Ora Pământului 2014: „Să lăsăm Pământul să respire măcar o oră“

Ora Pământului 2014: „Să lăsăm Pământul să respire măcar o oră“

Ora Pământului, eveniment organizat şi la Constanţa în fiecare an

Constănţenii sunt aşteptaţi la evenimentul „Ora Pământului 2014“ sâmbătă, 29 martie, în Parcul Tăbăcărie, zona restaurantului „La Cetate“, între orele 20.30 – 21.30, pentru a aprinde mii de lumănări.

Organizatorii evenimentului „Ora Pământului“, , ONG Mare Nostrum, invită ecologiştii să aducă cu ei becurile uzate, întrucât se va organiza o tombolă de becuri.

Ora Pământului – Earth Hour – este un eveniment internaţional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Earth Hour se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment în oraşul Sydney.

Timp de o oră, ecologiştii sting lumina şi opresc aparatele electrocasnice neesenţiale, pentru a ajuta medicul înconjurător. Totodată, se urmăreşte creşterea nivelului de conştientizare faţă de problemele cu care se confruntă societatea noastră, dar promovează şi cooperarea maselor de oameni pentru un scop comun.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările