Constanţa: Viorel Feraru - Omul care aduce spectacolul

Constanţa: Viorel Feraru - Omul care aduce spectacolul

Viorel Feraru l-am remarcat pe drumul de lângă Teatrul de Vară spre Satul de Vacanţă. Stătea pe o băncuţă şi zâmbea din spatele unor afişe cu vedete precum Mirabela Dauer, Romică Ţociu, Emil Palade sau Doru Octavian Dumitru. Încerca să îşi atragă clientela pentru spectacolul din acea seară. Vine de patru ani pe litoral, de când a rămas şomer, şi munceşte pentru a-şi întreţine familia.

Constanţa: Marinarii răpiţi au fost eliberaţi de somalezi

Constanţa: Marinarii răpiţi  au fost eliberaţi de somalezi

Autorităţile germane au confirmat ieri că nava Victoria, care avea 11 marinari români la bord, a fost eliberată de piraţi în apele Somaliei. Ambarcaţiunea sub pavilion Antigua şi Barbuda, aparţinând unui armator german, a fost capturată la 5 mai, în timp ce se îndrepta spre Portul Djeddah din Marea Roşie şi a fost eliberată după ce piraţii au primit 1,8 milioane de dolari răscumpărare.

Constanţa: Drumul spre Vamă la 39 de grade Celsius

Constanţa: Drumul spre Vamă la 39 de grade Celsius

Căldură mare şi oameni puţini în personalul de Mangalia. În tren găseşti câţiva tineri care merg la mare, în rest oameni în vârstă, preocupaţi şi stresaţi de muncă, de problemele zilnice.  Să pleci vineri din Gara Constanţa, la ora 15.00, nu mai este un chin. Cel puţin din punct de vedere al călătorilor. Nu mai este înghesuială, nu te mai împiedici de rucsacuri cu corturi sau de picioare de om.

Constanţa: Radu Mazăre şi fiul său, nazişti!

Constanţa: Radu Mazăre şi fiul său, nazişti!

Apariţia frapantă s-a produs aseară la parada de modă din Piaţeta Cazino din staţiunea Mamaia. „Mamaia Milano Night“ a prezentat costumaţii din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.   Momentul-şoc al evenimentului asortat cu muzică, body-ballet contemporan şi street dance a fost defilarea pe scenă a lui Radu Mazăre şi a fiului său în hitlerişti.

Lansat in norocoasa dată de 13 decembrie 2018, de către EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE în calitate de partener oficial pentru România, concursul internaţional de limba engleză KOALA INTERNATIONAL COMPETITION a ajuns la momentul festiv, acela al premierii celor 12 top-performerilor naţionali, dintre care 3 ne vor reprezenta în iunie la internaţionale, în capitala europeană a tineretului Novi Sad (Serbia).

acum 2 zile · comentarii (0)

Se întâmplă atât de rar, încât chiar că trebuie nu numai menţionat la capitolul "eveniment", dar şi mult reflectat la mesajul pe care fostul Preşedinte american Jimmy Carter, Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, l-a transmis către urmaşul său Donald Trump.

acum 2 zile · comentarii (68)

Jucătorul croat Josip Brekalo a refuzat să poarte o banderolă de căpitan cu însemnul curcubeului – simbolul „comunităţii LGBT“ – pentru echipa VfL Wolfsburg, din Bundesliga, unde evoluează. Brekalo, în vârstă de 20 de ani, a invocat pentru refuzul său motive religioase: faptul că este creştin.

acum 2 zile · comentarii (15)

Toată lumea cu oarecare instrucţie ştie ce sunt perlele, vreau să spun acele sfere sidefii extrase din scoici, sau cele artificiale, de imitaţie, fără valoare deosebită. Perlele naturale erau culese de pescuitori, dar azi sunt obţinute prin stimulare umană — aşa numitele „perle de cultură“. Despre acestea vom vorbi în cele ce urmează, dar în sens ironic, cu ghilimelele de rigoare.

acum 2 zile · comentarii (10)

Prin intermediul parfumului, preţ de o clipă, poţi simţi raiul. Un om obişnuit poate simţi până la zece esenţe diferite să zicem, dar nu oricui îi este dat să facă diferenţa între 10.000. Trebuie să ai ceea ce se numeşte „nas“, ca să poţi crea un parfum, şi asta după ani de testat ingrediente, combinaţii şi cantităţi.

acum 2 zile · comentarii (0)

Arestarea lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks, extras din Ambasada Ecuadorului din Londra, unde avea refugiu de 7 ani, la cererea autorităţilor de la Quito, a marcat finalul carierei controversatului jurnalist care a revoluţionat presa de investigaţie, finanţarea prin Bitcoin.

acum 2 zile · comentarii (80)

Vestea că România urmează să fie invadată de sute de mii de muncitori din Pakistan a fost blamată de la stânga la dreapta, de ţară şi de diasporă, de conservatori şi naţionalişti. Concluzia este că vrem să avem ţară bogată ca-n Occident, dar nu vrem străini mulţi ca-n Occident şi nici să ne deschidem mintea ca acolo, ci să rămânem încuiaţi la cap ca la noi acasă.

acum 2 zile · comentarii (62)

Nu mă interesează motivaţia pe care au avut-o în vedere membrii Grupului pentru Dialog Social atunci când l-au desemnat pe Augustin Lazăr – câştigător al respectivului premiu, ci motivaţia avută în vedere atunci când – în ciuda contestărilor şi a dezvăluirilor legate de activitatea de procuror comunist a domnului Lazăr – au insistat şi au continuat cu decernarea premiului respectiv.

acum 2 zile · comentarii (40)

Sfâşierea omului de către om – iată sintagma care înglobează şi la noi astăzi, nu numai în toată lumea, sintagmele „toată lumea are la mână pe toată lumea, toată lumea denunţă pe toată lumea, toată lumea supraveghează pe toată lumea, toată lumea urmăreşte pe toată lumea, toată lumea dă în cap la toată lumea“.

acum 2 zile · comentarii (0)

Foarte ciudate ultimele decizii ale lui Dragnea. Să generezi o criză guvernamentală, în Săptămâna Mare, în timpul preşedinţiei rotative ale Consiliului UE, în prag de campanie electorală pentru alegeri europarlamentare, chiar că este de neînţeles. Este adevărat că Dragnea este încolţit din toate părţile şi acest fapt poate explica deciziile sale incoerente.

acum 2 zile · comentarii (31)

Profesorul Lucian Boia a scris o carte, apărută la editura bucureşteană „Humanitas”, în cuprinsul căreia ne explică „De ce este România altfel” La scurtă vreme după aceea sociologul Vintilă Mihăilescu a coordonat o carte, numai în parte replică la cea anterior citată, în care se argumentează „De ce e România astfel” (Editura Polirom, Iaşi).

acum 4 zile · comentarii (0)

Cea mai mare extravaganţă înainte de 1989 era să merg la Constanţa. Drumul către mare era magic: ne dădeam jos din tren, ne cazam la rude, norocoşii de noi, şi ne repezeam pe faleză, la Cazinou. Nu ca să intrăm în el, ci ca să stăm afară şi să ne uităm admirativ-prosteşte la cât e de frumos. Aşa se făceau selfie-urile pe vremea aia. În 1993, am emigrat pentru prima dată, la Constanţa.

acum 11 luni · comentarii (27)
Postari Recente