Patriarhul care a botezat peste 40.000 de copii. Motivul pentru care prelatul are atâţia fini

Patriarhul care a botezat peste 40.000 de copii. Motivul pentru care prelatul are atâţia fini

Patriarhul Ilia al II-lea al Bisericii Ortodoxe a Georgiei          FOTO: basilica.ro

Patriarhul face acest lucru de 12 ani, iar pentru credincioşii săi este o mare onoare ca naş de botez al copiilor să fie chiar capul unei Biserici Ortodoxe.

Ştiri pe aceeaşi temă

În anul 2007, patriarhul Ilia al II-lea al Georgiei a luat decizia de a boteza personal al treilea născut în orice familie din Patriarhia Ortodoxă a Georgiei. A făcut acest lucru într-un moment când ţara trecea printr-o criză a natalităţii. De atunci şi până în prezent, are 40.909 fini de botez, relatează Basilica.ro.

Mulţi dintre cei botezaţi sunt copii pe care Biserica îi salvează de la avort.

Ultimul eveniment a avut loc pe 14 ianuarie la Catedrala din Tbilisi, când patriarhul a botezat 521 de copii. Pentru georgieni este o mare onoare ca Ilia al II-lea să fie naşul copiilor lor.

În anul 2017, Georgia avea o populaţie de 3.718.200 de locuitori.


Cine este patriarhul Ilia al II-lea
 

Şeful Bisericii ortodoxe din Georgia s-a născut în 4 ianuarie 1933, în Vladikavkaz, din Osetia de Nord. Denumirea sa oficială, ca patriarh, este: „catolicosul-patriarh al întregii Georgii, arhiepiscop de Mţheta - Tbilisi şi mitropolit de Bicivinta şi Suhumi-Abhazia, Sanctitatea Sa, Prea Fericitul Ilia al II-lea”.

A studiat la Academia Teologică din Moscova, apoi a slujit ca preot la Catedrala din Batumi. În 1963 este ales episcop de Batumi, iar în ziua de Crăciun a anului 1977 este ales patriarh al Bisericii Ortodoxe Georgiene.

Ilia al II-lea a participat la demonstraţia georgienilor împotriva guvernării sovietice, care a avut loc la Tbilisi la 9 aprilie 1989 şi i-a îndemnat pe protestatari să se retragă la biserica Kaşueti din apropiere pentru a evita vărsarea de sânge.

În anul 2010, patriarhul Ilia al II-lea a fost desemnat de CNN persoana cu cea mai mare credibilitate din Georgia şi a obţinut cel mai mare grad de încredere din rândul politicienilor georgieni (94%), potrivit unui sondaj al Institutului Naţional Democratic pentru Afaceri Internaţionale din noiembrie 2013.

Pe aceeaşi temă:

În ce condiţii acceptă BOR transplantul de organe. „Nimeni nu trebuie ucis pentru că să trăiască altcineva“

Ce sunt „Antanasiile“, zilele cu boli mari şi ameţeli de cap la copii 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: