Peste 2.000 de migranţi, salvaţi de Garda de Coastă în Marea Mediterană VIDEO

Peste 2.000 de migranţi, salvaţi de Garda de Coastă în Marea Mediterană VIDEO

Echipajul navei „Ştefan cel Mare” s-a întors acasă foto: Garda de Coastă

Timp de patru luni, echipajul navei maritime „Ştefan cel Mare” a întreprins operaţiuni de prevenire şi combatere a migraţiei în Marea Mediterană.

Poliţiştii de frontieră, membri ai echipajului navei maritime „Ştefan cel Mare” din dotarea Gărzii de Coastă, s-au întors acasă luni, 6 decembrie, după o operaţiune de prevenire şi combatere a migraţiei la care au participat în Marea Mediterană timp de patru luni de zile. 
 
În cadrul misiunilor desfăşurate, poliţiştii de frontieră români au salvat, au transbordat şi au transportat 2.082 migranţi, care se aflau în pericol pe ambarcaţiuni supraaglomerate şi de mici dimensiuni ce navigau în Marea Mediterană şi care, ulterior, au fost predaţi autorităţilor italiene pentru efectuarea formalităţilor specifice.
 
Nava-amiral a Poliţiei de Frontieră Române a executat misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană, la frontiera maritimă externă din sudul Italiei, alături de forţele de poliţie şi de impunere a legii ale tuturor statelor membre U.E. participante la misiune. 
 
„S-a avut în vedere întreprinderea de măsuri comune pe linia controlului fluxurilor migraţioniste la limita sudică a spaţiului comunitar, efectuarea cu operativitate a schimbului de date şi informaţii între autorităţile de aplicare a legii din aceste ţări, precum şi un schimb eficient de experienţă între poliţiştii de frontieră europeni”, transmite Garda de Coastă.
 

Poliţiştii de frontieră români au executat 20 de misiuni, cu un total de 56 zile de patrulare, timp în care nava Gărzii de Coastă a parcurs 11.478 mile marine.
 
De exemplu, în data de 5 noiembrie au fost salvaţi şi luaţi la bordul navei MAI 0201 un număr de  93 de migranţi (62 bărbaţi, 18 femei şi 13 copii), aceştia fiind debarcaţi în siguranţă în portul Crotone în seara aceleaşi zile, operaţiunea fiind una deosebit de dificilă.
 
În data de 27 noiembrie, ora 08.25, nava MAI 0201 a fost solicitată de către Centrul Internaţional de Coordonare (ICC) Roma să detecteze şi să intercepteze o ţintă cu aproximativ 200 de persoane la bord, aflată la 100 Mm de coasta italiană, despre care existau informaţii că are o femeie însărcinată la bord.
 
 
FOTO: Garda de Coastă


Vă recomandăm şi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările