O tânără poetă s-a înecat în valurile mării. „Era plină de viaţă, a avut Dumnezeu de unde să ia”

O tânără poetă s-a înecat în valurile mării. „Era plină de viaţă, a avut Dumnezeu de unde să ia”

Andra Elena Mîrza a murit la 19 ani                                                 FOTO: Facebook Andra Elena

Tânăra de 19 ani a fost scosă inconştientă din valuri, iar după câteva zile a murit. Apucase să publice primul său volum de poezie „Spre Nord”.

Andra Elena Mârza, o tânără poetă din Ploieşti, a fost scoasă inconştientă din valuri, pe plaja La Stuff din Vama Veche, pe 4 august. Medicii au reuşit să-i restabilească pulsul şi să o transporte de urgenţă la spitalul din Mangalia. După 5 zile, fata a murit.

„După Mircea Ţuglea, marea a mai răpit un poet: nepoata mea Andra Elena Mîrza. A publicat volumul Spre Nord. O recitim. O plângem. Avea 19 ani”, scrie jurnalistul Viorel Ilişoi, unchiul tinerei.

Andra Elena s-a născut pe 1 martie 2000. Era „fata genială a fratelui meu mai mic. Scria poezii. A apucat să publice o carte. Acum tace. S-a înecat în mare. Era plină de viaţă, a avut Dumnezeu de unde să ia. A luat şi din noi”, adaugă Viorel Ilişoi.

În urmă cu doi ani, pe 19 august 2017, scriitorul Mircea Ţuglea murea înecat în mare, în zona plajei Modern din Constanţa.

Mircea Ţuglea era poet, publicist şi critic literar român, membru titular al Uniunii Scriitorilor din România (Filiala Bucureşti Poezie) şi redactor-şef al revistei Tomis. Era membru fondator al Cenaclului de Marţi şi al Asociaţiei Arte & Litere ASALT din Constanţa. A fost bursier Herder la Universitatea din Viena (1996-1998), unde a studiat literatura comparată şi germanistică.

Pe aceeaşi temă:

Controversele morţii scriitorului Mircea Ţuglea. „Propun să fie aduse sicrie pe plajă, să fie pregătite pentru inconştienţi“

Scriitorii deplâng moartea lui Mircea Ţuglea: „A fost un uriaş prietenos“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: