Constanta: Spectacol aerian în staţiunea Mamaia

Constanta: Spectacol aerian în staţiunea Mamaia

Cei mai buni piloţi de aviaţie sportivă, din opt ţări, au început aseară antrenamentele şi au dat primele probe pentru calificare la World Elite Acrobatic Formula. Primarul Constanţei, Radu Mazăre va sări cu paraşuta în deschiderea show-lui aviatic. Citiţi şi: Constanta: Competiţie aeriană în premieră în România Constanta: Update/Piloţi din opt ţări vin în Mamaia

Constanta: Cornel Tăbăcaru, milionarul vivace

Constanta: Cornel Tăbăcaru, milionarul vivace

Figurează în TOP 300 şi 500 milionari în euro, dar este dornic ca din averea sa să îi poată ajuta pe cei ale căror vise de a cuceri lumea se pot împlini. Este mândru de ascensiunea lui financiară, dar pentru el este trist că gesturile filantropice sunt tot mai puţine, mai ales din partea celor care dispun de suficienţi bani.

Constanta: Jandarmii patrulează pe litoral în bocanci

Constanta: Jandarmii patrulează pe litoral în bocanci

Militarii angajaţi evită plajele pentru că nu au fost dotaţi cu o costumaţie lejeră care să le permită mersul pe nisip.Ei îi descoperă însă pe comercianţii ambulanţi a caror prezenţă a fost sesizată prin campania Adevărul de Seară - Afară cu vânzătorii ambulanţi de pe plajă! Zilele acestea, ei vor primi şi vestimentaţia de vară. Citeşte şi: Constanta: Litoral 2009: CAMPANIE Afară cu vânzătorii ambulanți de pe

Constanta: Aglomeraţie pe Autostrada Soarelui

Constanta: Aglomeraţie pe Autostrada Soarelui

Cea mai afectată este ieşirea de pe A2, în zona Cernavodă unde pe o distanţă de aproximativ trei kilometri s-a format o coloană de maşini care înaintează cu viteză redusă. Poliţiştii recomandă atenţie în conducere pe drumul spre litoral. Citeşte şi: Constanţa: Şoferii au mai multe variante pentru a evita aglomeraţia de pe litoral

Centrul pentru Studii de Securitate George C. Marshall - expresie academică a parteneriatului americano-german - organizează curând o conferinţă, pentru absolvenţii regionali, timp de două zile, la Kiev, în Ucraina. Tema acestui brainstorming va fi securitatea în Europa de Est şi în regiunea Mării Negre.

acum 3 zile · comentarii (22)

„M-am dus la sf. Ion să fac o vizită doamnei Maria Popescu, o veche prietină, ca s-o felicit pentru onomastica unicului său fiu, Ionel Popescu, un copilaş foarte drăguţ de vreo opt anişori. N-am voit să merg cu mâna goală şi i-am dus băieţelului o minge foarte mare de cauciuc şi foarte elastică...“ Aşa s-au produs treburile la dl. Caragiale. În alte situaţii a fost altfel.

acum 4 zile · comentarii (1)

Am fost întotdeauna fascinat de marile învăţăminte ale istoriei. De lideri politici vizionari, de cei care au reuşit să anticipeze şi au dat învăţăminte valabile şi azi. Au găsit cuvintele potrivite care sunt de actualitate întotdeauna, în noi lecturi.

acum 4 zile · comentarii (8)

Dacă decenţa stăruitoare, romantismul înflăcărat sau alte infirmităţi sufleteşti vă obligă să credeţi în existenţa democraţiei, e bine să vă strîngeţi toţi trei-patru la un loc şi să căutaţi altă planetă. Acasă, în UE, aşa ceva nu mai există. Acolo unde lumina, odată, democraţia, se joacă, acum, o farsă cu implanturi creţe şi măşti solemne.

acum 4 zile · comentarii (90)

Când am citit că un atentator a ucis câteva zeci de oameni în Noua Zeelandă, iar pe încărcătorul uneia dintre armele lui se puteau citi numele lui Şerban Cantacuzino, a lui Iancu de Hunedoara şi a lui Ştefan cel Mare – ştirea mi s-a părut cu totul ireală.

acum 4 zile · comentarii (19)

Mi-am petrecut ultimele luni într-o stare de secluziune socială. Am mai frunzărit presa în ultimele zile, doar pentru a remarca impactul protestului #şîeu, care, din păcate, a fost minuscul. Eşecul acestui protest reprezintă, în fapt, eşecul societăţii româneşti. Ne-am reîntors la starea amorfă de dinainte de OUG 13. Prin urmare, cred că este timpul să ne facem autocritica.

acum 4 zile · comentarii (31)

Dacă mi s-ar cere să concentrez în doar câteva cuvinte ceea ce cred despre spectacolul cu piesa Nora a lui Ibsen, spectacol montat la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca de foarte tânărul regizor Botond Nagy, aş spune mai întâi, fără nici cea mai mică ezitare, că este unul bun, cu care instituţia producătoare, regizorul, actorii şi toţi ceilalţi colaboratori au toate motivele să se mândrească.

acum 4 zile · comentarii (0)

Textele publicate pe blogul „adevarul.ro“ (2014-2016) le-am adunat într-un volum sub titlul „Adevărul adeverit şi Infernul opiniilor“. Lucrând la traducerea unei cărţi din franceză în română, am constatat că termenul „infern“ poate fi extins şi la „infernul sinonimelor“. În sfârşit, dacă oricare adjectiv poate deveni şi un epitet, putem vorbi şi despre „infernul epitetelor“.

acum 5 zile · comentarii (1)

Este întrebarea care domină acum unele medii politice şi de afaceri, cele din zona unde se construiesc marile jocuri ale planetei şi, câteodată, de exemplu acum, ar putea să se înfrunte ambiţii mai vechi sau mai noi, cu mize economice enorme dar şi cu finalităţi politice cel puţin spectaculoase.

acum 5 zile · comentarii (25)

„Îmi pare extrem de rău şi mi-e ruşine chiar că nu există şi un protest al scriitorilor, cum ar fi normal, scriitorii reprezentând o voce mai înaltă a societăţii. Aş vrea din toată inima să se întâmple şi asta pentru că sunt convinsă că protestele vor trebui să continue şi vor continua. Sper că vor fi şi scriitori printre cei care ies.

acum 5 zile · comentarii (14)

Personajul este autorul unui document halucinant, teribil prin violenţă, impresionant prin structurarea logică a răului extrem, plin de ură, intoleranţă şi chemând la uciderea tuturor necredincioşilor în numele valorilor care definesc superioritatea absolută a rasei albe, pure şi neîntinate, asupra tuturor celoralţi, oricum inferiori, murdari, sub-oameni şi fără niciun fel de speranţă de a cunoaşte adevăratul Paradis.

acum 6 zile · comentarii (100)

Andrei Şerban este regizorul român cu cea mai importantă şi complexă carieră internaţională din toate timpurile. Importantă pentru că este lungă, consistentă, cu momente de intensitate extraordinare. Complexă, pentru că succesul din teatru l-a propulsat în lumea operei, unde o cercetare în arhivele publicaţiilor muzicale n-ar încăpea în spaţiulunui articol, ci ar cere o carte, nescrisă încă.

acum 6 zile · comentarii (1)

Cea mai mare extravaganţă înainte de 1989 era să merg la Constanţa. Drumul către mare era magic: ne dădeam jos din tren, ne cazam la rude, norocoşii de noi, şi ne repezeam pe faleză, la Cazinou. Nu ca să intrăm în el, ci ca să stăm afară şi să ne uităm admirativ-prosteşte la cât e de frumos. Aşa se făceau selfie-urile pe vremea aia. În 1993, am emigrat pentru prima dată, la Constanţa.

acum 10 luni · comentarii (27)