Constanta: Profil/Psihiatrul Friedmann despre Mazăre: „Imatur afectiv“

Constanta: Profil/Psihiatrul Friedmann despre Mazăre: „Imatur afectiv“

Evreii din Constanţa îl iartă pe primarul adolescentin. Medicul psihiatru Carol Friedmann este şeful comunităţii evreieşti din Constanţa, fiind cel mai renumit şi titrat specialist constănţean din domeniu.     Citeşte şi: Constanţa: Scrisoarea de scuze a lui Mazăre Constanta: Mazăre își cere public scuze pentru apariția în ofițer nazist Constanţa: Radu Mazăre şi fiul său, nazişti!

Constanţa: Circulaţia pe Autostrada Soarelui este blocată

Constanţa: Circulaţia pe Autostrada Soarelui este blocată

Zeci de maşini staţionează  pe Autostrada Soarelui din cauza unui TIR răsturnat. Accidentul s-a produs înainte de localitatea Drajna şi nu au fost înregistrate victime. La faţa locului au ajuns imediat echipaje ale Poliţiei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi care s-au asigurat că nu este niciun pericol de incendiu.

Constanţa: Elevii îşi iau calculatoare pe bonuri

Constanţa: Elevii îşi iau calculatoare pe bonuri

Un număr de 520 de elevi constănţeni vor beneficia de bonuri valorice prin programul Euro 200, iniţiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Beneficiarii acestui program sunt elevii şi studenţii din cadrul învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri de maximum 150 lei.

Constanţa: Suplinitori cu media 9,25

Constanţa: Suplinitori cu media 9,25

Profesorii au intrat de astăzi, 22 iulie, în febra...şedinţelor publice de repartizare a posturilor titularizabile. Cei care doresc să predea la catedră au avut posiblitatea de a-şi alege un post în funcţie de nota obţinută la examen, dar şi de preferinţe.  Majoritatea posturilor titularizabile sunt destinate educatorilor şi învăţătorilor, dar şi celor care se vor ocupa de consilierea psihopedagogică a elevilor.

O declaraţie de zilele trecute a lui Victor Ponta a trecut oarecum neobservată. Ponta anunţa că un număr de parlamentari, cu care se află în negocieri aproape finalizate, vor trece de la PSD la Pro România, şi vor anunţa acest lucru la începutul sesiunii parlamentare, adică în primele zile ale lui februarie. De fapt, circulă unele informaţii în piaţa publică conform cărora este vorba de un număr important de parlamentari.

acum 2 zile · comentarii (23)

Duminică, mult după căderea serii, la unul dintre posturile tv favorabile Puterii, ministrul Justiţiei, dl. Tudorel Toader, a făcut anunţul în conformitate cu care ar fi pregătit deja un proiect de Ordonanţă de urgenţă vizând repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnaţi de către completuri nelegal constituite şi care, astfel, vor putea face contestaţie în anulare.

acum 2 zile · comentarii (38)

Chiar dacă gândul vă duce la Palade sau Nadia Comăneci, mai înaintea lor a fost regizorul de film Jean Negulesco, care rămâne în memoria americanilor, cel puţin pentru filmele cu Marilyn Monroe. Istoricul de film Manuela Cernat, care-i dedică acum o monografie ilustrată, nu procedează la o înseriere seacă de informaţii, ci are grijă de aspectul vizual al volumului, de „puterea imaginii“, rezultând o elegantă carte-album.

acum 2 zile · comentarii (2)

Devine din ce în ce mai vizibilă detaşarea noastră reală, treaptă cu treaptă, de toate dezbaterile reale ale Europei şi îndepărtarea de tensiunile care însoţesc actuala refacere a viitoarei hărţi de putere şi alianţe pe care o presupune viitorul proiect european.

acum 2 zile · comentarii (18)

Faptul că viitorul Parlament European va avea două grupuri ne-clasice, unul eurosceptic şi altul anti-european de-a dreptul, pare să devină un loc comun. Azi avem circa 30-33-35% dintre votanţii europeni adepţi ai partidelor naţionaliste, populiste, islamofobe, eurofobe, antisemite deseori, cu toate nuanţele posibile.

acum 3 zile · comentarii (42)

Atîtea cazne setate fin, şpagate cu tălpile lipite, perversiuni labirintice şi proceduri obscure pentru a-ţi îngropa de viu adversarul! Merită? E esenţial! Nesuprimaţi, britanicii ar dovedi că există viaţă, apă, oxigen şi net în afara UE. Mai mult, elita managerială occidentală ar fi expusă democraţiei pe care o detestă, ca orice păianjen împiedicat să-şi ţeasă pînza împrejurul lumii.

acum 3 zile · comentarii (70)

Vorbeam zilele trecute cu o prietenă care are copilul la liceu. Ştiind afinitatea mea către educaţia pentru înaltă tehnologie, m-a întrebat ce să îi recomand, ce să facă cu copilul ei astfel încât să aibă o şansă în plus în viaţă. Ce materii să urmărească, ce să citească, ce să studieze, ce oameni să întâlnească, în ce anturaje noi inspiraţionale să intre? Cum să aibă motivaţia corectă?

acum 3 zile · comentarii (1)

Condiţiile de trai din sistemul penitenciar românesc reprezintă una din marile tragedii umanitare ale acestei ţări, alături de situaţia sistemului de servicii sociale pentru persoanele aflate în diverse situaţii de dificultate*. Ideea că aceste tragedii pot fi rezolvate rapid, dintr-un pix care semnează alocarea de libertate pentru deţinuţi şi bani pentru săraci este însă o fantezie periculoasă, aşa cum s-a dovedit în aceşti ultimi ani.

acum 3 zile · comentarii (5)

OUG 114/2018 sub aspectul plafonării preţului la gazele naturale, fundamentată pe o prevedere legală inexistentă, are „avantajul“ tehnic că nu poate fi atacată decât de inexistentul Avocat al Poporului. Doresc să precizez că totuşi mai există, o cale juridică, prin care atacarea acestei Ordonanţe să poată să fie realizată. Voi încerca să arăt câteva dintre multele probleme, care derivă din aplicarea OUG de plafonare a preţului gazelor naturale.

acum 3 zile · comentarii (4)

Doctorii ăştia cu patalamale la mînă, afişate în rame ok, pe peretele de răsărit din sufragerie, zic mereu din gură sau în scris de pe toate programele de radio sau la tv, că trebuie mîncat variat, diversificat, băută apă fără sare, făcută mişcare fără alcool şi nefumat cu crudităţi. Iar eu, ca un elev silitor, cu număr matricol, mîinile ţinute la spate în bancă şi părul tuns reglementar, nu pot decît să îi cred. Altfel, tovarăşa învăţătoare…

acum 3 zile · comentarii (2)

Aproape un milion de moldoveni au devenit în ultimii 27 de ani şi cetăţeni ai României. Politica de acordare a cetăţeniilor se dovedeşte în realitate o bombă cu ceas întârziat căci a reuşit cu succes să facă ceea ce nici Stalin nu a reuşit: să scoată un milion de buni români din Republica Moldova.

acum 4 zile · comentarii (17)

Cea mai mare extravaganţă înainte de 1989 era să merg la Constanţa. Drumul către mare era magic: ne dădeam jos din tren, ne cazam la rude, norocoşii de noi, şi ne repezeam pe faleză, la Cazinou. Nu ca să intrăm în el, ci ca să stăm afară şi să ne uităm admirativ-prosteşte la cât e de frumos. Aşa se făceau selfie-urile pe vremea aia. În 1993, am emigrat pentru prima dată, la Constanţa.

acum 8 luni · comentarii (27)