Adrian Zglobiu, condamnat definitiv pentru că l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Zglobiu, bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu.
Adrian Zglobiu, bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu.

Curtea de Apel Constanţa a dat astăzi verdictul definitiv în dosarul lui Adrian Zglobiu. Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu rămâne cu pedeapsa neschimbată, cea stabilită la sfârşitul anului trecut de către Judecătoria Constanţa, anume trei luni de închisoare cu suspendare.

“Respinge ca nefondat apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa împotriva sentinţei penale nr.1281/24.11.2014 pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosar nr.19498/212/2014. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Definitivă”, a decis Curtea de Apel Constanţa.

Pe data de 24 noiembrie 2014 Judecătoria Constanţa l-a condamnat pe Adrian Zglobiu la trei luni de închisoare pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. Instanţa a amânat aplicarea pedepsei închisorii stabilite pe un termen de supraveghere de doi ani. Decizia a fost atacată cu apel de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa

Adrian Zglobiu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa la sfârşitul lunii iunie. El a intrat în atenţia anchetatorilor pe data de 24 mai atunci când l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului se afla atunci la un eveniment în dana de pasageri a Portului Constanţa, iar în momentul în care a coborât de pe nava-şcoală Mircea şi s-a apropiat de mulţime a fost scuipat de către Adrian Zglobiu.

Bărbatul a fost imobilizat imediat de către SPP-işti, care l-au predat jandarmilor, fiind dus apoi la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa unde a fost audiat timp de mai multe ore. Adrian Zglobiu a spus iniţial că Traian Băsescu ar fi vinovat de moartea tatălui şi surorii sale, după care în faţa anchetatorilor a recunoscut că nu ştie de a făcut acest gest.

Bărbatul a fost internat pentru o scurtă perioadă în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa de la Palazu Mare pentru ca specialiştii să stabilească dacă a avut sau nu discernământ la momentul comiterii faptei.

Mai citiţi şi:

UPDATE Adrian Zglobiu a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare pentru că l-a scuipat pe Traian Băsescu

Adrian Zglobiu, bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu, şi-a recunoscut fapta

UPDATE A început procesul lui Adrian Zglobiu, bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu. Şeful statului va fi citat

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite