Constanţa: Nuntă Mută la IPIFF 2009

Constanţa: Nuntă Mută la IPIFF 2009

Filmul lui Mălăele poate fi vizionat la Cityplex. Gala Filmului Românesc continuă în această seară în cadrul Festivalului Internaţional de Film al Producătorilor Independenţi. „Nuntă Mută“, în regia lui Horaţiu Mălăele, este bazat pe o întâmplare adevărată. Lungmetrajul prezintă o întâmplare din primăvara anului 1953.

Constanta: Proiectul „Parcul Viitorului“ a fost premiat la Constanța

Constanta: Proiectul „Parcul Viitorului“ a fost premiat la Constanța

Aflat la cea de-a treia desfășurare, proiectul Petrom, „Parcul Viitorului“, a avut parte în acest an de 35 de proiecte depuse în concurs. Premiul cel mare a fost în valoare de 4.000 de euro și a fost câștigat de trei absolvenți ai Facultății de Arhitectură și Urbanism din Capitală. Ideea lor va fi pusă în practică la Constanța, în cartierul CET, cea mai poluată zonă a orașului.

Constanţa: Fizicieni de talie internaţională la Universitatea Ovidius

Constanţa: Fizicieni de talie internaţională la Universitatea Ovidius

Universitatea Ovidius din Constanţa găzduieşte în perioada 29 iunie- 3 iulie cea de-a patra ediţie a conferinţei internaţionale în domeniul calcogenidelor amorfe şi nanostructurate. Manifestarea este organizată de universitate împreună cu Institutul Naţional de Fizica Materialelor, Universitatea Pierre et Marie Curie din Franţa, Universitatea Bucureşti şi Institutul Naţional de Optoelectronică, Măgurele- Bucureşti.  

Constanta: 14 poliţişti de la Poliția Rutieră Constanța au fost reţinuţi

Constanta: 14 poliţişti de la Poliția Rutieră Constanța au fost reţinuţi

Intermedieri de acte, negocieri pentru iertarea unor puncte de penalizare, trafic de influenţă şi divulgarea de secrete unor persoane anchetate penal. Acestea sunt doar câteva dintre acuzaţiile aduse celor 36 de poliţişti ai Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa anchetaţi de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA). Șocant este și faptul că printre cercetaţi se află şi un agent care a decedat la începutul lunii aprilie. La aceast

Constanta: Suspecții în cazul Bamburic au fost arestați din nou

Constanta: Suspecții în cazul Bamburic au fost arestați din nou

Magistrații Tribunalului Constanța au decis în cursul zilei de ieri ca cei trei bărbaţi judecați pentru tentativă de omor asupra omului de afaceri Liviu Bamburic, să fie arestați preventiv. La dosar au fost administrate probe noi, iar cercetările au fost extinse de către poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa,

Aceasta e ştirea care a bulversat mediul online duminică seara. Reprimarea manifestaţiilor de vineri seara  fost lăsată în seama unei unităţi de elită a Jandarmeriei, o unitate cu competenţe şi atribuţii în combaterea terorismului. A furnizat SRI informaţia că în cadrul manifestaţiei s-ar fi înfiltrat terorişti? Mi se pare exclus.

acum 2 zile · comentarii (18)

M-am pregătit pentru noaptea asta. Am avut emoţii, ca orice femeie care pleacă să-şi întâlnească alesul (de alţii) şi să îi spună sincer, privindu-l în ochi, tot ce simte ea pentru el. La 4 dimineaţa, pe 10 august, după o noapte nedormită, plecam spre aeroport, cu un rucsac în care am îndesat o pereche de blugi, nişte adidaşi şi o bucată de cozonac, să-l împărţim, dacă e.

acum 3 zile · comentarii (44)

Trei zile la rând, săptămânile trecute, trei orchestre de tineret sosite din Germania, Spania, din Anglia, ansambluri ale unor tineri luminoşi şi frumoşi, talentaţi şi pasionaţi, tineri care colindă pe diferitele meridiane culturale europene... au poposit la Ateneul Român, de asemenea în minunata sală de spectacole a Cazinoului din Sinaia.

acum 3 zile · comentarii (0)

Un eveniment aşa de grav, marcat cu sute de răniţi, nu trebuie lăsat nelămurit, iar vinovaţii să scape nepedepsiţi. Ce s-a întâmplat, de fapt, vineri seara? În opinia mea forţele de ordine au profitat de prezenţa huliganilor pentru a-şi atinge scopul: înfricoşarea populaţiei până acolo încât să nu mai participe la manifestaţii. Scop ratat. Sâmbătă seara au fost prezenţi la manifestaţii 100.000 de cetăţeni.

acum 3 zile · comentarii (34)

Alegerile anticipate sunt o soluţie atunci cînd un partid de guvernământ îşi pierde popularitatea şi există alternativă. Dar cum asta nu e cazul la noi,  şi cum nimeni nu aştepta serios să se întîmple, cine se ascunde în spatele diasporei de subzistenţă? Cine cîştigă din haos şi violenţă, decît cine are nevoie să ţină electoratul mobilizat pînă la alegeri şi acel serviciu secret cu buget mai mare ca în Germania, abia tăiat, şi angajaţi peste tot?

acum 3 zile · comentarii (8)

Dragi români, mă cunoaşteţi, mulţi dintre voi, pe platforma ”Adevărul”, dar alţii şi din viaţa de zi cu zi. Am fost mereu un om echilibrat, dar asta nu înseamnă că atunci când  a trebuit să am o opinie am stat deoparte. Am sperat până în noaptea trecută că România mai este o democraţie europeană. M-am înşelat.

acum 4 zile · comentarii (6)

Am revăzut astăzi, la rece, filmul evenimentelor de ieri şi am ajuns la o singură concluzie: asistăm la acest moment la o acţiune ilegală şi violentă a Jandarmeriei Române şi Ministerului de Interne împotriva Poporului Român. Am văzut români bătuţi cu bestialitate de jandarmi exact ca acum mai bine  de 20 de ani. Nimic nu s-a schimbat: acelaşi film, alţi actori.

acum 4 zile · comentarii (9)

Oameni răi care conduceţi România, am fost ieri la protest între orele 17.00 şi 23.30. Am venit special, de la 2.500 de kilometri distanţă de ţară şi după 19 ani de trăit în afara ei. Am văzut, auzit, mirosit şi inhalat gazele voastre lacrimogene. Mi-am liniştit cunoscuţii manipulaţi de televiziunile voastre să creadă că noi, protestatarii, pornim un război.

acum 4 zile · comentarii (123)

Aud foarte adesea repetându-se ideea că sintagma “Historia - magistra vitae’’ nu înseamnă decât o dulce amăgire. Că, în realitate, din istorie nu învăţăm nimic, că suntem sortiţi, prin însăşi natura noastră, să repetăm, cu o oarecare periodicitate, greşeli despre care ştim foarte bine că în urmă cu ani au adus cu ele o factură piperată.

acum 4 zile · comentarii (0)

Cele întâmplate seara trecută reprezintă sinuciderea politică a regimului Dragnea. Din cauza a 30-40 incitatori, ultrasi sau ce-or fi fost, regimul Dragnea s-a răzbunat pe 100.000 de oameni nevinovaţi, copii, fetiţe, mame cu copii în braţe, adolescente, ziarişti, oameni simpli, obişnuiţi, care credeau că trăiesc într-o democraţie. Şubredă, dar democraţie.

acum 4 zile · comentarii (26)

Cea mai mare extravaganţă înainte de 1989 era să merg la Constanţa. Drumul către mare era magic: ne dădeam jos din tren, ne cazam la rude, norocoşii de noi, şi ne repezeam pe faleză, la Cazinou. Nu ca să intrăm în el, ci ca să stăm afară şi să ne uităm admirativ-prosteşte la cât e de frumos. Aşa se făceau selfie-urile pe vremea aia. În 1993, am emigrat pentru prima dată, la Constanţa.

acum 3 luni · comentarii (26)
Postari Recente