Patru ruşi aflaţi pe un velier în derivă în Marea Neagră, lângă Vama Veche, salvaţi de Garda de Coastă

Patru ruşi aflaţi pe un velier în derivă în Marea Neagră, lângă Vama Veche, salvaţi de Garda de Coastă

Misiunea de salvare a unui velier în derivă pe Marea Neagră FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă au intervenit pentru salvarea a patru turişti ruşi şi ucraineni aflaţi pe un velier în derivă, la aproximativ 7 mile marine  travers de Vama Veche.

Ştiri pe aceeaşi temă

În dimineaţa zilei de joi, 5 iunie, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi să intervină pe Marea Neagră, la aproximativ 7 mile marine travers de Vama Veche. Patru turişti aflaţi pe un velier sub pavilion Rusia, ce plutea în derivă din cauza unor probleme tehnice, aveau nevoie de ajutorul lor.

Turiştii de pe velierul Elissa, în lungime de aproximativ 8 metri, se îndreptau spre Turcia. Ei au observat probleme tehnice la motor şi au cerut ajutor prin portavoce, deoarece sistemul de comunicaţii prin radio se defectase. Condiţiile meteo nefavorabile erau riscante pentru navigaţia unei ambarcaţiuni cu pânze: marea era de gradul 5, valurile erau de peste 2 metri şi vântul sufla puternic.

Poliţiştii de frontieră au intervenit cu nava amiral MAI 1105 Ştefan cel Mare, aflată în misiune de supraveghere şi patrulare pe Marea Neagră. Ei au reuşit repornirea sistemului de propulsie al ambarcaţiunii, prin intermediul unui acumulator.

Misiunea de salvare a fost coordonată de Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) Constanţa. Velierul şi-a continuat călătoria spre Bulgaria.

Vă mai recomandăm

Iaht cu trei cetăţeni străini la bord, în derivă în Marea Neagră. Garda de Coastă a recuperat pasagerii şi ambarcaţiunea

Turişti aflaţi pe un velier în derivă, salvaţi la Mangalia

VIDEO Garda de Coastă, în alertă. O navă cu 29 refugiaţi din Afganistan a fost recuperată din apropierea coastei româneşti a Mării Negre

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările