votare dispuse în 61 de locaţii, unde vor fi prezenţi peste 250 de jandarmi. Pentru un plus de siguranţă, vor fi constituite şi rezerve de intervenţie, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situaţia o va impune.

Jandarmii vor asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral Judeţean, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Aproximativ 450 de pompieri asigură desfăşurarea în bune condiţii a referendumului.

Totodată, peste 300 de poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă vor asigura paza şi supravegherea a 160 de secţii de votare dispuse în 102 de locaţii aflate în zona de competenţă a judeţului Constanţa.

Poliţia anunţă că orice încălcare a legislaţiei electorale trebuie sesizată prin apelarea numărului de urgenţă 112 sau celui mai apropiat poliţist.

Pe aceeaşi temă:

Referendum pentru modificarea Constituţiei în sensul redefinirii familiei, sâmbătă şi duminică; aproape 19 milioane de români, aşteptaţi la urne

Aproape 38.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră asigură buna desfăşurare a referendumului


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: