Constanţa: Litoral 2009 / Ultima zi pentru cărţile „Adevărul“ la „Gaudeamus“

Constanţa: Litoral 2009 / Ultima zi pentru cărţile „Adevărul“ la „Gaudeamus“

Turiştii care au venit în vacanţă pe litoral mai pot cumpăra şi astăzi, în ultima zi a târgului „Gaudeamus“ de la Mamaia, volumele din colecţiile Editurii „Adevărul“. Târgul este deschis între orele 15.00 şi 23.00. „Am venit să cumpăr câteva cărţi pentru o prietenă. Aş putea să le iau şi din Piteşti, dar dacă tot sunt aici prefer să le cumpăr acum, să nu am surprize”, a spus Zamfira Petrescu, turistă.

Constanţa: Lecţii de scufundări în Marea Neagră

Constanţa: Lecţii de scufundări în Marea Neagră

Turiştii care vor să se întoarcă de la mare cu brevet de scufundător se pot înscrie la cursurile organizate în Eforie Sud sau Agigea. Cei care vor să se înscrie trebuie să fie perfect sănătoşi, să aibă o condiţie fizică bună şi cel puţin vârsta de 10 ani. Atestatul se dă într-o săptămână.

Constanţa: UPDATE / Un militar american, rănit de o grenadă

Constanţa: UPDATE / Un militar american, rănit de o grenadă

Un militar american de la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu a fost rănit în timpul unei aplicaţii în poligonul de la Babadag, el fiind internat, în prezent, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa. Directorul medical al Spitalului Judeţean Constanţa, Liliana Tuţă a declarat că militarul are o contuzie la un picior şi o plagă deschisă la mâna dreaptă. Este internat la secţia Chirurgie Plastică şi evaluat

Constanţa: Bricul Mircea se întoarce acasă

Constanţa: Bricul Mircea se întoarce acasă

Mâine, la ora 11.00, în portul Militar Constanţa, va avea loc ceremonialul prilejuit de revenirea navei şcoala „Mircea“ din marşul anual de instruire practică. „Festivitatea organizată va avea o dublă semnificaţie: sosirea navei precum şi sărbătorirea a 70 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Române“, a declarat căpitanul Lucian Neacşu, ofiţeul de relaţii cu publicul al Statului Major al Forţelor Navale Române.

De 10 ani, Patriarhia Română deţine propria Agenţie de Ştiri. Purtând denumirea latină a Bisericii (basilica), agenţia a devenit un important punct de reper în mediul online românesc, devenind „vocea oficială“ a Patriarhiei Române în materie de comunicare publică. Ceea ce este atât firesc, cât şi necesar.

acum 4 zile · comentarii (13)

Imaginea care îmi vine în minte atunci când mă uit şi analizez comportamentul liberalilor din România este cea a unei doamne îmbrăcate decent, dar care stă în parcările de pe centura Capitalei să presteze servicii tiriştilor. Atât mai înseamnă liberalismul în ţara care i-a avut ca premieri pe Ion Brătianu, Ionel Brătianu sau I.G. Duca. Liberalismul a fost golit de conţinut şi transformat în libertinaj…

acum 3 zile · comentarii (15)

România este cea mai expusă ţară din Uniunea Europeană la o întrerupere masivă pe termen lung a aprovizionării cu gaze naturale prin Ucraina iar noi nu am scos o silabă despre cum vom fi afectaţi după construcţia Nord Stream 2.

acum 3 zile · comentarii (8)

Au fost publicate rezultatele la Evaluarea Naţională (EN), prilej pentru un prim bilanţ al situaţiei din învăţământ. Ca de obicei, Ministerul Educaţiei îşi fură singur căciula, se preface că nu ştie câţi elevi au fost înscrişi în clasa a VIII-a şi nu se întreabă de ce sunt aşa de mulţi cei care nu au venit la examenul de Evaluare Naţională. Răspunsul e simplu. Ştiau că nu-l promovează.

acum 4 zile · comentarii (26)

Conflictele comerciale sunt în centrul agendei publice internaţionale, ducând în penumbră, ai zice, conflicte militare şi alte rele. Ruptura între Administraţia Trump şi aliaţi la reuniunea G-7 este grăitoare în acest sens. Asistăm la o erodare a multilateralismului în relaţiile comerciale internaţionale (vezi şi textul meu „Ordinea mondială încotro?“).

acum 4 zile · comentarii (7)

Matteo Salvini, noul ministru de Interne italian şi reprezentatul în coaliţia de guvernare al  partidului Liga Nordului, a declarat ieri la un post TV, că Italia are intenţia să dispună organizarea „unei recenzări a populaţiei Roma din Italia pentru a vedea exact cine sunt, unde sunt şi în ce număr“ , cu precizarea că informaţiile respective vor fi notate într-un „registru“.

acum 4 zile · comentarii (57)

În tumultul actual al lumii contemporane – că de turbulenţă e deja prea puţin să vorbim, gradul de tectonicitate şi schimbările fiind dramatice în fiecare zi – iată că se întâmplă şi lucruri pozitive în puzderia de conflicte de diferite generaţii care animă mai toate colţurile lumii.

acum 4 zile · comentarii (3)

Coaliţia PSD-ALDE a trădat ţara aseară, votând cu o viteză uluitoare 378 de amendamente aduse Codului de procedură penală într-o şedinţă prelungită. Dacă preşedintele României promulgă Codul sau dacă apare din neant o ordonanţă de urgenţă care să-l catapulteze în Monitorul Oficial, din acel moment Dragnea şi Tăriceanu au scăpat de toate grijile cu justiţia. Şi mulţi alţii, împreună cu ei.

acum 4 zile · comentarii (105)

Aflu că acum trei săptămâni s-a sinucis un creator de modă celebru. Cu două săptămâni în urmă s-a sinucis un bucătar celebru – unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari ai lumii. Nu, nu mă voi întreba în acest text de ce se sinucid oamenii, le las psihologilor această sarcină ingrată, deşi cred că, dacă vrem să descoperim un răspuns corect şi să mergem până la capăt, acest răspuns nu se află pe terenul psihologiei.

acum 4 zile · comentarii (9)

Anul acesta trebuia să celebrăm Centenarul cu un an şcolar 2018/2019 într-un sistem de educaţie rupt total de amintirile comuniste, responsabil de fiecare tânăr care ar fi ştiut, la final, cine este. Şi care ar fi avut un viitor determinat de examenul de bacalaureat teoretic (deci universitate) sau profesional (deci o meserie bine ştiută şi apoi ştiinţe aplicate).

acum 4 zile · comentarii (0)

Este interesant de urmărit cum noi nume apar în sfera interpretării muzicii clasice, oameni tineri continuă o tradiţie, dar care, fiecare în parte, are ceva personal de spus. Şi mi se pare important să-i cunoaştem, pentru că doar prin ei, aceşti oameni care duc mai departe o tradiţie importantă a umanităţii, această artă – muzica clasică – are un viitor.

acum 4 zile · comentarii (0)

Titlul acestui text vrea să sublinieze că aici se va trata despre evenimentele ultimei săptămâni. Altfel, Simona Halep este nu numai omul săptămânii, nu numai omul anului, dar şi, sunt convins, omul deceniului. Un titlu la Roland Garros, la fete, a fost obţinut numai de către Virginia Ruzici, dar aceasta nu a reuşit să ocupe prima poziţie a clasamentului mondial.

acum 5 zile · comentarii (4)

S-a consumat şi celebra întâlnire dintre Preşedintele SUA, Donald Trump, şi Preşedintele RPD Coreene, Kim Jong-un. Dincolo de spectacolul orchestrat cu atenţie şi de un document formal semnat ca livrabil al întâlnirii, întreaga lume a rămas confuză în legătură cu cadrul şi condiţiile reale ale întâlnirii, şi mai ales cu rezultatele sale palpabile.

acum 5 zile · comentarii (6)

Cea mai mare extravaganţă înainte de 1989 era să merg la Constanţa. Drumul către mare era magic: ne dădeam jos din tren, ne cazam la rude, norocoşii de noi, şi ne repezeam pe faleză, la Cazinou. Nu ca să intrăm în el, ci ca să stăm afară şi să ne uităm admirativ-prosteşte la cât e de frumos. Aşa se făceau selfie-urile pe vremea aia. În 1993, am emigrat pentru prima dată, la Constanţa.

luna trecuta · comentarii (26)