Constanţa: Vlad Buzoianu, maseurul vrut de Mike Tyson

Constanţa: Vlad Buzoianu, maseurul vrut  de Mike Tyson

Vlad Buzoianu are 31 de ani, dar pe vremea copilăriei nu a realizat că deja şi-a ales meseria pe care avea să o facă poate pentru tot restul vieţii, cât îl vor ţine puterile. Puţini copii ştiu ce vor să facă atunci când vor creşte mari, ştiu doar că atunci când ajung adulţi vor trebui să se descurce singuri.

Constanţa: Costică Andrei-Vrea să exploateze vântul

Constanţa: Costică Andrei-Vrea să exploateze vântul

Ultima invenţie a înregistrat-o la OSIM pe numele soţiei sale care îl sprijină să îşi transforme ideile în lucruri palpabile şi utile. Vorbeşte atent să nu greşească şi este atent la fiecare cuvânt şi detaliu şi, spune el, are multe cunoştinţe în automatizare şi electronică. Din 1984 este un adept al cercetării ştiinţifice: „Pot spune că sunt născut pentru asta“.

Constanţa: Doar 11 job-uri pentru studii superioare

Constanţa: Doar 11 job-uri pentru studii superioare

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa a organizat astăzi, de la ora 10.00, Bursa locurilor de muncă pentru elevi şi studenţi. Directorul instituţiei, Romulus Florin Mincă, a declarat că această acţiune nu a fost inclusă iniţial în program, scopul ei fiind în special facilitarea angajării tinerilor în perioada vacanţei şcolare.

Constanţa: 130 de ani de presă în Dobrogea

Constanţa: 130 de ani de presă în Dobrogea

Universitatea Ovidius din Constanţa este zilele aceastea gazda mai multor evenimente.  În perioada 20-21 iunie, universitatea împreună cu Academia Oamenilor de Ştiinţă, filiala Constanţa şi Asociaţia Română de Istorie a Presei organizează simpozionul naţional „130 de ani de presă românească în Dobrogea“.

Cristian Tudor Popescu a făcut afirmaţii extrem de grave cu privire la veridicitatea dorinţei românilor din Ardeal de a se uni cu Ţara în anul 1918. El afirmă că românii o duceau foarte bine sub dominaţia maghiară şi că Transilvania ar fi avut mari şanse să ajungă o Elveţie a Balcanilor.

acum 16 ore · comentarii (18)

Manifestaţii de amploare şi violente au loc în Franţa, pretextul fiind creşterea preţurilor la carburanţi. România are la moment unul din cele mai ridicate tarife, deşi este în coada clasamentului salariilor din Uniunea Europeană şi deţine şi cele mai mari rezerve de hidrocarburi din spaţiul comun.

acum 2 zile · comentarii (16)

Preşedinţia Consiliului UE este testul de maturitate al României ca stat membru al Uniunii Europene. La 12 ani de la aderarea noastră, 27 de ţări aşteaptă de la noi o gestiune matură a unei perioade esenţiale pentru existenţa UE, marcată de alegerile europarlamentare, finalizarea Brexit şi negocierile privind bugetul Uniunii. Dar ce este Consiliul pe care România îl va coordona de la 1 ianuarie 2019?

acum 2 zile · comentarii (1)

Se petrec lucruri foarte grave, fără precedent în istoria contemporană, în legătură cu ceea ce credeam că este codul de relaţii între partenerii din spaţiul euro-atlantic, cel bazat pe înţelegerea profundă a nevoii de solidaritate în cazul în care una dintre ţările membre se află într-o situaţie de criză socială ce-i poate pune în pericol structurile de rezistenţă, afectând astfel întregul sistem.

acum 2 zile · comentarii (151)

Pe colţul Soselei Jianu nr. 28 cu Aleea Gherghel (lângă proprietatea colonelului Gherghel) a fost construit, în etape, începând cu 1912, aşezământul patronat de ordinul catolic al surorilor de caritate „Sf. Vincent de Paul”. Călugăriţele au sosit în Bucureşti în 1906, la îndemnul Monseniorului Vladimir Ghika, care le cunoscuse la Salonic, unde fratele său era diplomat.  Proprietatea fusese anterior cunoscută sub numele localului „Vila Regală”.

acum 2 zile · comentarii (0)

Ultimele declaraţii ale doamnei Andronescu par ale unei persoane picată din stele. „Doar 25% dintre absolvenţii de profil tehnologic reuşesc să susţină Bacalaureatul”. „Rezultatul elevilor în 2018, 55.000 de elevi nu au luat măcar cinci la Evaluare”. Ce să credem, că nu s-a uitat până acum pe statisticile de la examene? Că nu ştia ce ştia tot satul? Ne-am întors în epoca ipocriziei şi minciunii.

acum 2 zile · comentarii (43)

Dacă ar fi avut ridicate la Bruxelles necesarele antene profesioniste de detectare a semnalelor timpurii de criză, ai noştri ar fi înţeles din timp semnificaţia exactă a jocurilor care s-au deschis pe plan european, toate fiind preludiul marii confruntări politice ce urmează în pregătirea europarlamentarelor în fiecare dintre Statele Membre.

acum 3 zile · comentarii (80)

Alegerile parlamentare pentru viitorul plen al Republicii Moldova se vor desfăşura pe 24 februarie 2019, dar guvernarea PDM a oligarhului Vladimir Plahotniuc a furat de mult startul campaniei electorale, care încă nu a început.

acum 3 zile · comentarii (1)

Rolul evaluării lingvistice, prin care nivelul de limbă străină al tinerei generaţii este atestat corespunzător, a început să reprezinte, tot mai mult, o prioritate pentru elevii şi părinţii acestora. Ei recunosc, cât se poate de obiectiv, toate avantajele care derivă din obţinerea unui certificat lingvistic.

acum 3 zile · comentarii (1)

Declaraţiile preşedintelui Iohannis nu mai lasă urmă de îndoială. România este complet blocată. Instituţiile principale ale statului nu mai colaborează, se suspectează una pe alta, iau decizii contradictorii. Şi totul se răsfrânge asupra populaţiei, asupra credibilităţii României în lume. Partenerii noştri externi nu dau doi bani pe o ţară care nu funcţionează în parametrii normali, ai statului de drept.

acum 3 zile · comentarii (20)

Carnegie Europe prezintă situaţia actuală a regiunii transnistrene, prin intermediul unei analize controversate. Regiunea separatistă a Republicii Moldova este văzută în studiul făcut de organizaţia cu sediu la Bruxelles ca având o orientare europeană, dar singurul proiect european rămas pe masă pentru R.Moldova este Unirea cu România.

acum 3 zile · comentarii (2)

Zeci de milioane de euro au fost tocate de aleşii naţiei pentru evenimente care, pe alocuri, par să fie gândite de maeştrii absurdului. În tot acest timp, lucrurile fireşti rămân nefăcute. Oare ce-ar fi fost dacă s-ar fi demarat, în primăvară, o campanie pentru restaurarea monumentelor Eroilor  căzuţi în Războiul care a stat la temelia Marii Uniri? Ar fi fost absurd? Ar fi fost o risipă?

acum 3 zile · comentarii (3)

Cea mai mare extravaganţă înainte de 1989 era să merg la Constanţa. Drumul către mare era magic: ne dădeam jos din tren, ne cazam la rude, norocoşii de noi, şi ne repezeam pe faleză, la Cazinou. Nu ca să intrăm în el, ci ca să stăm afară şi să ne uităm admirativ-prosteşte la cât e de frumos. Aşa se făceau selfie-urile pe vremea aia. În 1993, am emigrat pentru prima dată, la Constanţa.

acum 7 luni · comentarii (27)