Paul Dicu s-a întors în România. Îşi va povesti aventura din Sahara

Paul Dicu s-a întors în România. Îşi va povesti aventura din Sahara

Paul Dicu, maratonistul cu Inima de Copil FOTO Facebook

Paul Dicu a fost singurul român care a luat startul, din nou, în Marathon des Sables, una dintre cele mai dure curse de rezistenţă din lume. Pentru a treia oară consecutiv, el a primit medalia de finalist al Maratonului Nisipurilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

El îşi va povesti aventura în deşert, din perioada 7-13 aprilie, la o întâlnire cu presa, joi, 18 aprilie, pe strada Horia Macellariu nr. 36-38, sector 1, în Garajul Europa FM.

„Au fost anul acesta 233 kilometri alergaţi in Sahara în 6 zile, cu Paul cărându-şi în spate rucsacul de 10 kg cu toate cele necesare pentru întreaga săptămână – mâncarea, hainele, sacul de dormit şi kitul de supravieţuire, şi înfruntând temperaturi de până la 54 grade Celsius.

A fost o ediţie grea pentru Paul – a luptat încă de la kilometrul 15 al primei etape cu o accidentare la şold şi a fost in pragul abandonului vreme de 3 etape.

A continuat, totuşi, pas după pas, gândindu-se la copiii în beneficiul cărora a pornit la drum: ca şi anul trecut, Paul Dicu a alergat pentru a ajuta Asociaţia Inima Copiilor să strângă bani pentru copiii bolnavi de inim㐓, a declarat Enona Chiriac de la Asociaţia Inima Copiilor.

În 2012 Inima Copiilor a amenajat Secţia de Cardiologie de la Marie Curie, în 2013 va cumpăra mobilă nouă, paturi noi şi aparatele care încă lipsesc în secţie şi va încerca să ajute copiii foarte săraci care trebuie să ajungă în străinătate pentru operaţii pe inimă.

Oricine poate da o mână de ajutor Inimii Copiilor: un SMS trimis la 8861 înseamnă o donaţie de 2 euro pentru copii bolnavi de inimă (8861 e un număr valabil în reţelele Cosmote, Orange şi Vodafone), dar ne ajută foarte mult şi redirecţionarea celor 2% din impozit către Inima Copiilor.

„Paul a fost singurul român din deşert, dar nu a alergat de unul singur la Marathon des Sables: alergători din toata ţara, din toată lumea – 800 oameni! – au alergat «în pas cu Paul» în parcuri, săli de fitness şi pe stadioane, din Bucureşti, Craiova, Porumbacu şi până la Helsinki sau în Insulele Cayman.

Ei au strâns, în săptămâna cursei, mai mult de 10.000 km, pe care ING Asigurări de Viaţă îi va răsplăti cu o donaţie de 20.000 euro catre Inima Copiilor. Pentru ajutorul tău îţi mulţumim din inimă!“, spune Enona Chiriac.

Găseşti povestea cursei lui Paul pe www.inpascupaul.ro sau pe Facebook, iar Inima Copiilor şi Paul vor răspunde cu plăcere la orice solicitări la telefon 0723 346 134 (Enona Chiriac) sau pe email – presa@inpascupaul.ro.

Vă recomandăm

FOTO VIDEO Românul Paul Dicu, medaliat la Maratonul Nisipurilor din Sahara. Susţinătorii au alergat odată cu el, oriunde în lume, pentru Inima Copiilor

FOTO VIDEO Maratonist în deşert. Paul Dicu aleargă 250 kilometri pentru copii

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările