Nicuşor Constantinescu, urmărit penal pentru abuz în serviciu. „Am un nou dosar pe care l-a scos DNA şi SRI acum, în campanie electorală”

Nicuşor Constantinescu, urmărit penal pentru abuz în serviciu. „Am un nou dosar pe care l-a scos DNA şi SRI acum, în campanie electorală”

FOTO: Arhivă

Nicuşor Constantinescu, fostul şef al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost adus luni, 9 septembrie, cu duba penitenciarului Poarta Albă la sediul DNA Constanţa.

Şeful DNA Constanţa, procurorul Andrei Bodean, l-a citat astăzi pe Nicuşor Constantinescu pentru a-i aduce la cunoştinţă calitatea de urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de „abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.”

Procurorii spun că în perioada 2011-2014, „în exercitarea atribuţiilor de serviciu (privind bugetul propriu al judeţului) care decurgeau din funcţia publică deţinută, persoana respectivă a îndeplinit, prin încălcarea prevederilor legale privind achiziţiile publice, mai multe acte legate de angajarea, lichidarea şi ordonanţarea cheltuielilor privind acordarea finanţării nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociaţii sportive din judeţul Constanţa.

Prin aceste demersuri a fost produs un prejudiciu în valoare de 2.000.000 lei în dauna bugetului judeţului Constanţa concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru asociaţia respectivă”.

La ieşirea din sediul DNA Constanţa, fostul preşedinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu a declarat că dosarul este o „ilegalitate şi un abuz al DNA şi SRI Constanţa”.  „Au adus avocat din oficiu, care nu ştie dosarul, deşi eu am avocat ales, care a fost acum două săptămâni aici, în cele două dosare cu Herghelia de la Mangalia şi despre Tel Drum. Am un alt dosar, pe care l-a scos domnul Bodean (şeful DNA Constanţa n.red.) şi SRI-ul acum, în campania electorală”, a spus Constantinescu înainte de a urca în duba penitenciarului Poarta Albă.

Baronul de Constanţa, Nicuşor Constantinescu, se află încarcerat la penitenciarul Poarta Albă, unde execută o sentinţă de 5 ani de închisoare în dosarul centrului Militar Zonal. Totodată, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv în luna februarie 2019 la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor, alături de Radu Mazăre, a cărui sentinţă este de 9 ani de închisoare cu executare.

În luna iunie 2019, Nicuşor Constantinescu a mai primit o condamnare definitivă: 10 ani cu executare în dosarul perdelelor forestiere.

Pe aceeaşi temă:

Cum a ajuns unul dintre condamnaţii în dosarul lui Nicuşor Constantinescu consilierul Arhiepiscopului Teodosie

Lider PNL: Clanul Mazăre a distrus reţeaua de termoficare, dar primarul Făgădău refuză să o reabiliteze cu bani europeni


 


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: