Oferte de Crăciun la Marea Neagră şi în Munţii Măcinului. Cât costă un sejur de 5 zile la un hotel de 4 stele din Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iarna pe faleza Cazinoului Sursa Facebook Adrian Mergiani
Iarna pe faleza Cazinoului Sursa Facebook Adrian Mergiani

Un loc exotic pentru Sărbătorile de iarnă este Dobrogea, care te aşteaptă la malul Mării Negre, în Delta Dunării sau în Munţii Măcinului, cei mai vechi munţi ai României. În toată Dobrogea, cramele şi cherhanalele sunt deschise, iar anunţarea vizitei îţi asigură meniul dorit.

Pentru dimineţi cu marea la fereastră, hotelul Iaki (4 stele) din Mamaia are o ofertă de 4 nopţi de cazare (dintre care una este din partea casei) la preţul de 890 lei/persoană. Micul dejun este inclus, la fel accesul la SPA şi terapii de relaxare. Clienţii de iarnă primesc 20% reducere la restaurant şi la serviciile SPA. Copiii între 0 şi 6 ani stau gratuit. 

Masa de Crăciun are meniu a la carte cu bucate tradiţionale: slănină ţărănească, ceafă de porc afumată, telemea de oaie, tobă, ceapă, caşcaval afumat, roşie, piftie de porc, jumeri, ciorbă de perisoare cu ardei iute şi smântână, mămăliguţă cu brânză şi smântână, sarmale de porc şi vită în foi de varză cu mămăliguţă, bacon şi ardei iute, pomana porcului cu mămăliguţă, cârnaţi cu mirodenii, carne împănată cu usturoi, costiţă afumată, cartofi gratinaţi, murături.

La hotel Splendid (4 stele) din Mamaia, sejurul de 2 nopţi este 194 euro sau 204 euro/pentru 2 adulţi, cu mic dejun. A treia noapte costă 54 euro. Este oferită masa festivă de Crăciun, acces la SPA şi surprize de la Moş Crăciun.

La hotel Aqvatonic-Steaua de Mare (4 stele) din Eforie Nord, sejurul poate fi de 3 sau 4 nopţi. Pachetul are preţ între 1.604 lei şi 2.134 lei /2 persoane, cu demipensiune. Cina festivă este bufet deschis, cu mâncare tradiţională făcută la grătarul din curtea interioară, cu vin fiert, cadouri pentru cei mici, terapii SPA.

La Vama Veche, pensiunile au camere de închiriat de la preţul de 50 lei/noapte, iar mâncarea o găseşti oriunde, la restaurantele din zonă sau la cherhanalele de care e plin litoralul, de ambele părţi ale graniţei.

La o cabană din Munţii Măcinului, cei mai vechi munţi ai României, oferta de Sărbători este de 250 lei/persoană/noapte pentru un sejur de minimum 3 nopţi. Gazdele de la Valea Mierii (locul din satul tulcean Nifon, comuna Hamcearca) te primesc cu masă în regim de demipensiune, stropită cu vin şi ţuică făcute în casă. Turiştii vor vedea cum se face plăcinta dobrogeană în cuptorul ţărănesc, vor fi plimbaţi cu sania în jurul satului sau vor merge să vadă pădurea de tei, se pot da cu săniuţa sau cu tiroliana pe coastele Măcinilor, iar seara au foc de tabără şi grătar în aer liber, când vin colindătorii.

În Delta Dunării, satele de pescari sunt bucuroase de oaspeţi. O noapte de cazare costă de la 80 lei în sus, iar masa festivă va fi făcută numai din delicioasele preparate pescăreşti. La Green Village Resort în Sfântu Gheorghe, un sejur de 3 nopţi pentru 2 adulţi este 680 lei, cu pensiune completă şi masă de Sărbători.

Perioada Naşterii Domnului şi a unui Nou An poate fi petrecută aproape de mănăstirile din Dobrogea, tărâmul de unde a pornit creştinarea poporului român. În sud-vestul Dobrogei sunt locuri sfinte căutate de pelerini care vor să se închine la Peştera Sfântului Apostol Andrei (lângă localitatea Ion Corvin), la Dervent (lângă Lipniţa) sau la multele lăcaşuri de cult care impresionează prin frumuseţea picturilor, a icoanelor şi a altor odoare, dar şi a peisajelor.

Tot în Dobrogea, în timpul de bilanţ al anului, te poţi reculege la mormintele martirilor creştini, unice în România. Doar aici se găsesc osemintele primilor creştini de pe teritoriul ţării noastre, care au fost omorâţi în timpuri străvechi pentru credinţa lor. Cel mai bine conservat mormânt al martirilor creştini Zotic, Atal, Camasie şi Filip se află la Bazilica din Niculiţel, judeţul Tulcea, iar moaştele lor sunt păstrate la Mănăstirea Cocoşu din apropiere. Rămăşiţele martirilor Epictet şi Astion se află la Mănăstirea Halmyris din Murighiol, iar la Adamclisi se poate vedea cripta altor martiri rămaşi necunoscuţi; moaştele lor se găsesc la Mănăstirea Sfântul Filip de la Adamclisi. 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Unic din Dobrogea: lăcaşurile de cult care poartă nume din alte religii 

Locuri superbe unde te poţi reculege în linişte, la final de an. Câteva dintre cele mai frumoase mănăstiri din Dobrogea

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite