Palmieri şi cabine de duş cu fise în Vama Veche

Toalete, chiuvete pe plajă şi plante exotice, de toate acestea se vor putea bucura turiştii care vin pe litoralul românesc. Promisiunile sunt făcute de agenţii economici care participă zilele acestea la licitaţia organizată de Direcţia Apelor Dobrogea-Litoral (DADL) pentru închirierea plajelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieri au fost organizate licitaţiile pentru sectoarele de plajă din Vama Veche, Olimp şi Agigea. Astăzi au fost licitate sectoare de plajă din Mamaia şi Eforie Nord II.

La duş cu fisa de cinci lei

În Vama Veche plaja este murdară şi fără utilităţi. „Nu sunt cabine de duş şi toalete publice. Dacă voi obţine sectoarele de plajă voi monta cabine de duş, precum şi toalete şi chiuvete pe plajă“, a spus Cristinel Boiţă, reprezentantul SC Sunset Beach Vama Veche SRL. El deţine în Vamă un hotel de trei stele, Sunset Beach, şi un restaurant de două stele cu acelaşi nume.

Pentru un duş pe plajă, operatorul s-a gândit şi la un preţ - 5 lei. „Anul trecut am intrat în posesia sectorului de nisip abia la 15 iunie. Sper ca anul acesta să intru în posesia plajei mai devreme“, a mai spus Boiţă.

Preţuri de Mamaia în Vamă


Soţia lui, Petrina Boiţă,  crede că Vama va deveni o staţiune la fel de scumpă ca şi Mamaia în această vară. „Anul trecut am plătit 8,4 lei pe metrul pătrat de plajă. Anul acesta licitaţia a început de la 7,34 de lei. Orice preţ ar fi, problema este că perioada de închiriere este mult prea mică, pentru că nu ne permitem să facem investiţii pe o perioadă atât de mică, de trei luni“, s-a plâns femeia.

Palmieri şi plante exotice

Claudia Bărbat are în Vama Veche un hotel, Laguna, o autoservire, Roata, şi o terasă, Corsar. A participat la licitaţia publică pentru a administra în această vară două sectoare de plajă din staţiunea boemă.

„Turiştii vin deja în Vama Veche, dar noi nu putem să ne pregătim pentru că nu avem sectoarele de plajă. Turiştii vor fi întâmpinaţi cu plaje murdare, apoi ne vom întreba de ce pe viitor se duc la bulgari sau la turci“, a spus nemulţumită Claudia Bărbat. Ar dori să facă mai multe pentru turişti, însă nu poate pentru că sectorul de plajă pe care urmează să-l închiriereze trebuie să-l predea la 15 octombrie.
„Dacă aş putea să închiriez pe minim cinci ani plaja, aş putea să investesc. Aş aduce palmieri, plante exotice, aş monta beach-baruri şi sezlonguri de calitate. Acum dacă apuc să pun umbreluţele, sezlongurile şi să curăţ plaja“, a adăugat ea.

Cu întârziere

Tot pentru un sector din Vama Veche s-a interesat şi Carmen Dogaru. „Sunt foarte târziu date spre închiriere“, a spus ea. Plajele au fost date spre închiriere atât de târziu întrucât documentaţia pentru închirierea sectoarelor de plajă făcută de Ministerul Mediului a fost publicată la 15 aprilie în Monitorul Oficial. 

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoralciteste totul despre: