Constanţa: Campanie de prevenire a exploatării sexuale a femeilor

Constanţa: Campanie de prevenire a exploatării sexuale a femeilor

Asociaţia Litoral- Delta Dunării sprijină campania de prevenire a exploatării sexuale a femeilor, intitulată Omul cu două feţe. Acţiunea a fost lansată în urmă cu o aproximativ două săptămâni de către Inspectoratul General al Poliţiei Române prin Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, iniţiativă care se va desfăşura pe o perioadă de trei luni.

Constanţa: Evantaiul anti hoţi, împărţit părinţilor

Constanţa: Evantaiul anti hoţi, împărţit părinţilor

Un grup de 14 studenţi voluntari a luat la pas plaja din staţiunea Mamaia. Împreună cu Poliţia Comunitară, tinerii au împărţit trecătorilor marţi pliante cu sfaturi pentru protecţia copiilor faţă de infractori: „Nu lăsaţi copilul să se joace nesupravegheat în zonele aglomerate!“, „Nu-l trimiteţi singur la cumpărături în locuri necunoscute!“ sau „Asiguraţi-vă că ştie numele, adresa, numărul de telefon al părin

Constanţa: Suplinitori cu media 9,25

Constanţa: Suplinitori cu media 9,25

Profesorii au intrat de astăzi, 22 iulie, în febra...şedinţelor publice de repartizare a posturilor titularizabile. Cei care doresc să predea la catedră au avut posiblitatea de a-şi alege un post în funcţie de nota obţinută la examen, dar şi de preferinţe.  Majoritatea posturilor titularizabile sunt destinate educatorilor şi învăţătorilor, dar şi celor care se vor ocupa de consilierea psihopedagogică a elevilor.

Constanţa: Maternitatea, orfană de doctori

Constanţa: Maternitatea, orfană de doctori

În prezent, cele două secţii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă funcţionează cu autorizaţii sanitare temporare Secţiile de ginecologie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa vor fi reorganizate după ce mai mulţi medicii au plecat să lucreze în sistemul privat.

Cel mai mare succes al României în timpul preşedinţiei UE a fost compromisul obţinut de diplomaţia noastră pentru modificarea Directivei Gazului. Noul cadru de reglementare european a complicat planurile ruşilor de a acapara, cu Nord Stream 2, piaţa europeană în termeni proprii. Acest efort este zădărnicit, însă, de semnatarii OUG114. Cu largul concurs al ANRE, au creat o breşă în securitatea aprovizionării cu energie pe piaţa românească.

acum 2 zile · comentarii (37)

„Ce vreţi, suntem la porţile Orientului, unde totul este luat în derâdere!”, ar fi zis Poincare despre România, deşi nu asta l-a făcut, mai apoi, preşedintele Franţei! Apare clar că a trăi în „cercul strâmt” (Eminescu) sau „cercul barbar”(Bacovia) înseamnă a trăi în România, de la râsul tragi-comic din epopeea „Ţiganiada”, până azi!

acum 2 zile · comentarii (8)

Lecţia politică pe care Marea Britanie o oferă în acest moment este uluitor de importantă deoarece, într-o perioadă foarte scurtă de timp, se concentrează experimente care răstoarnă –sau posedă cu certitudine acest potenţial – modul în care ştiam că se structurează sistemele de putere, dar şi modul de funcţionare al arhitecturii instituţionale.

acum 2 zile · comentarii (74)

Ne vine sau nu să credem (poate doar unora dintre noi), dar au trecut 30 de ani de la evenimentele care au pus capăt domniei comunismului în Estul Europei, de la căderea Zidului Berlinului, la revoluţia de catifea din Cehoslovacia, care l-a adus în fruntea statului pe scriitorul disident Vaclav Havel, până la sângeroasa îndepărtare de la putere a lui Ceauşescu, în România.

acum 2 zile · comentarii (1)

Rezultatele de la simularea Evaluării Naţionale pentru clasa a VIII-a sunt dezastruoase. O recunoaşte şi Ecaterina Andronescu, când declara, vineri seara, la un post tv: „Rezultatele de la evaluarea de la clasa a opta au fost teribil de nemulţumitoare, e un semnal de alarmă“. Rezultate „teribil“ de nemulţumitoare avem de mulţi ani, fără ca cineva să analizeze cauzele şi să se treacă la măsuri de remediere.

acum 2 zile · comentarii (51)

Mi-am pus întrebarea „dacă şi cum se întâmplă «vrăjirea» copiilor pentru ceea ce este frumos în matematică în învăţământul primar, sau chiar în preşcolar?“ Fără matematică (un anume tip de a fi în relaţie cu matematica) este greu ca un copil să-şi construiască identitate personală şi profesională.

acum 3 zile · comentarii (9)

După apriga dispută referitoare la absenţa femeilor-regizoare atât din nominalizările pentru premiile UNITER, cât şi pentru cele ale Galei Gopo, dispută declanşată de artiste vide şi întreţinută de criticiţe în şomaj şi cu mintiucă pe minus, o nouă controversă, un nou scandal produc valuri în lumea culturală.

acum 3 zile · comentarii (6)

În ianuarie 2017 l-a declanşat. Procedural. Pe fondul adoptării celebrei OUG 13 de către Guvernul PSD-Grindeanu, preşedintele României a anunţat poporul, pe un ton grav, că a declanşat procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care acesta era chemat la urne să-şi exprime voinţa cu privire la „continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice“.

acum 4 zile · comentarii (17)

„Româna naţiune, ai voştri strănepoţi“ spun versurile din Imnul României, adică nu două naţiuni ci una, cea Română. Klaus Iohannis recidivează şi vorba românului: „prostul nu-i prost destul dacă nu e şi fudul“. Să îmi scuze românii expresia, dar aşa este ea din moşi-strămoşi.

acum 4 zile · comentarii (34)

Veaceslav Surkov, consilierul şi ideologul lui Vladimir Putin, a lansat, aşa cum o face periodic, un material în care anunţă perenitatea Putinismului, ca doctrină, şi noua ideologie de export a Rusiei, într-un material publicat în Novaya Gazeta.

acum 4 zile · comentarii (41)

Nu trista şi nu mă îndoiesc că nici tocmai de invidiat situaţie şi condiţie profesională a femeilor-regizoare, aşa cum se înfăţişează aceasta în contextul teatrului românesc de astăzi, a reprezentat principala problemă de reflecţie ori dătătoare de bătăi de cap pentru cei trei componenţi ai juriului de nominalizări la premiile UNITER aferente anului 2018.

acum 4 zile · comentarii (0)

Cea mai mare extravaganţă înainte de 1989 era să merg la Constanţa. Drumul către mare era magic: ne dădeam jos din tren, ne cazam la rude, norocoşii de noi, şi ne repezeam pe faleză, la Cazinou. Nu ca să intrăm în el, ci ca să stăm afară şi să ne uităm admirativ-prosteşte la cât e de frumos. Aşa se făceau selfie-urile pe vremea aia. În 1993, am emigrat pentru prima dată, la Constanţa.

acum 10 luni · comentarii (27)