Constanta: Inspectorii OPC au descoperit o posibilă sursă a toxiinfecţiei alimentare de la Venus

Constanta: Inspectorii OPC au descoperit o posibilă sursă a toxiinfecţiei alimentare de la Venus

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor şi Direcţia Sanitar-Veterinară au verificat furnizorul care a livrat lactate la pensiunea din Venus de unde aproape 30 de copii şi adulţi au ajuns la spital cu simptomele de toxiinfecţie alimentară. Unitatea respecta condiţiile de igienă, dar transportul mărfii s-a făcut cu doi distribuitori intermediari, iar pe drum produsele s-ar fi putut altera.

Constanţa: Ucis pe Autostrada Soarelui

Constanţa: Ucis pe Autostrada Soarelui

Corneliu Dumitru, fiul inspectorului şcolar de geografie Virgil Dumitru, a fost înmormântat ieri. Tânărul care abia împlinise 28 de ani și-a pierdut viața duminică seara, într-un accident de circulație petrecut pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 75.

Constanţa: Titi Oprea, omul de la firul ierbii

Constanţa: Titi Oprea, omul de la firul ierbii

Prietenii şi cunoscuţii îi spun Cristi. Nici el nu mai ştie cum a ajuns la numele ăsta, dar se gândeşte că poate ecoul pereţilor tribunei l-a făcut în timp pe Titi - Cristi. Este om cu greutate în angrenajul bazei sportive a stadionului Farul pentru că de munca lui depind multe dintre reuşitele spectacolului sportiv, fie că el se petrece pe gazon sau pe pista de tartan.

Constanţa: Elevii îşi iau calculatoare pe bonuri

Constanţa: Elevii îşi iau calculatoare pe bonuri

Un număr de 520 de elevi constănţeni vor beneficia de bonuri valorice prin programul Euro 200, iniţiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Beneficiarii acestui program sunt elevii şi studenţii din cadrul învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri de maximum 150 lei.

Cel mai mare succes al României în timpul preşedinţiei UE a fost compromisul obţinut de diplomaţia noastră pentru modificarea Directivei Gazului. Noul cadru de reglementare european a complicat planurile ruşilor de a acapara, cu Nord Stream 2, piaţa europeană în termeni proprii. Acest efort este zădărnicit, însă, de semnatarii OUG114. Cu largul concurs al ANRE, au creat o breşă în securitatea aprovizionării cu energie pe piaţa românească.

acum 2 zile · comentarii (37)

„Ce vreţi, suntem la porţile Orientului, unde totul este luat în derâdere!”, ar fi zis Poincare despre România, deşi nu asta l-a făcut, mai apoi, preşedintele Franţei! Apare clar că a trăi în „cercul strâmt” (Eminescu) sau „cercul barbar”(Bacovia) înseamnă a trăi în România, de la râsul tragi-comic din epopeea „Ţiganiada”, până azi!

acum 2 zile · comentarii (8)

Lecţia politică pe care Marea Britanie o oferă în acest moment este uluitor de importantă deoarece, într-o perioadă foarte scurtă de timp, se concentrează experimente care răstoarnă –sau posedă cu certitudine acest potenţial – modul în care ştiam că se structurează sistemele de putere, dar şi modul de funcţionare al arhitecturii instituţionale.

acum 2 zile · comentarii (74)

Ne vine sau nu să credem (poate doar unora dintre noi), dar au trecut 30 de ani de la evenimentele care au pus capăt domniei comunismului în Estul Europei, de la căderea Zidului Berlinului, la revoluţia de catifea din Cehoslovacia, care l-a adus în fruntea statului pe scriitorul disident Vaclav Havel, până la sângeroasa îndepărtare de la putere a lui Ceauşescu, în România.

acum 2 zile · comentarii (1)

Rezultatele de la simularea Evaluării Naţionale pentru clasa a VIII-a sunt dezastruoase. O recunoaşte şi Ecaterina Andronescu, când declara, vineri seara, la un post tv: „Rezultatele de la evaluarea de la clasa a opta au fost teribil de nemulţumitoare, e un semnal de alarmă“. Rezultate „teribil“ de nemulţumitoare avem de mulţi ani, fără ca cineva să analizeze cauzele şi să se treacă la măsuri de remediere.

acum 2 zile · comentarii (51)

Mi-am pus întrebarea „dacă şi cum se întâmplă «vrăjirea» copiilor pentru ceea ce este frumos în matematică în învăţământul primar, sau chiar în preşcolar?“ Fără matematică (un anume tip de a fi în relaţie cu matematica) este greu ca un copil să-şi construiască identitate personală şi profesională.

acum 3 zile · comentarii (9)

După apriga dispută referitoare la absenţa femeilor-regizoare atât din nominalizările pentru premiile UNITER, cât şi pentru cele ale Galei Gopo, dispută declanşată de artiste vide şi întreţinută de criticiţe în şomaj şi cu mintiucă pe minus, o nouă controversă, un nou scandal produc valuri în lumea culturală.

acum 3 zile · comentarii (6)

În ianuarie 2017 l-a declanşat. Procedural. Pe fondul adoptării celebrei OUG 13 de către Guvernul PSD-Grindeanu, preşedintele României a anunţat poporul, pe un ton grav, că a declanşat procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care acesta era chemat la urne să-şi exprime voinţa cu privire la „continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice“.

acum 4 zile · comentarii (17)

„Româna naţiune, ai voştri strănepoţi“ spun versurile din Imnul României, adică nu două naţiuni ci una, cea Română. Klaus Iohannis recidivează şi vorba românului: „prostul nu-i prost destul dacă nu e şi fudul“. Să îmi scuze românii expresia, dar aşa este ea din moşi-strămoşi.

acum 4 zile · comentarii (34)

Veaceslav Surkov, consilierul şi ideologul lui Vladimir Putin, a lansat, aşa cum o face periodic, un material în care anunţă perenitatea Putinismului, ca doctrină, şi noua ideologie de export a Rusiei, într-un material publicat în Novaya Gazeta.

acum 4 zile · comentarii (41)

Nu trista şi nu mă îndoiesc că nici tocmai de invidiat situaţie şi condiţie profesională a femeilor-regizoare, aşa cum se înfăţişează aceasta în contextul teatrului românesc de astăzi, a reprezentat principala problemă de reflecţie ori dătătoare de bătăi de cap pentru cei trei componenţi ai juriului de nominalizări la premiile UNITER aferente anului 2018.

acum 4 zile · comentarii (0)

Cea mai mare extravaganţă înainte de 1989 era să merg la Constanţa. Drumul către mare era magic: ne dădeam jos din tren, ne cazam la rude, norocoşii de noi, şi ne repezeam pe faleză, la Cazinou. Nu ca să intrăm în el, ci ca să stăm afară şi să ne uităm admirativ-prosteşte la cât e de frumos. Aşa se făceau selfie-urile pe vremea aia. În 1993, am emigrat pentru prima dată, la Constanţa.

acum 10 luni · comentarii (27)