Noaptea Muzeelor la Constanţa. Concerte, expoziţii şi reconstituiri istorice pregătite pentru vizitatori

Noaptea Muzeelor la Constanţa. Concerte, expoziţii şi reconstituiri istorice pregătite pentru vizitatori

FOTO Facebook Muzeul Marinei Militare

Sâmbătă, 19 mai, se va desfăşura o nouă ediţie a programului „Noaptea Europeană a Muzeelor”. Constănţenii sunt aşteptaţi să participe la expoziţii, concerte şi momente de reconstituire istorică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, 19 mai, începând cu ora 22.00, Fundaţia Culturală Harry Tavitian şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa vă invită la concertul extraordinar de jazz HARRY & AIDA TAVITIAN, intitulat „Arheologie muzicală”. Concertul va fi susţinut la Muzeul de Istorie şi Arheologie Constanţa.

„Anul acesta se împlinesc 40 de ani de la primul meu concert de jazz la Constanţa. Oraşul meu natal a rămas oraşul meu de suflet. Am încercat să-l fac cunoscut prin activitatea mea şi să promovez, în Constanţa, jazzul – arta care a marcat secolul 20”, a declarat Harry Tavitian.

De asemenea, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa a pregătit pentru vizitatori momente artistice de reconstituire istorică şi coregrafie. Intrarea este liberă, programul de vizitare fiind între orele 18.00-24.00. Muzeul din Piaţa Ovidiu va putea fi vizitat şi luni. 

Un alt muzeu care-şi deschide porţile în seara zilei de 19 mai este Muzeul Naţional al Marinei Române. Vor putea fi vizitate, în acelaşi regim, patru expoziţii temporare: „Paraşutismul militar-repere istorice”, „Din activitatea Cercetaşilor României” - expoziţie de fotografie, „Cromatica în artele vizuale” - expoziţie de pictură, grafică, fotografie, goblen şi tapiserie organizată de Careul Artelor „Amfora”, precum şi „Maistrul Militar de Marină între profesie şi pasiune” organizată de Liga Maiştrilor Militari de Marină cu prilejul împlinirii a 109 ani de la înfiinţarea Corpului Maiştrilor Militari de Marină.

Programul oferit de Muzeul Naţional al Marinei Române de Noaptea Muzeelor se va derula în tronsonul orar 18.00-24.00, iar intrarea este liberă.

„În data de 19.05.2018 secţia Microrezervaţie nu poate intra în programul Noaptea Muzeelor din cauza standardelor de siguranţă pentru vizitatori şi bunăstare pentru animale. Pe aceasta cale va invitam la Acvariul Constanta, acolo unde CMSN organizează Noaptea Muzeelor”, transmit şi oficialii Microrezervaţiei Constanţa.

Şi la Mangalia, Muzeul de Arheologie “Callatis” îşi va deschide porţile pentru publicul vizitator. În cadrul evenimentului va fi vernisată expoziţia temporară „Să cunoaştem colecţionarii cetăţii”, vizitatorii putând să-i cunoască pe doi dintre colecţionarii Mangaliei călătorind prin “Universul ceasurilor din colecţia Ferodin Iaia” şi admirând mineralele şi florile de mină din colecţia prof. Mihai Ionescu”.

În atenţia publicului va fi adusă povestea unui monument – ansamblul funerar de epoca elenistică din movila Documaci şi vor fi prezentate rezultatele ultimelor cercetări arheologice de către arheologii de la Institutul de Arheologie “Vasile Pârvan” Bucureşti şi echipa de cercetători de la Muzeul “Callatis”.

Muzeul callatian va fi deschis pentru vizitatori între orele 18.00 şi 24.00.

Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, Filiala Constanţa, nu va participa la acestă ediţie a „Nopţii Muzeelor”.

Pe aceeaşi temă:

FOTO România în timpul cumplitei ocupaţii a Puterilor Centrale. Imagini rare din Bucureştiul anilor 1916-1918

Proiect de muzeu în memoria deţinuţilor morţi în lagărele canalului: „Din 360 de firme către care am trimis cereri de sponsorizare, doar una ne-a răspuns“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: