Constanta: Proiectul „Parcul Viitorului“ a fost premiat la Constanța

Constanta: Proiectul „Parcul Viitorului“ a fost premiat la Constanța

Aflat la cea de-a treia desfășurare, proiectul Petrom, „Parcul Viitorului“, a avut parte în acest an de 35 de proiecte depuse în concurs. Premiul cel mare a fost în valoare de 4.000 de euro și a fost câștigat de trei absolvenți ai Facultății de Arhitectură și Urbanism din Capitală. Ideea lor va fi pusă în practică la Constanța, în cartierul CET, cea mai poluată zonă a orașului.

Constanta: Suspecții în cazul Bamburic au fost arestați din nou

Constanta: Suspecții în cazul Bamburic au fost arestați din nou

Magistrații Tribunalului Constanța au decis în cursul zilei de ieri ca cei trei bărbaţi judecați pentru tentativă de omor asupra omului de afaceri Liviu Bamburic, să fie arestați preventiv. La dosar au fost administrate probe noi, iar cercetările au fost extinse de către poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa,

Constanţa: Fizicieni de talie internaţională la Universitatea Ovidius

Constanţa: Fizicieni de talie internaţională la Universitatea Ovidius

Universitatea Ovidius din Constanţa găzduieşte în perioada 29 iunie- 3 iulie cea de-a patra ediţie a conferinţei internaţionale în domeniul calcogenidelor amorfe şi nanostructurate. Manifestarea este organizată de universitate împreună cu Institutul Naţional de Fizica Materialelor, Universitatea Pierre et Marie Curie din Franţa, Universitatea Bucureşti şi Institutul Naţional de Optoelectronică, Măgurele- Bucureşti.  

Constanta: 14 poliţişti de la Poliția Rutieră Constanța au fost reţinuţi

Constanta: 14 poliţişti de la Poliția Rutieră Constanța au fost reţinuţi

Intermedieri de acte, negocieri pentru iertarea unor puncte de penalizare, trafic de influenţă şi divulgarea de secrete unor persoane anchetate penal. Acestea sunt doar câteva dintre acuzaţiile aduse celor 36 de poliţişti ai Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa anchetaţi de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA). Șocant este și faptul că printre cercetaţi se află şi un agent care a decedat la începutul lunii aprilie. La aceast

Constanţa: Tabere pentru românii din străinătate

Constanţa: Tabere pentru românii din străinătate

În această vară, peste 2.000 de tineri de origine română din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Albania, Croaţia, Grecia, Austria, Germania, Spania, Italia, Portugalia, Franţa, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Israel şi Autoritatea Naţională Palestiniană vor veni în tabără în România.  

Lansat in norocoasa dată de 13 decembrie 2018, de către EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE în calitate de partener oficial pentru România, concursul internaţional de limba engleză KOALA INTERNATIONAL COMPETITION a ajuns la momentul festiv, acela al premierii celor 12 top-performerilor naţionali, dintre care 3 ne vor reprezenta în iunie la internaţionale, în capitala europeană a tineretului Novi Sad (Serbia).

acum 3 zile · comentarii (0)

Se întâmplă atât de rar, încât chiar că trebuie nu numai menţionat la capitolul "eveniment", dar şi mult reflectat la mesajul pe care fostul Preşedinte american Jimmy Carter, Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, l-a transmis către urmaşul său Donald Trump.

acum 3 zile · comentarii (71)

Jucătorul croat Josip Brekalo a refuzat să poarte o banderolă de căpitan cu însemnul curcubeului – simbolul „comunităţii LGBT“ – pentru echipa VfL Wolfsburg, din Bundesliga, unde evoluează. Brekalo, în vârstă de 20 de ani, a invocat pentru refuzul său motive religioase: faptul că este creştin.

acum 4 zile · comentarii (15)

Toată lumea cu oarecare instrucţie ştie ce sunt perlele, vreau să spun acele sfere sidefii extrase din scoici, sau cele artificiale, de imitaţie, fără valoare deosebită. Perlele naturale erau culese de pescuitori, dar azi sunt obţinute prin stimulare umană — aşa numitele „perle de cultură“. Despre acestea vom vorbi în cele ce urmează, dar în sens ironic, cu ghilimelele de rigoare.

acum 4 zile · comentarii (13)

Prin intermediul parfumului, preţ de o clipă, poţi simţi raiul. Un om obişnuit poate simţi până la zece esenţe diferite să zicem, dar nu oricui îi este dat să facă diferenţa între 10.000. Trebuie să ai ceea ce se numeşte „nas“, ca să poţi crea un parfum, şi asta după ani de testat ingrediente, combinaţii şi cantităţi.

acum 4 zile · comentarii (0)

Arestarea lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks, extras din Ambasada Ecuadorului din Londra, unde avea refugiu de 7 ani, la cererea autorităţilor de la Quito, a marcat finalul carierei controversatului jurnalist care a revoluţionat presa de investigaţie, finanţarea prin Bitcoin.

acum 4 zile · comentarii (83)

Vestea că România urmează să fie invadată de sute de mii de muncitori din Pakistan a fost blamată de la stânga la dreapta, de ţară şi de diasporă, de conservatori şi naţionalişti. Concluzia este că vrem să avem ţară bogată ca-n Occident, dar nu vrem străini mulţi ca-n Occident şi nici să ne deschidem mintea ca acolo, ci să rămânem încuiaţi la cap ca la noi acasă.

acum 4 zile · comentarii (82)

Nu mă interesează motivaţia pe care au avut-o în vedere membrii Grupului pentru Dialog Social atunci când l-au desemnat pe Augustin Lazăr – câştigător al respectivului premiu, ci motivaţia avută în vedere atunci când – în ciuda contestărilor şi a dezvăluirilor legate de activitatea de procuror comunist a domnului Lazăr – au insistat şi au continuat cu decernarea premiului respectiv.

acum 4 zile · comentarii (48)

Sfâşierea omului de către om – iată sintagma care înglobează şi la noi astăzi, nu numai în toată lumea, sintagmele „toată lumea are la mână pe toată lumea, toată lumea denunţă pe toată lumea, toată lumea supraveghează pe toată lumea, toată lumea urmăreşte pe toată lumea, toată lumea dă în cap la toată lumea“.

acum 4 zile · comentarii (0)

Foarte ciudate ultimele decizii ale lui Dragnea. Să generezi o criză guvernamentală, în Săptămâna Mare, în timpul preşedinţiei rotative ale Consiliului UE, în prag de campanie electorală pentru alegeri europarlamentare, chiar că este de neînţeles. Este adevărat că Dragnea este încolţit din toate părţile şi acest fapt poate explica deciziile sale incoerente.

acum 4 zile · comentarii (32)

Profesorul Lucian Boia a scris o carte, apărută la editura bucureşteană „Humanitas”, în cuprinsul căreia ne explică „De ce este România altfel” La scurtă vreme după aceea sociologul Vintilă Mihăilescu a coordonat o carte, numai în parte replică la cea anterior citată, în care se argumentează „De ce e România astfel” (Editura Polirom, Iaşi).

acum 6 zile · comentarii (0)

Cea mai mare extravaganţă înainte de 1989 era să merg la Constanţa. Drumul către mare era magic: ne dădeam jos din tren, ne cazam la rude, norocoşii de noi, şi ne repezeam pe faleză, la Cazinou. Nu ca să intrăm în el, ci ca să stăm afară şi să ne uităm admirativ-prosteşte la cât e de frumos. Aşa se făceau selfie-urile pe vremea aia. În 1993, am emigrat pentru prima dată, la Constanţa.

acum 11 luni · comentarii (27)
Postari Recente