Constanţa: Expoziţie de piranha şi rechini la Delfinariu

Constanţa: Expoziţie de piranha şi rechini la Delfinariu

Trei rechini de nisip, o familie de 20 de piranha şi patru rechini cu aripi negre provin din America şi pot fi văzuţi la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii de la Delfinariu.Turiştii par mulţumiţi de ceea ce văd şi nu regretă că au dat banii pe bilete, în ciuda faptului că văd foarte puţine exemplare. Spaţiile în care trăiesc peştii sunt neîncăpătoare, iar acvariile nu îţi conferă o vizibilitate tocmai bună.

Constanţa: Vlad Buzoianu, maseurul vrut de Mike Tyson

Constanţa: Vlad Buzoianu, maseurul vrut  de Mike Tyson

Vlad Buzoianu are 31 de ani, dar pe vremea copilăriei nu a realizat că deja şi-a ales meseria pe care avea să o facă poate pentru tot restul vieţii, cât îl vor ţine puterile. Puţini copii ştiu ce vor să facă atunci când vor creşte mari, ştiu doar că atunci când ajung adulţi vor trebui să se descurce singuri.

Constanţa: Show aviatic pe sub podul de la Agigea

Constanţa: Show aviatic pe sub podul de la Agigea

Câteva sute de constănţeni s-au adunat sâmbătă seară pe marginea Canalului Dunăre – Marea Neagră, în apropierea ecluzei Agigea, pentru a asita la un show aviatic de mare clasă. Unul dintre cei mai buni acrobaţi români a anunţat că va trece împreună cu colegul său pe sub podul rutier care traversează canalul.

Constanta: Șase indivizi trimiși în judecată după ce, în anul 2008, au jefuit o tânără din Hârșova

Constanta: Șase indivizi trimiși în judecată după ce, în anul 2008, au jefuit o tânără din Hârșova

Procurorii constănțeni au finalizat cercetările în cazul tâlhăriei petrecute în luna noiembrie a anului trecut la Hârșova, când șase persoane mascate cu cagule au atacat o tânără și i-au furat din apartament 400.000 de euro. Victima, Adriana Socaci, a fost legată, bătută și amenințată cu o sabie pentru a le da spărgătorilor cifrul casei de bani.

O radiografie simplă a 24 de ore din viaţa unui român arată că lucrurile merg frumuşel şi de la sine în această societate. Să luăm de exemplu o fată care pleacă din oraşul cutare către capitală. Cu trenul. Să zicem că a luat bilet la clasa I, ca şmecherii, de fapt ca fraierii, în speranţa stupidă că va călători un pic mai bine.

acum 2 zile · comentarii (23)

Referendumul care a decis în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană ajunge astăzi să-şi provoace ultimele efecte. Indiferent de sensul votului din această seară din Parlamentul britanic, el a produs deja efecte adverse enorme ce se vor prelungi la nivelul societăţii şi economiei unei ţări confruntate, brusc, cu o realitate pentru care, de-abia acum, toată lumea recunoaşte cu nevinovăţie că nu fusese deloc pregătită.

acum 4 zile · comentarii (51)

Am ajuns şi aproape de capătul implementării strategiei #wageledgrowth. După doi ani de implementare accelerată a măsurilor de restabilire a echităţii între remunerarea muncii şi a capitalului, putem spune să #wageledgrowth şi-a atins ţintele. În anii 2019 şi 2020 implementarea #wageledgrowth va continua doar gradual, cu măsuri importante, dar de mai mică amploare. Este totuşi necesară consolidarea noii poziţii deţinute, a noului normal.

acum 4 zile · comentarii (10)

Brexit-ul ar putea confirma că nici englezii nu mai sunt ce-au fost odată sau dimpotrivă, că pleacă genial şi la timp, înainte ca Bruxelles-ul să oficializeze limba rusă alături de germană şi franceză ca limbi oficiale ale uniunii, în caz că, pe termen lung, mai rămâne ceva Uniune în afara de Liga Hanseatică şi Hexagon.

acum 3 zile · comentarii (13)

S-a întâmplat recent la Opera Naţională Bucureşti. Într-un titlu pentru care Verdi a fixat ca de obicei cu preciziune timbralităţile personajelor vizavi de rolurile interpretate, de profilurile lor caracterologice, de dramaturgia izvorâtă din sursele literare, aici, piesa omonimă a lui Schiller forjată de libretiştii Méry şi du Locle, am întâlnit un bariton, pe tânărul şi promiţătorul Cătălin Toropoc, distribuit în rolul de bas al regelui Filip.

acum 2 zile · comentarii (0)

Greva minerilor de la CEO (Complexul Energetic Oltenia) riscă să arunce în aer producţia de energie electrică a ţării. Termocentralele (Rovinari, Turceni, Işalniţa), care asigură un sfert din energia electrică a ţării riscă să se închidă în câteva zile, dacă nu sunt luate măsuri imediate de reluare a producţiei de cărbune la CEO. Sigur, am putea importa energia electrică necesară de la ţările din jurul României.

acum 2 zile · comentarii (6)

Eliberarea mult prea grăbită a unor condamnaţi, care nu s-au îndreptat şi nu se pot reintegra, încurajează fenomenul infracţional şi induce ideea că se poate scăpa mai uşor după comiterea de infracţiuni, oricât de grave ar fi ele. APADOR-CH cere abrogarea legii şi alte măsuri de remediere a situaţiei

acum 2 zile · comentarii (1)

Scena este fabuloasă şi merită să figureze în orice viitor manual de „good governance“ şi, în general, în orice carte despre politicieni şi despre responsabilitatea ce ar trebui să le revină în exercitarea mandatului pe care l-au primit din partea alegătorilor. Mai ales în momentele de maximă criză în care se află în balanţă însăşi soarta naţiunii lor.

acum 2 zile · comentarii (29)

Cum găsesc votanţii informaţie în timpul campaniilor electorale? Aleg votanţii să găsească singuri informaţie despre problemele care contează cel mai mult pentru ei? Preferă votanţii să audă despre candidaţi cu care ei se aşteaptă să fie de acord? La aceste întrebări ne răspund Shanto Iyengar, Jon Krosnick şi John Walker de la Universitatea Stanford şi Kyu Hahn de la Universitatea din California, Los Angeles.

acum 2 zile · comentarii (0)

Un dicton spune că e dificil, dureros şi contraproductiv să câştigi cu eforturi războiul şi să pierzi pacea. Mai important, lupta şi victoria la masa verde, la negocierile finalului de conflict şi criză, sunt apanajul marilor strategi şi a politicienilor de geniu.

acum 2 zile · comentarii (19)

Recent, opinia publică a aflat despre începerea unei acţiuni disciplinare a Inspecţiei Judiciare împotriva preşedintei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătoarea Iulia Cristina Tarcea. Nu comentez motivele care au stat la baza acestei acţiuni, dar nu pot să nu mă gândesc ce faţă o fi făcut înalta judecătoare când a citit documentul trimis de Inspecţia Judiciară! O fi crezut că a venit iar Moş Crăciun!

acum 2 zile · comentarii (1)

Cea mai mare extravaganţă înainte de 1989 era să merg la Constanţa. Drumul către mare era magic: ne dădeam jos din tren, ne cazam la rude, norocoşii de noi, şi ne repezeam pe faleză, la Cazinou. Nu ca să intrăm în el, ci ca să stăm afară şi să ne uităm admirativ-prosteşte la cât e de frumos. Aşa se făceau selfie-urile pe vremea aia. În 1993, am emigrat pentru prima dată, la Constanţa.

acum 8 luni · comentarii (27)
Postari Recente