Păziți-vă singuri! Polițiștii vor lipsi de pe plajă. Protecția turiștilor este lăsată în sarcina operatorilor de plajă

Păziți-vă singuri! Polițiștii vor lipsi de pe plajă. Protecția turiștilor este lăsată în sarcina operatorilor de plajă

Anii trecuți, jandarmii au patrulat pe plaje

Peste 850 de poliţişti, jandarmi, precum şi poliţişti de frontieră ai Gărzii de Coastă Constanţa vor fi prezenți în localitățile turistice de pe litoral în perioada 1 iulie – 31 august 2012 pentru a veghea la respectarea legii.

La operaţiunea „Litoral 2012”, derulată pe parcursul a două luni, la aceasta actiune vor participa structurile de ordine şi siguranţă publică din judeţul Constanţa, dar şi forţe detaşate din alte judeţe care aparţin structurilor de Poliţie.
Printre acţiunile care se vor desfăşura în cadrul acestei operaţiuni se numără: asigurarea prezenţei active a poliţiştilor pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale; supravegherea zonelor cu potenţial criminogen ridicat; prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă; monitorizarea şi fluidizarea traficului rutier, inclusiv prin supraveghere din aer, cu ajutorul elicopterelor Inspectoratului General al Aviaţiei al MAI.

Polițiști detașați

În perioada 1 iulie - 1 septembrie a.c. au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului existent la nivelul judeţului Constanţa. Astfel, în două etape, de câte 30 de zile pentru fiecare etapă, câte 180 de poliţişti dintre care 127 poliţişti de ordine publică, 13 criminalişti, 20 poliţişti de investigaţii criminale şi 20 poliţişti de la rutieră cu 20 de motociclete, vor fi detaşaţi de la alte structuri din ţară în staţiunile de pe litoral.

Vor merge pe plajă doar la sesizări

Spre deosebire de anii trecuţi, în Sezonul Estival 2012, forţele de ordine publică nu vor mai desfăşura activităţi pe plajă, decât prin constatare şi la sesizarea producerii unor evenimente, asigurarea protecţiei turiştilor revenind societăţilor ce administrează aceste plaje, în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003.
Poliţiştii de frontieră din Constanţa sunt pregătiţi pentru posibile misiuni de salvare pe mare şi misiuni specifice de supraveghere a frontierei. De asemenea, au fost dispuse măsurile necesare pentru asigurarea unui trafic fluent şi civilizat prin punctele de trecere a frontierei, sens în care va fi suplimentat personalul aflat la controlul documentelor de călătorie şi, de asemenea, se va mări numărul arterelor de control, dacă situaţia o va impune.
Inspectoratul General de Aviaţie al M.A.I. va desfăşura, împreună cu Poliţia Rutieră, misiuni de supraveghere a traficului.

Atenție: radare în cascadă

Poliţiştii de la rutieră vor organiza acţiuni preventive pentru combaterea conducerii autovehiculelor cu viteză excesivă, prin folosirea aparaturii radar din dotare şi „în cascadă” pe tronsoanele de drumuri naţionale şi europene.
De asemenea, în cooperare cu Serviciile rutiere ale judeţelor învecinate, precum şi cu specialiştii din cadrul Registrului Auto Român şi Autorităţii Rutiere Române se va acţiona pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care circulă cu defecţiuni tehnice, efectuează transporturi ilegale de mărfuri şi persoane, poluează mediul, nu respectă timpii de odihnă ori depăşesc masele maxime admise de gabarit şi greutate.

Colaborare româno-bulgară

La fel ca şi anul trecut, în vederea creşterii securităţii traficului rutier s-a luat măsura organizării unor acţiuni comune cu poliţişti bulgari pe tronsoane de drum care converg către frontiera româno-bulgară.
În ceea ce priveşte asigurarea stării de legalitate a activităţilor economice, Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa împreună cu celelalte instituţii abilitate vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, protecţia drepturilor de proprietate intelectuală, respectarea disciplinei în construcţii, prevenirea şi combaterea fraudelor vamale.
Conform unei analize a situaţiei operative, în anul 2011, în misiunile de menţinere a siguranţei publice, au acţionat 764 de lucrători M.A.I., din care 493 poliţişti (dintre care 225 delegaţi), 239 jandarmi, 32 poliţişti de frontieră şi 50 de agenţi în cadrul echipajelor ambarcaţiunilor implicate în misiunile de căutare /salvare pe mare, precum şi lucrători pentru situaţii de urgenţă.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările