O navă suspectată că transportă migranţi pluteşte în derivă pe Marea Neagră

O navă suspectată că transportă migranţi pluteşte în derivă pe Marea Neagră

Navele Poliţiei de Frontieră sunt pregătite să intervină pentru salvarea migranţilor FOTO PFR

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR au anunţat că marţi, 12 septembrie, au depistat o navă suspectă care pluteşte în derivă de câteva ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ambarcaţiunea suspectă a fost depistată în Marea Neagră, la aproximativ 32 mile marine Est Midia. Conform oficialilor Poliţiei de Frontieră, nava se îndrepta din apele internaţionale spre cele teritoriale româneşti.

Piloţii unui elicopter al Ministerului Apărării Naţionale, care au survolat zona, au confirmat că este vorba despre o ambarcaţiune cu multe persoane la bord.

Nava, care în prezent pluteşte în derivă, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor, vremea fiind nefavorabilă (vânt puternic, mare de gradul 5). Din primele date comunicate, ambarcaţiunea are la bord mai multe persoane care se află în pericol.

Garda de Coastă a dispus de urgenţă trimiterea în misiune a 2 nave de intervenţie care s-au deplasat spre ambarcaţiunea suspectă. Totodată, s-a solicitat sprijinul Marinei Militare care participă cu o nava de intervenţie aflată în zonă.

În funcţie de situaţia de la faţa locului, navele Poliţiei de Frontieră vor acţiona conform procedurilor internaţionale, inclusiv prin iniţierea unei acţiune de tip SAR, pentru a oferi sprijin şi asistenţă  navei aflate în pericol.

De asemenea, au fost informate, prin intermediul Forumului de Cooperare la Marea Neagră, autorităţile de frontieră bulgare şi turce.

Pe aceeaşi temă:

Călăuza celor 96 migranţi veniţi pe Marea Neagră a fost arestată preventiv pentru 30 zile

Migranţi de pe o ambarcaţiune gata să se scufunde, salvaţi de Poliţia de Frontieră

Sute de migranţi clandestini, opriţi la poarta României. Fugarii cer azil politic în România, dar vor să ajungă în Occident

 

citeste totul despre: