Constanţa: Încep Zilele oraşului Năvodari

Constanţa: Încep Zilele oraşului Năvodari

Primaria oraşului Năvodari organizează în perioada 31 iulie - 3 august „Zilele Oraşului Năvodari“. Astfel, vineri, începând cu ora 15.00, pe stadionul din localitate, se vor desfăşura activităţi sportive: miniturneul de fotbal „Cupa Verii“ cu copiii din echipele: CS Năvodari, Real Năvodari, Academia Gheorghe Hagi, Turneul de box „Cupa Oraşului Năvodari“ - prima ediţie.

Constanta: Dumitru Antonescu a jucat pe Maracana

Constanta: Dumitru Antonescu a jucat pe Maracana

Simbolul Farului anilor ’70, Dumitru Antonescu şi-a dedicat toată viaţa sportului rege. Acum el îi antrenează pe juniorii Constanţei. Antonescu a strâns aproximativ 400 de prezenţe în echipa fanion a oraşului, fiind în top şi în ceea ce priveşte numărul de prezenţe în liga naţională. În prima echipă a României a fost convocat de 14 ori, reuşind să fie titular tot de atâtea ori.

Constanţa:Mesaje pe cer

Constanţa:Mesaje pe cer

O cerere în căsătorie „la înălţime“ poate costa 500 de euro.Avionul care trage după el deasupra plajelor un banner care face reclamă la seminţe e, de ani buni, o apariţie familiară pentru turiştii de pe litoral.

Un activist ne explică cum că Biserica ar fi trebuit să intervină în timpul protestelor din Vinerea Neagră trimiţând preoţii în stradă pentru a aplana spiritele – şi că în felul acesta şi-ar fi asigurat capitalul de credibilitate pentru următorii 5-10 ani.

acum 12 ore · comentarii (15)

Duminică seară, la o oră de vârf, şi-a făcut apariţia pe ecranele tuturor televiziunilor insa pe nume Carmen Dan. Care mai ocupă încă funcţia de ministru de Interne în cel mai prost, mai semidoct, mai dispreţuitor la adresa românilor şi a ţării guvern care a condus România de la 1 decembrie 1918 încoace. Probabil singura realizare autentică a coaliţiei PSD-ALDE în anul Centenarului. Ridicarea prostiei la rang de regulă de viaţă.

acum 14 ore · comentarii (15)

Este posibil ca presiunea imensă, internă si externă, ancheta în derulare, să facă imposibilă continuarea guvernării în formula actuală. Dragnea s-a ascuns ca un şobolan, PSD e zguduit de convulsii interne, Tăriceanu se gândeşte cum e mai bine să candideze la prezidenţiale: alături de PSD care a gazat români nevinovaţi, sau fără PSD. Din păcate, în momentul de faţă nu avem o alternativă serioasa la PSD-ALDE.

acum 15 ore · comentarii (18)

PSD încă părea un partid solid chiar şi după un an şi jumătate de guvernare anemică, trei premieri schimbaţi, sute de zile de proteste de stradă, un preşedinte de partid dublu condamnat penal şi multe alte gafe zilnice din cauza incompetenţei miniştrilor. Partidul stat a pierdut însă viitoarele alegeri pe mâna sa în doar câteva zile.

Una dintre cele mai mari provocări pentru guvernul de la Berlin este asigurarea personalului calificat necesar în sistemul medical şi de îngrijire la domiciliu. Ministrul federal al Sănătăţii vrea să înfiinţeze cel puţin 8000 de posturi noi. Însă, în sistemul sanitar şi de îngrijire la domiciliu, deja există 36.000 de posturi neocupate.

Una este să restabileşti ordinea pe un teren de fotbal, când ai de-a face cu vlăjgani sănătoşi,  care ştiu la ce se expun când provoacă violenţe, şi altceva când acţionezi împotriva a zeci de mii de manifestanţi paşnici, unii în vârstă şi cu afecţiuni medicale, care nu ştiau la ce riscuri se expun. Este o diferenţă ca de la cer la pământ. În a doua situaţie, un om a murit, posibil din cauza gazelor.

Lumea serviciilor secrete, cel puţin până acum respectată şi temută, a devenit ţinta unor atacuri de neimaginat cu doar câţiva ani în urmă. Se succed dezvăluiri care de care mai spumoase/teribile/sinistre/ciudate/în majoritate neverificabile, însoţite de acuzaţii venind fie pe „surse“ atent montate în cadrul unor campanii extinse de dezinformare parte a noului război hibrid care a cuprins largi zone ale planetei.

Vineri a avut loc în Piaţa Republicii din Erevan, centrul revoluţiei populare de catifea din stradă, din Armenia, din aprilie, un miting uriaş la care au participat 100.000 de oameni şi care a marcat 100 de zile de la răsturnarea fostei puteri.

Îmi e cum nu se poate mai clar încă din anul 2002, atunci când am citit pentru întâia oară excelenta carte a lui Tzvetan Todorov „Memoria binelui, ispita răului - O analiză a secolului“, cât de mic preţ pun profesioniştii scrisului istoric pe discursul martorilor. Pentru istorici, memoria, argumentul de tipul „ştiu foarte bine că doar am fost acolo“ nu are nici o relevanţă. Dimpotrivă.

acum 2 zile · comentarii (1)

La o săptămână de la incidentele din 10 august, Carmen Dan scoate din priză 10 manipulări - unele, naivităţi fără efect care au circulat pe reţelele sociale înainte, în timpul şi după miting. E perfect atunci când există autorităţi care combat zvonurile şi ştirile false, dar dacă le ţii o săptămână la dospit şi le laşi să circule cu bună ştiinţă înseamnă ori că până atunci nu te-au interesat, ori că nu ţi-ai îndeplinit rolul şi obligaţiile.

acum 2 zile · comentarii (41)

Neconvingătoare explicaţiile ministrului Carmen Dan. La întrebarea esenţială nu răspunde: de ce au fost gazaţi, bătuţi, fugăriţi şi maltrataţi zecii de mii de oameni, doar pentru că au fost câteva sute violenţi. Cum se poate ca 1.000 de jandarmi, echipaţi şi conduşi operativ de un centru de comandă aflat în piaţă, n-au făcut nimic să identifice şi să extragă din mulţimea de 100.000 de oameni paşnici pe cei violenţi?

acum 2 zile · comentarii (66)

Cea mai mare extravaganţă înainte de 1989 era să merg la Constanţa. Drumul către mare era magic: ne dădeam jos din tren, ne cazam la rude, norocoşii de noi, şi ne repezeam pe faleză, la Cazinou. Nu ca să intrăm în el, ci ca să stăm afară şi să ne uităm admirativ-prosteşte la cât e de frumos. Aşa se făceau selfie-urile pe vremea aia. În 1993, am emigrat pentru prima dată, la Constanţa.

acum 3 luni · comentarii (26)
Postari Recente