Constanţa: Şofer fără permis, oprit cu şase focuri de armă

Constanţa: Şofer fără permis, oprit cu şase focuri de armă

Poliţiştii din localitatea Mihail Kogălniceanu au fost nevoiţi să facă uz de armamentul din dotare pentru a trage pe dreapta un şofer care nu a oprit la un control de rutină. Urmărirea a avut loc în jurul orei 03.00. Un echipaj al Poliţiei Comunale a încercat să efectueze un control asupra unu autoturism Dacia care se deplasa dinspre Tulcea spre Constanţa.

Constanţa: Costică Andrei-Vrea să exploateze vântul

Constanţa: Costică Andrei-Vrea să exploateze vântul

Ultima invenţie a înregistrat-o la OSIM pe numele soţiei sale care îl sprijină să îşi transforme ideile în lucruri palpabile şi utile. Vorbeşte atent să nu greşească şi este atent la fiecare cuvânt şi detaliu şi, spune el, are multe cunoştinţe în automatizare şi electronică. Din 1984 este un adept al cercetării ştiinţifice: „Pot spune că sunt născut pentru asta“.

Constanţa: Doar 11 job-uri pentru studii superioare

Constanţa: Doar 11 job-uri pentru studii superioare

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa a organizat astăzi, de la ora 10.00, Bursa locurilor de muncă pentru elevi şi studenţi. Directorul instituţiei, Romulus Florin Mincă, a declarat că această acţiune nu a fost inclusă iniţial în program, scopul ei fiind în special facilitarea angajării tinerilor în perioada vacanţei şcolare.

Constanţa: 130 de ani de presă în Dobrogea

Constanţa: 130 de ani de presă în Dobrogea

Universitatea Ovidius din Constanţa este zilele aceastea gazda mai multor evenimente.  În perioada 20-21 iunie, universitatea împreună cu Academia Oamenilor de Ştiinţă, filiala Constanţa şi Asociaţia Română de Istorie a Presei organizează simpozionul naţional „130 de ani de presă românească în Dobrogea“.

Sesizam într-unul dintre primele comentarii prilejuite de Ordonanţa de urgenţă referitoare la legile justiţiei, ordonanţă dată luni dimineaţa de guvernul condus de doamna Viorica Vasilica Dăncilă, discrepanţa dintre declaraţiile premierului şi cele ale ministrului Justiţiei, dl. Tudorel Toader.

acum 2 zile · comentarii (24)

Eu am obosit de când vă transmit semnal după semnal privind urmările grave şi de durată ce le are deja cursa nebunească, pe foarte repede înainte - a scrierii, votării şi adoptării legilor esenţiale din arhitectura justiţiei române. Mesajele mele veneau de la politicieni, exprimau punctele de vedere repetate şi răs-repetate ale unor instituţii din structurile europene, ar fi trebui să funcţioneze drept nişte avertismente.

acum 3 zile · comentarii (28)

Concluziile şi recomandările Comisiei de la Veneţia sunt analizate acum pe toate feţele. Preşedintele Iohannis îi cere demisia ministrului Toader pentru că şi-a compromis definitiv credibilitatea. Problema este: ce urmează? Sunt obligate instituţiile noastre  să ţină cont de recomandările Comisiei de la Veneţia? Sau fac în continuare ce le taie capul, fără să ţină cont de tratatele semnate cu UE?

acum 3 zile · comentarii (23)

Preşedintele Macron s-a trezit să spună că el n-a întâlnit femei care să fie „perfect educate“ şi care să aibă mulţi copii. Declaraţia a fost făcută la un banchet din statele unite oferit de Bill şi Melinda Gates; şi era menită să le „elibereze“ pe femeile africane de povara de a face mulţi copii – povară care le-ar bloca accesul la educaţie.

acum 3 zile · comentarii (13)

În Orientul Mijlociu şi zona Golfului Persic se desfăşoară două războaie cumplite (Siria, Yemen) unde masacrele, execuţiile, tortura sunt practici cotidiene. Şi, totuşi, presa vorbeşte rar şi marginal despre ele. În schimb, marile ziare al lumii (puteţi verifica acum New York Times şi Washington Post pentru a înţelege anvergura) îşi deschid de câteva zile ediţiile cu cel puţin trei articole despre asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

acum 3 zile · comentarii (25)

„Ştiri false“, „adevărul alternativ“, „post-adevăr“ - aceşti termeni au invadat în ultimii ani spaţiul mediatic. Manipularea informaţiilor este la fel de veche ca şi informaţia în sine, dar epoca digitală şi difuzarea instantanee a informaţiilor multiplică efectele. Prin urmare, manipularea se transformă într-o problemă majoră pentru democraţii, în special în contextul crizei de încredere prin care trece.

acum 3 zile · comentarii (5)

Un comentator inteligent şi informat, fără a fi jurist, face observaţia că, la nivel de literă, Sistemul legislativ juridic din România este atât de „bogat“, adică atât de stufos şi de complicat, încât un jurist calificat ar trebui să îşi petreacă toate zilele, fără a putea să îi desluşească toate conexiunile (articole, paragrafe, puncte şi subpuncte), respectiv implicaţiile şi consecinţele practice.

acum 3 zile · comentarii (1)

SUA, Anglia, Australia şi Noua Zeelandă au acuzat unitatea de informaţii militare a Rusiei (GRU) de efectuarea, în ultimii ani, a unei campanii de atacuri cibernetice extinse cu obiective diferite, inclusiv amestecul în alegerile prezidenţiale naţionale. Ministerul de Externe al Rusiei a respins acuzaţiile, numindu-le un produs de o bogată imaginaţie(!?).

acum 3 zile · comentarii (9)

Cea mai mare extravaganţă înainte de 1989 era să merg la Constanţa. Drumul către mare era magic: ne dădeam jos din tren, ne cazam la rude, norocoşii de noi, şi ne repezeam pe faleză, la Cazinou. Nu ca să intrăm în el, ci ca să stăm afară şi să ne uităm admirativ-prosteşte la cât e de frumos. Aşa se făceau selfie-urile pe vremea aia. În 1993, am emigrat pentru prima dată, la Constanţa.

acum 5 luni · comentarii (27)