Constanţa: Junior Cup Mamaia la Clubul IDU

Constanţa: Junior Cup Mamaia la Clubul IDU

În aceste zile, la Tenis Club Idu din Mamaia are loc competiţia Junior Cup Mamaia. Întrecerea se  adresează jucătorilor care au mai puţin de 16 ani. La concurs participă sportivi din România, Austria, Elveţia, Slovenia, Slovacia, Germania, Italia, Portugalia, Israel, Cipru, Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii.

Constanţa: Cristian Iosifescu „vânează“ elevii

Constanţa: Cristian Iosifescu „vânează“ elevii

Alţi doi elevi au fost eliminaţi astăzi din examenul de bacalaureat după ce au fost prinşi copiind la centrul de examinare nr. 1.348- Colegiul Tehnic de Marină Al. I. Cuza. Este pentru a doua oară când preşedintele comisiei, profesorul Cristian Iosifescu, de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, i-a surprins pe absolvenţii claselor a XII-a cu copiuţe.

Constanţa: O nouă probă de Bac

Constanţa: O nouă probă de Bac

Astăzi, peste 8.000 de absolvenţi din judeţul Constanţa au dat bacalaureatul la proba obligatorie a profilului. La Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, 341 de candidaţi au dat examen scris la Matematică, Istorie sau Geografie.

Constanta: Încep să vină militarii americani!

Constanta: Încep să vină militarii americani!

Militarii americani care au sosit la baza militară Mihail Kogălniceanu reprezintă un detașament precursor dintr-un total de aproximativ 2.100 de soldaţi, inclusiv români care vor participa în perioada august-octombrie la un exerciţiu bilateral unde pentru antrenamente vor fi aduse şi transportoare blindate.

Constanţa: Gheorghe Dumitru- Tocilarul care cântă la fluier

Constanţa: Gheorghe Dumitru- Tocilarul care cântă la fluier

Îşi practică meseria de 50 de ani. Tocilăria nu prea mai are căutare, dar bătrânul trebuie să-şi câştige cumva existenţa. Pe ceasornicari şi ceaprazari îi întâlnim tot mai rar. La fel şi pe tocilari. Nu, nu e vorba despre elevii care stau cu burta pe carte toată ziua, ci de meşterii care se ocupă cu ascuţirea obiectelor de tăiat. Sunt din ce în ce mai puţini.

Constanta: Vlad Gheorghe este profesorul conducătorilor auto

Constanta: Vlad Gheorghe este profesorul conducătorilor  auto

Printre sutele de şoferi care au deprins tainele condusului cu el s-au aflat şi fetele de la Candy, dar şi o profesoară de limba română care avea 67 de ani. De fiecare dată are un sentiment de mândrie când îşi vede foştii elevi conducând prin oraş şi se mândreşte cu ei. Mai are şi o altă calitate: nu a uitat faţa niciunuia dintre ei.

„Nu avem toată puterea până nu luăm şi justiţia”. Şi au luat-o!  OUG-ul promovat azi de guvern, cu semnăturile lui Toader şi a premierului Dăncilă, exact asta face. Mai sofisticat, mai pe furiş, dar cu acelaşi rezultat. Justiţia îşi pierde independenţa. Singura speranţă rămâne acum reacţia magistraţilor, a populaţiei şi a dlui Timermmans. Aşa am ajuns, să stăm cu mâna întinsă la conducerea UE pentru salvarea statului de drept din România.

acum 3 zile · comentarii (34)

Societatea Academică din România a pierdut săptămâna trecută, în primă instanţă, un litigiu prin care i se dispune o măsură fără precedent în jurisprudenţa românească: Ştergerea completă şi definitivă de pe internet a unor articole care fac referire, chiar şi tangenţială, la corespondenţa primită de fostul director SRI, George Maior, despre faptele de vitejie ale lui Sebastian Ghiţă la Bruxelles.

acum 3 zile · comentarii (7)

Sunteţi angajator şi primiţi un CV care începe astfel. „SUMMARY: Management and sales professional with over 18 years of experience în services and energy sector, recognized for excepţional capability to identify strengths and weaknesses of business processes and realize sales revenues-even in sluggish

acum 3 zile · comentarii (1)

Cu o filosofie pragmatică de business, dublată de o rigoare nemţească, fără orgolii sau ranchiune dâmboviţene, Ana Consulea construieşte „sănătos“ o afacere de succes. Prăjiturile ei, fie că sunt realizate după vechi reţete româneşti, fie că transpun gustul fin al deserturilor franţuzeşti, au atâta succes pentru că aplică o regulă simplă, dar fundamentală: mâncarea nu e un moft ce ţine de orgolii, ci e făcută pentru a aduce bucurie celor din jur.

acum 3 zile · comentarii (3)

Nu mai este pentru nimeni o surpriză că sistemul de sănătate din România este la pământ, pe toate palierele. Medicii pleacă, spitalele cad, pacienţii sunt privaţi de servicii esenţiale. Aproape unul din doi pleacă din spital mai bolnav decât a intrat. Gândacii şi mizeria sunt la ordinea zilei, la fel şi plicul (cel puţin în unele locuri din ţară).

acum 3 zile · comentarii (7)

Alegerile parlamentare de la 24 februarie ar putea reprezenta un moment de cotitură geopolitică pentru destinul R.Moldova dacă cetăţenii statului frate dintre Prut şi Nistru nu vor ieşi masiv la vot ca „să strice calculele binomului PDM-PSRM“ în contextul în care există premise reale de reinstaurare a unei noi Cortine de fier pe Prut.

acum 4 zile · comentarii (6)

Deşi a trecut cu un număr de voturi ”pentru” mai mare decât dublul voturilor ”împotrivă”, ca niciodată până acum Bugetul României s-a născut în chinuri, cu forcepsul. Plătim pentru anii în care toate partidele, inclusiv PSD, au practicat un populism păgubos, acela al ”înnoirii” clasei politice, în numele căruia s-a practicat o crâncenă contra-selecţie.

acum 4 zile · comentarii (4)

Pe 17 noiembrie 2014, în Sydney, Australia, Angela Merkel denunţa gândirea depăşită a sferelor de influenţă, pe fundalul anexării Crimeei de către Federaţia Rusă. Peste patru ani şi jumătate, cu ocazia alegerilor parlamentare din Republica Moldova, este greu de spus cetăţenilor moldoveni că destinul lor nu este întins şi deformat de tăvălugul războiului dintre Est şi Vest, dintre un trecut dureros şi un viitor imprevizibil.

acum 4 zile · comentarii (2)

Vasile Ernu în dialog cu Sebastian Ţoc, sociolog, cercetător ştiinţific la ICCV. Recent a apărut o carte foarte utilă şi importantă. Este de fapt un studiu semnat de cercetătorul Sebastian Ţoc – „Clasă şi educaţie. Inegalitate şi reproducere socială în învăţământul românesc”, Editura Pro Universitaria 2018

acum 4 zile · comentarii (4)

Multe semne de întrebare persistă în evoluţia cazului Kovesi. Propaganda de partid a făcut şi face totul să inducă informaţii care mai de care mai aiuritoare, cum procedează de prea mulţi ani. Kovesi se pregăteşte să fugă din ţară, Kovesi va înfunda puşcăria, Kovesi minte, şi multe altele. Cetăţenii care judecă cu propriile mijloace de informare trebuie să aibă acces la informaţii corecte.

acum 5 zile · comentarii (64)

Cea mai mare extravaganţă înainte de 1989 era să merg la Constanţa. Drumul către mare era magic: ne dădeam jos din tren, ne cazam la rude, norocoşii de noi, şi ne repezeam pe faleză, la Cazinou. Nu ca să intrăm în el, ci ca să stăm afară şi să ne uităm admirativ-prosteşte la cât e de frumos. Aşa se făceau selfie-urile pe vremea aia. În 1993, am emigrat pentru prima dată, la Constanţa.

acum 9 luni · comentarii (27)
Postari Recente