VIDEO Pe vasul eşuat în Marea Neagră se aflau 157 de migranţi. Toţi au fost salvaţi, iar ambarcaţiunea a fost remorcată la ţărm

VIDEO Pe vasul eşuat în Marea Neagră se aflau 157 de migranţi. Toţi au fost salvaţi, iar ambarcaţiunea a fost remorcată la ţărm

Ambarcaţiunea a fost adusă în şantierul naval Midia FOTO Garda de Coastă

Nava care a plutit în derivă pe Marea Neagră, oamenii de la bord aflându-se în pericol din cauza vântului puternic, a fost remorcată, în noaptea de marţi spre miercuri, de o ambarcaţiune a Gărzii de Coastă. Pe vas se aflau 157 de migranţi, care au fost salvaţi şi sunt în siguranţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 10.30 Azi noapte, navele Poliţiei de Frontieră Române, împreună cu o ambarcaţiune civilă de pe platformele petroliere aflate în zonă, au remorcat şi au escortat în Portul Midia ambarcaţiunea „Ruya 1“, care plutea în derivă în apele Mării Negre şi pe care se aflau 157 de persoane. 
 
Migranţii au declarat că sunt cetăţeni din Iran si Irak, fiind 56 de copii si 101 adulţi care voiau să ajungă în România.
 
„Pescadorul a fost adus în siguranţă în port, în condiţii de vreme nefavorabilă şi mare de gradul 4-5, iar persoanele au fost debarcate. După evaluarea preliminară a stării de sănătate a acestora şi acordarea de asistenţă medicală de specialitate, s-au derulat procedurile specifice în astfel de situaţii, constând în activităţi de triere şi identificare a celor în cauză.
 
Poliţiştii de frontieră continuă cercetările, împreună cu reprezentanţi ai I.J.J. Constanţa, I.P.J. Constanţa, I.S.U. Dobrogea şi Serviciul pentru Imigrări Constanta, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa“, transmite Garda de Coastă. 
 
UPDATE ORA 7.00 Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, o navă a remorcat ambarcaţiunea cu 153 de migranţi, aceasta fiind tractată spre ţărm, în zona şantierului naval Midia, unde are loc identificarea şi trierea acestora. Dintre cei 153 de migranţi, de origine irakieni şi iranieni, 53 sunt copii.
 
Sosirea navei va avea loc în cursul nopţii de marţi spre miercuri, aceasta urmând să acosteze fie în Portul Constanţa, fie în Portul Midia. Persoanele aflate la bordul navei sunt în siguranţă, au precizat reprezentanţii Gărzii de Coastă. Pe ambarcaţiune se află câteva zeci de migranţi, dar deocamdată numărul acestora nu este cunoscut. 
 
Potrivit Poliţiei de Frontieră, în jurul orei 11.00 poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR au detectat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 32 mile marine Est Midia, care se îndrepta din apele internaţionale spre cele teritoriale româneşti, ţintă confirmată de un elicopter al Ministerului Apărării Naţionale ca fiind o ambarcaţiune cu multe persoane la bord.
 
Garda de Coastă a dispus să se intervină cu două nave care au plecat spre ambarcaţiunea suspectă, iar totodată s-a solicitat sprijinul Marinei Militare, care a participat cu o navă de intervenţie aflată în zonă. De asemenea, au fost informate autorităţile de frontieră bulgare şi turce.
 
Nava, care plutea în derivă, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor din cauza vântului puternic.
 
 
O navă pe care se aflau 97 de refugiaţi din Iran şi Irak, între care 36 de copii, a fost interceptată sâmbătă dimineaţă de către autorităţile române, în zona Vama Veche - 2 Mai. O a doua ambarcaţiune la bordul căreia se aflau 120 de migranţi a fost depistată în largul mării vineri noapte, iar poliţiştii români de frontieră au cerut sprijinul autorităţilor din Turcia.
 
Pe aceeaşi temă:
 
 
citeste totul despre: