„O floare în aşteptare“, campania demarată pe Facebook pentru 8 Martie. O mamă singură sau o adolescentă rebelă poate primi o floare de la un necunoscut

„O floare în aşteptare“, campania demarată pe Facebook pentru 8 Martie. O mamă singură sau o adolescentă rebelă poate primi o floare de la un necunoscut

Flori de primăvară FOTO David Muntean

„O floare în aşteptare“ este o campanie derulată la nivelul întregii ţări, în luna martie, prin care o femeie dragă sau o necunoscută poate primi o floare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandra Halma, o profesoară de Limba engleză din Cluj, şi prietenii ei, au demarat în această lună o campanie pe Facebook care doreşte să aducă o mică bucurie unei femei cunoscute sau nu. 
 
Proiectul se numeşte „O floare în aşteptare“ şi a fost gândit după modelul „O cafea în aşteptare“. „Iniţial am mers pe această idee: un bărbat, care intră într-o florărie şi cumpără flori pentru iubită, soţie, mamă, să plătească o floare şi ulterior o femeie să vină s-o revendice.
 
Ulterior, am mărit aria şi ne-am gândit ca o persoană să plătească o floare şi să o anunţe pe femeia căreia îi este adresată. De 8 Martie, femeia să meargă la florăria X şi să spună: «Am de primit o floare»“.
 
O floare pentru o femeie
 
Ea spune că nu toate femeile sunt norocoase să primească de 8 Martie o floare sau un cadou şi a vrut să sensibilizeze opinia publică. „Oriunde există o bunică singură, o femeie văduvă sau o adolescentă nepopulară, care nu primeşte nicio floare. Pentru reprezentanţii florăriilor, această campanie nu costă nimic. Din păcate, ideea încă nu a prins aşa cum mi-aş fi dorit. Dar este un început şi poate că la anul vom avea mai mult succes“, mărturiseşte Alexandra Halma.  
 
 
Cinci florării s-au înscris în campanie
 
Ea spune că îşi doreşte să atingă, prin această campanie, o zonă mai sensibilă şi şi-ar fi dorit ca măcar în oraşele mari să fie o florărie unde să existe câte o floare în aşteptare. Dar, surpriza a venit de la florăriile mici. Florarii s-au arătat imediat încântaţi de idee.  
 
Până în prezent, s-au înscris cinci florării din ţară: din Drobeta Turnu Severin, Bucureşti, Aiud, Petroşani şi Cluj. Temenul limită pentru înscrierea în campanie este data de 7 martie. Cei care doresc să se înscrie în program pot contacta iniţiatorii campaniei pe pagina de Facebook „O floare în aşteptare“
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările