Constanţa: Şofer fără permis, oprit cu şase focuri de armă

Constanţa: Şofer fără permis, oprit cu şase focuri de armă

Poliţiştii din localitatea Mihail Kogălniceanu au fost nevoiţi să facă uz de armamentul din dotare pentru a trage pe dreapta un şofer care nu a oprit la un control de rutină. Urmărirea a avut loc în jurul orei 03.00. Un echipaj al Poliţiei Comunale a încercat să efectueze un control asupra unu autoturism Dacia care se deplasa dinspre Tulcea spre Constanţa.

Constanţa: Expoziţie de piranha şi rechini la Delfinariu

Constanţa: Expoziţie de piranha şi rechini la Delfinariu

Trei rechini de nisip, o familie de 20 de piranha şi patru rechini cu aripi negre provin din America şi pot fi văzuţi la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii de la Delfinariu.Turiştii par mulţumiţi de ceea ce văd şi nu regretă că au dat banii pe bilete, în ciuda faptului că văd foarte puţine exemplare. Spaţiile în care trăiesc peştii sunt neîncăpătoare, iar acvariile nu îţi conferă o vizibilitate tocmai bună.

Constanţa: Vlad Buzoianu, maseurul vrut de Mike Tyson

Constanţa: Vlad Buzoianu, maseurul vrut  de Mike Tyson

Vlad Buzoianu are 31 de ani, dar pe vremea copilăriei nu a realizat că deja şi-a ales meseria pe care avea să o facă poate pentru tot restul vieţii, cât îl vor ţine puterile. Puţini copii ştiu ce vor să facă atunci când vor creşte mari, ştiu doar că atunci când ajung adulţi vor trebui să se descurce singuri.

Constanţa: Show aviatic pe sub podul de la Agigea

Constanţa: Show aviatic pe sub podul de la Agigea

Câteva sute de constănţeni s-au adunat sâmbătă seară pe marginea Canalului Dunăre – Marea Neagră, în apropierea ecluzei Agigea, pentru a asita la un show aviatic de mare clasă. Unul dintre cei mai buni acrobaţi români a anunţat că va trece împreună cu colegul său pe sub podul rutier care traversează canalul.

Florin Iordache a declarat săptămâna trecută că, din câte ştie el, Curtea Constituţională va permite Parlamentului să elimine complet din Codul penal infracţiunea de abuz în serviciu. Avem o mare problemă: motivarea Curţii încă nu e publică. De unde ştie Florin Iordache ce va conţine decizia, câtă vreme deliberările Curţii sunt, prin lege, secrete? Are Florin Iordache consultări private cu judecătorii CCR?

acum 19 ore · comentarii (39)

La Congresul PSD de duminică, Liviu Dragnea a deschis Cutia Pandorei. Din ea, a sărit noua teorie a capitalului care defineşte ce înseamnă Momentul Zero într-o ţară roasă de corupţie până la măduvă şi care trebuie să fie relaţia dintre clasa muncitoare, multinaţionale şi aleşii poporului.

acum 14 ore · comentarii (14)

Prezidenţialele din 2019 vor polariza electoratul pus în faţa opţiunii Iohannis vs. PSD. Ce şanse i-aţi da unui outsider care va vorbi cetăţenilor despre altceva decât politică? Pe priză ar avea candidatul care propune un adevărat proiect de ţară, o ofertă mai generoasă decât clasicul vot negativ?

acum 20 ore · comentarii (3)

Votul din Parlamentul de la Pristina privind transformarea Forţelor de Securitate din Kosovo – KSF în Armată naţională, cu o creştere în 10 ani de la 3000 de oameni la 5000 de militari şi 3000 de rezervişti, cu un buget de 98 milioane de Euro, în regiunea cu 1,8 milioane de oameni, majoritatea albanezi kosovari, este o lovitură directă dată Uniunii Europene.

Acuzaţia asta extrem de gravă nu vine, cum aţi crede, din partea vreuneia dintre ţările din grupul catalogat drept „rogue states“, cele considerate a avea comportamente în afara regulilor impuse de tratatele internaţionale, sponsorizând de regulă mişcări teroriste din diverse zone ale planetei şi încercând să propage valuri continue de propagandă anti-americană.

Până la urmă nu clasamentele contează. Chiar nu are nici un fel de importanţă dacă Martin McDonagh, cel care a scris „Omul-pernă“, „Billy şchiopul“ sau „Regina frumuseţii din Leenane“, ca să amintesc doar câteva titluri ce s-au regăsit şi pe afişele româneşti de teatru, ori Conor McPherson este „cel mai important sau cel mai jucat dramaturg irlandez contemporan“.

Tot circul de aseară a avut un singur scop: să ascundă refuzul premierului Dăncilă de a da OUG de amnistie şi graţiere. Tot anunţată şi amânată de foarte multe ori, OUG este ca în poezie: „azi o vedem, şi nu e“. Activul PSD cu probleme penale o tot aşteaptă cu sufletul la gură. Degeaba. Premierul Dăncilă pare să se fi convins de faptul că în puşcărie intră cine semnează, nu cine dictează.

Pe 16 decembrie 2018, la finalul unui Centenar sumbru, istoria va consemna că cei care au ajuns să ne conducă au declarat război pe toate fronturile democraţiei, libertăţii, Europei şi...României. De-acum înainte, se va intra la rupere, iar 2019 se anunţă drept cel mai important din parcursul postdecembrist românesc. Ne-au dat şah, rânjind pe sub mustaţă. Dar este mat?

acum 2 zile · comentarii (25)

Ioan Dobrescu a fost un simplu meşteşugar din vechea mahala bucureşteană a Batiştei, nu foarte diferită de un sat de câmpie, la anul 1802. Timp de treizeci de ani, Ioan Dobrescu, a descris în câteva rânduri cele mai relevante evenimente din oraş, completându-le cu variate îndemnuri morale către fiul său, într-o lume care se dezbăra cu repeziciune de moralitate.

acum 2 zile · comentarii (5)

Guvernul României condus la acest moment de Viorica Dăncilă a finanţat substanţial guvernarea politică coruptă de la Chişinău fără a pune absolut nici o condiţie, în timp ce drepturile cetăţeanului român George Simion au fost încălcate fără ca nici o autoritate a statului român să impună condiţii. După cum ştiţi George Simion a fost expulzat din Republica Moldova şi nu mai are dreptul de a trece Prutul.

acum 2 zile · comentarii (2)

E bine că existaţi. Problema e să puneţi în fapt potenţialul vostru, ceea ce vă doresc fără rezerve. În nume propriu, eu vă cer să acţionaţi pe măsura aşteptărilor mele foarte mari pe un segment şi numai unul, critic pentru România: schimbarea paradigmei Educaţiei. Vă cer să fiţi de nota 10. Acum sunteţi de nota 3, în materia acestor politici publice. Dar puteţi fi de 10, fără probleme.

acum 3 zile · comentarii (17)

Cea mai mare extravaganţă înainte de 1989 era să merg la Constanţa. Drumul către mare era magic: ne dădeam jos din tren, ne cazam la rude, norocoşii de noi, şi ne repezeam pe faleză, la Cazinou. Nu ca să intrăm în el, ci ca să stăm afară şi să ne uităm admirativ-prosteşte la cât e de frumos. Aşa se făceau selfie-urile pe vremea aia. În 1993, am emigrat pentru prima dată, la Constanţa.

acum 7 luni · comentarii (27)