Părintele Eugen Tănăsescu despre mişcarea #Metoo: „Pentru creştinele abuzate şi violate de extremiştii Orientului n-am văzut #metoo“

Părintele Eugen Tănăsescu despre mişcarea #Metoo: „Pentru creştinele abuzate şi violate de extremiştii Orientului n-am văzut #metoo“

Eugen Tănăsescu

Părintele Eugen Tănăsescu ia atitudine despre mişcarea #Metoo, prin care mai multe femei şi-au făcut curaj să facă publice cazurile de hărţuire sau agresiune sexuală ale căror victime au fost.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eugen Tănăsescu a postat pe pagina personală de Facebook punctul său de vedere faţă de mişcarea #Metoo: 
„1.Susţin campania antihărţuire sexuală. "Să nu fii desfrânat" este tratamentul potrivit.
2. Rezonez cu Poliţia Română. Ţi s-a întâmplat, demască.
3. Compătimesc şi ofer empatia mea tuturor victimelor care au fost lovite de fenomen.
4. Detest ipocrizia celor care au tăcut ani de zile, n-au avut nici o reacţie, nu s-au plâns nici la poliţie, nici la procuror ci s-au complăcut pentru avantaje, practicând prostituţia pentru carieră. Iar acum, când s-a declanşat valul doar pentru un nene de la Hollywood (pentru creştinele abuzate şi violate de extremiştii Orientului n-am văzut #metoo) s-au găsit să "dezvăluie" (vă rog observaţi ghilimelele).
 
Concluzia mea: ca şi alte "campanii", se pare că doar problemele puternicilor planetei preocupă populaţia FB. În rest, faptul că cel mai prigonit grup social de pe planetă rămâne cel al creştinilor (75% din cazuri) nu e nici o campanie.
E firesc, până la urmă. Pentru cei ce ce vor fi veşnic vii, de ce să te îngrijorezi?“
 
Campania declanşată pe Twitter la Hollywood pentru a uni victimele hărţuirii sexuale a cuprins în numai câteva zile întreaga planetă. Hashtag-ul „Me Too“ („şi eu“ – n.r.) a apărut după ce numeroase femei celebre au recunoscut în ultimele zile că au fost hărţuite sexual sau chiar violate de producătorul american Harvey Weinstein.
 
Cea care a dat startul a fost actriţa Alyssa Milano. Tânăra a venit cu ideea ca toate femeile din social media care au trăit o experienţă de hărţuire sexuală sau abuz să-şi împărtăşească povestea printr-o postare însoţită de hastag-ul #metoo. A primit mii de răspunsuri din toată lumea. Milioane de femei îşi spun acum poveştile.
 
citeste totul despre: