Noul număr de telefon prin care se plăteşte biletul de transport la Constanţa

Noul număr de telefon prin care se plăteşte biletul de transport la Constanţa

Numărul de telefon la care se trimite SMS pentru a cumpăra bilet de autobuz la Constanţa este 7475. Noul număr intră în vigoare de vineri, 15 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa anunţă publicul călător că începând de vineri, 15 septembrie, numărul de telefon dedicat achiziţionării biletelor prin SMS este 7475.

Această opţiune este disponibilă tuturor clienţilor reţelelor Vodafone, Orange, Telekom şi Digi Mobil. SMS-ul de comandă este gratuit pentru reţelele Vodafone şi Digi Mobil, iar în reţelele Orange şi Telekom este 0,05 euro+T.V.A.

Astfel, pentru cel mai utilizat dintre biletele RATC, biletul de o călătorie, tariful pentru plata prin SMS scade de vineri, de la 0,40 euro+ TVA la 0,30 euro + TVA.

Achiziţionarea biletului se face înainte de urcarea în autobuz. Valabilitatea biletelor se calculează din momentul primirii confirmării de finalizare a plăţii prin SMS.

SMS-ul de confirmare a plăţii precum şi codul (format din 6 caractere alfanumerice) trebuie prezentate controlorului, în cazul în care acesta va solicita dovada achitării călătoriei.

Dacă un călător nu primeşte SMS de confirmare, atunci nu se consideră că are un bilet de călătorie valabil şi nici nu este taxat de către furnizorul de telefonie mobilă. De asemenea, trimiterea unui SMS în timpul realizării controlului nu este acceptată. 

Avantajele platei prin SMS: 

 - plata se face instantaneu, fără a fi necesară deplasarea la Casele de bilete şi abonamente;Avantajele soluţiei de plată prin SMS:

 - contravaloarea titlului de călătorie achiziţionat va apărea în următoarea factură telefonică sau va fi scăzută din creditul iniţial, dacă este vorba de o cartelă telefonică preplatită;

 - confirmarea plăţii biletului de călătorie va fi primită direct pe telefonul mobil într-un interval de până la 30 secunde de la trimiterea mesajului SMS către numărul 7475.

Pentru informaţii suplimentare sau semnalarea de disfuncţionalităţi, călătorii pot lua legătura cu RATC, prin:

- tel. 0241.618.581

- email: office@ratc.ro.

Pe aceeaşi temă: 

RATC Constanţa suspendă circulaţia autobuzelor supraetajate

 

citeste totul despre: