Parcarea în Mamaia, mai scumpă decât în centrul Bucureştiului: „Se bate cu Monte Carlo. Într-o zi, turistul plăteşte aproape cât preţul unei camere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trafic staţiunea Mamaia FOTO Primăria Constanţa
Trafic staţiunea Mamaia FOTO Primăria Constanţa

Parcarea a devenit un lux pentru turiştii care aleg să-ţi facă vacanţa în staţiunea Mamaia. Preţurile rivalizează cu cele din centrul Capitalei şi se apropie de tarifele din Monte Carlo.

Turiştii care vin în vacanţă pe litoral cu autoturismul, în staţiunea Mamaia, vor plăti parcarea, după cum urmează: 2 lei pentru o oră, 6 lei pentru două ore, 10 lei pentru trei ore, apoi câte 4 lei fiecare oră în plus. Asta înseamnă, că pentru o zi şi o noapte, şoferii vor achita 94 de lei, incluzând aici şi o jumătate de oră gratuită. Plata se face prin SMS, printr-o aplicaţie, sau cu ajutorul unor tichete de parcare.

Oamenii nu au la dispoziţie posibilitatea să achite parcarea pentru o zi sau o săptămână. Ei trebuie să trimită SMS la fiecare oră. În caz contrar, riscă amenzi sau chiar ridicarea autovehiculului. 

În Bulgaria, la Nisipurile de Aur şoferii pot plăti parcarea la oră, la cinci ore, sau pe o zi întreagă şi vor achita maximum 18 leva pe zi, adică 45 de lei. „Tarifele de parcare sunt mai mari decât în centrul Bucureştiului. Se bate undeva cu Monte Carlo sau alte destinaţii de top din Europa. „Parcarea în Mamaia este foarte scumpă, nu scumpă. Ajunge un turist să plătească într-o zi, aproape preţul unei camere.

Organizaţia patronală Mamaia şi ANAT au propus la primărie amendamente, astfel încât turiştii să nu achite parcare, sau să achite o taxă la recepţie, dar nu s-a găsit înţelegere. Este posibil ca în următoarele zile să reuşim să găsim o variantă, pentru că în zona 0, în centrul oraşului Mamaia, tarifele de parcare sunt mai mari decât în centrul Bucureştiului. Se bat undeva cu Monte Carlo sau alte destinaţii de top din Europa“, a spus Cristian Bărhălescu, vicepreşedinte ANAT, Regiunea sud-est la Digi24. 

În Zona 0 este cuprinsă întreaga staţiune Mamaia, Portul Tomis, parcarea din zona Poarta 1 şi parcările din zonele centrale ale oraşului. 

Panou informativ parcare mamaia constanta foto primaria constanta

Pentru a putea plăti parcarea, primăria a pus la dispoziţie şoferilor aplicaţia „Constanţa Parking”.

„Aplicaţia va permite efectuarea plăţii parcărilor de scurtă durată prin SMS şi CARD BANCAR, pentru parcările aflate în zona 0, zona 1 şi zona 2 ale oraşului. Aplicaţia „Constanţa Parking” poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore”, transmite administraţia locală.

Aplicaţia îi ajută pe şoferi să evite situaţia neplăcută de a fi sancţionaţi, în cazul depăşirii accidentale a timpului de parcare. Astfel, ei pot fi notificaţi înainte de expirarea timpului de parcare, notificarea putând fi setată din aplicatie de fiecare utilizator între 5 si 25 minute.

Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475, valabil momentan în reţelele Vodafone şi Orange, cu precizarea că codurile SMS nu sunt încă disponibile pentru reţelele Digi şi Telekom.

Tarifele pentru plata parcării se vor achita în zonele în care sunt amplasate panouri informative.

Ca metode alternative de plată, cetăţenii vor putea efectua plata parcării online cu card bancar pe site-ul https://payment.uppark.io/payment/ şi cu numerar prin tichete răzuibile. În curând, vor fi achiziţionate parcometre stradale.

Tichetele răzuibile vor fi comercializate, începând de vineri, 18 iunie, în următoarele locaţii:

sediul SC Confort Urban SRL – strada Vârful cu Dor, nr. 10, luni-vineri, între orele: 07:30-15:30;

parcul de ridicări auto- strada Caraiman, nr. 1, luni-duminică, între orele: 00:00-24:00;

parcarea supraetajată din zona Spitalului Judeţean Constanţa- strada Nicolae Iorga, luni-duminică, între orele 00:00-24:00.

punctele de vânzare CT BUS.

Citeşte şi:

Primăria Constanţa va lansa o nouă versiune a aplicaţiei „Constanţa Parking”. A fost eliminată gratuitatea de 30 de minute

Primarul Vergil Chiţac: „Constanţa are cel mai mare buget de investiţii din ultimii 20 ani!“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite