Constanţa: Elevii îşi iau calculatoare pe bonuri

Constanţa: Elevii îşi iau calculatoare pe bonuri

Un număr de 520 de elevi constănţeni vor beneficia de bonuri valorice prin programul Euro 200, iniţiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Beneficiarii acestui program sunt elevii şi studenţii din cadrul învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri de maximum 150 lei.

Constanta: Inspectorii OPC au descoperit o posibilă sursă a toxiinfecţiei alimentare de la Venus

Constanta: Inspectorii OPC au descoperit o posibilă sursă a toxiinfecţiei alimentare de la Venus

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor şi Direcţia Sanitar-Veterinară au verificat furnizorul care a livrat lactate la pensiunea din Venus de unde aproape 30 de copii şi adulţi au ajuns la spital cu simptomele de toxiinfecţie alimentară. Unitatea respecta condiţiile de igienă, dar transportul mărfii s-a făcut cu doi distribuitori intermediari, iar pe drum produsele s-ar fi putut altera.

Constanţa: Ucis pe Autostrada Soarelui

Constanţa: Ucis pe Autostrada Soarelui

Corneliu Dumitru, fiul inspectorului şcolar de geografie Virgil Dumitru, a fost înmormântat ieri. Tânărul care abia împlinise 28 de ani și-a pierdut viața duminică seara, într-un accident de circulație petrecut pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 75.

Constanţa: Maternitatea, orfană de doctori

Constanţa: Maternitatea, orfană de doctori

În prezent, cele două secţii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă funcţionează cu autorizaţii sanitare temporare Secţiile de ginecologie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa vor fi reorganizate după ce mai mulţi medicii au plecat să lucreze în sistemul privat.

Constanţa: Suplinitori cu media 9,25

Constanţa: Suplinitori cu media 9,25

Profesorii au intrat de astăzi, 22 iulie, în febra...şedinţelor publice de repartizare a posturilor titularizabile. Cei care doresc să predea la catedră au avut posiblitatea de a-şi alege un post în funcţie de nota obţinută la examen, dar şi de preferinţe.  Majoritatea posturilor titularizabile sunt destinate educatorilor şi învăţătorilor, dar şi celor care se vor ocupa de consilierea psihopedagogică a elevilor.

Lansat in norocoasa dată de 13 decembrie 2018, de către EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE în calitate de partener oficial pentru România, concursul internaţional de limba engleză KOALA INTERNATIONAL COMPETITION a ajuns la momentul festiv, acela al premierii celor 12 top-performerilor naţionali, dintre care 3 ne vor reprezenta în iunie la internaţionale, în capitala europeană a tineretului Novi Sad (Serbia).

acum 4 zile · comentarii (0)

Se întâmplă atât de rar, încât chiar că trebuie nu numai menţionat la capitolul "eveniment", dar şi mult reflectat la mesajul pe care fostul Preşedinte american Jimmy Carter, Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, l-a transmis către urmaşul său Donald Trump.

acum 4 zile · comentarii (71)

Jucătorul croat Josip Brekalo a refuzat să poarte o banderolă de căpitan cu însemnul curcubeului – simbolul „comunităţii LGBT“ – pentru echipa VfL Wolfsburg, din Bundesliga, unde evoluează. Brekalo, în vârstă de 20 de ani, a invocat pentru refuzul său motive religioase: faptul că este creştin.

acum 4 zile · comentarii (15)

Toată lumea cu oarecare instrucţie ştie ce sunt perlele, vreau să spun acele sfere sidefii extrase din scoici, sau cele artificiale, de imitaţie, fără valoare deosebită. Perlele naturale erau culese de pescuitori, dar azi sunt obţinute prin stimulare umană — aşa numitele „perle de cultură“. Despre acestea vom vorbi în cele ce urmează, dar în sens ironic, cu ghilimelele de rigoare.

acum 4 zile · comentarii (13)

Prin intermediul parfumului, preţ de o clipă, poţi simţi raiul. Un om obişnuit poate simţi până la zece esenţe diferite să zicem, dar nu oricui îi este dat să facă diferenţa între 10.000. Trebuie să ai ceea ce se numeşte „nas“, ca să poţi crea un parfum, şi asta după ani de testat ingrediente, combinaţii şi cantităţi.

acum 4 zile · comentarii (0)

Arestarea lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks, extras din Ambasada Ecuadorului din Londra, unde avea refugiu de 7 ani, la cererea autorităţilor de la Quito, a marcat finalul carierei controversatului jurnalist care a revoluţionat presa de investigaţie, finanţarea prin Bitcoin.

acum 4 zile · comentarii (83)

Vestea că România urmează să fie invadată de sute de mii de muncitori din Pakistan a fost blamată de la stânga la dreapta, de ţară şi de diasporă, de conservatori şi naţionalişti. Concluzia este că vrem să avem ţară bogată ca-n Occident, dar nu vrem străini mulţi ca-n Occident şi nici să ne deschidem mintea ca acolo, ci să rămânem încuiaţi la cap ca la noi acasă.

acum 4 zile · comentarii (82)

Nu mă interesează motivaţia pe care au avut-o în vedere membrii Grupului pentru Dialog Social atunci când l-au desemnat pe Augustin Lazăr – câştigător al respectivului premiu, ci motivaţia avută în vedere atunci când – în ciuda contestărilor şi a dezvăluirilor legate de activitatea de procuror comunist a domnului Lazăr – au insistat şi au continuat cu decernarea premiului respectiv.

acum 4 zile · comentarii (48)

Sfâşierea omului de către om – iată sintagma care înglobează şi la noi astăzi, nu numai în toată lumea, sintagmele „toată lumea are la mână pe toată lumea, toată lumea denunţă pe toată lumea, toată lumea supraveghează pe toată lumea, toată lumea urmăreşte pe toată lumea, toată lumea dă în cap la toată lumea“.

acum 4 zile · comentarii (0)

Foarte ciudate ultimele decizii ale lui Dragnea. Să generezi o criză guvernamentală, în Săptămâna Mare, în timpul preşedinţiei rotative ale Consiliului UE, în prag de campanie electorală pentru alegeri europarlamentare, chiar că este de neînţeles. Este adevărat că Dragnea este încolţit din toate părţile şi acest fapt poate explica deciziile sale incoerente.

acum 4 zile · comentarii (32)

Profesorul Lucian Boia a scris o carte, apărută la editura bucureşteană „Humanitas”, în cuprinsul căreia ne explică „De ce este România altfel” La scurtă vreme după aceea sociologul Vintilă Mihăilescu a coordonat o carte, numai în parte replică la cea anterior citată, în care se argumentează „De ce e România astfel” (Editura Polirom, Iaşi).

acum 6 zile · comentarii (0)

Cea mai mare extravaganţă înainte de 1989 era să merg la Constanţa. Drumul către mare era magic: ne dădeam jos din tren, ne cazam la rude, norocoşii de noi, şi ne repezeam pe faleză, la Cazinou. Nu ca să intrăm în el, ci ca să stăm afară şi să ne uităm admirativ-prosteşte la cât e de frumos. Aşa se făceau selfie-urile pe vremea aia. În 1993, am emigrat pentru prima dată, la Constanţa.

acum 11 luni · comentarii (27)
Postari Recente