O angajată la Penitenciarul Poarta Albă s-a automutilat. Femeia a spus că nu mai face faţă volumului de muncă cauzat de dosarele privind recursul compensatoriu

O angajată la Penitenciarul Poarta Albă s-a automutilat. Femeia a spus că nu mai face faţă volumului de muncă cauzat de dosarele privind recursul compensatoriu

FOTO Arhiva Adevărul

O angajată a Penitenciarului Poarta Albă a ajuns miercuri, 6 decembrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa cu răni provocate de un cuţit. Femeia nu mai făcea faţă volumului mare de muncă, spun cei de la Federaţia Sindicatelor din Penitenciarelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Penitenciare a declarat pentru „Adevărul“ că angajata Penitenciarului Poarta Albă a recurs la gestul de a se tăia la mână cu un cuţit deoarece nu mai făcea faţă volumului mare de muncă. Femeia lucra la dosarele deţinuţilor care urmează să fie liberaţi în baza recursului compensatoriu.

„Volumul de muncă este foarte mare. Am spus că nu suntem pregătiţi, că nu avem oameni”, a declarat Sorin Dumitraşcu. Totodată, liderul de sindicat a spus că Poarta Albă este un penitenciar cu multe probleme.

„Poarta Albă este un penitenciar sensibil, s-au mai întâmplat lucruri acolo. Acum 2 săptămâni un agent a fost atacat după ce spusese că s-ar putea să aibă probleme. E acelaşi penitenciar unde s-a tot discutat despre favorizarea deţinuţilor. Este o atmosferă urâtă. Acolo am avut 2 sinucideri în ultima perioadă. Este un mediu cu şefi abuzivi, autoritari, cu oameni-angajaţi care se chinuie între lumea asta a deţinuţilor şi a şefilor autoritari”.

Angajata penitenciarului Poarta Albă a fost transportată miercuri la Spitalul Judeţean Constanţa cu răni la încheietura mâinii. Femeia şi-a produs acele răni cu un cuţit împrumutat de la o colegă, după ce, în prealabil, se plânsese de volumul mare de muncă.

Practic, este vorba despre prima victimă din rândul cadrelor din penitenciare produse de Legea recursului compensatoriu adoptată în luna octombrie.

„Mai sunt şi alte victime, cei neştiuţi de nimeni. Un coleg de la Arad a divorţat în perioada aceasta. Efectiv nu a putut să mai meargă acasă, nu mai avea timp”, adaugă Sorin Dumitraşcu.

Conducerea penitenciarului Poarta Albă a declarat doar că femeia lucra în sectorul administrativ şi că primele îngrijiri medicale le-a primit de la medicul penitenciarului. De asemenea, conducerea i-a recomandat consiliere psihologică.

„O să încerce să muşamalizeze. Aţi văzut că şi de data asta era <<doar o zgârietură>>? Acum 2 săptămâni, când pe colegul nostru l-au bătut deţinuţii era tot <<doar o zgârietură la mâna dreaptă>>, dar el a luat 2 săptămâni de îngrijiri medicale”, spune liderul Federaţiei Sindicatelor din Penitenciare. Şi în cazul angajatei de la Poarta Albă, se pare că este vorba tot de un concediu medical de 2 săptămâni.

Pe aceeaşi temă:

O angajată a Penitenciarului Poarta Albă s-a tăiat intenţionat cu un cuţit în timpul serviciului. Femeia a fost dusă la spital

Agentul de la Poarta Albă atacat de puşcăriaşi a fost salvat de alţi deţinuţi. În aceeaşi închisoare, o altă angajată era să fie violată anul trecut 

citeste totul despre: