Tactica folosită de DNA pentru săltarea lui Nicuşor Constantinescu. Unul dintre ofiţerii sub acoperire i-a strâns mâna şi l-a pupat urându-i „La mulţi ani!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Constantinescu, păcălit de ofiţerii DNA FOTO Sînziana Ionescu
Nicuşor Constantinescu, păcălit de ofiţerii DNA FOTO Sînziana Ionescu

Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean, a relatat în seara de miercuri, 15 ianuarie, la Neptun TV, filmul ridicării sale de către anchetatorii DNA.

„M-au informat funcţionarii publici că de dimineaţă sunt în parcarea consiliului mai mulţi indivizi suspecţi, care au împânzit parcul şi vorbesc la staţii. Erau cu maşini de Bucureşti, cu număr fals de înmatriculare. La ora 13.30, am ieşit să văd cine sunt şi ce vor. Unul a venit la mine să-mi strângă mâna, să mă pupe şi să-mi ureze «La mulţi ani!». L-am întrebat de unde e şi mi-a zis «De la Vam㻓, a povestit Constantinescu.

Alt anchetator s-a apropiat de preşedintele CJC ca un cetăţean care are un doleanţă, arătându-i nişte acte. Nicuşor Constantinescu a fost înconjurat de mai mulţi inşi, iar în acest timp o maşină de Poliţie Rutieră cu număr de Bucureşti a venit lângă grup.

În acel moment, anchetatorii au sărit să-l imobilizeze pe Constantinescu, creându-se o busculadă. Acesta a opus rezistenţă şi corpolent fiind, constituţia sa le-a dat de furcă ofiţerilor sub acoperire.

„Cel care mă brusca mi-a arătat o legitimaţie de la Ministerul de Interne, fără niciun nume. Erau veniţi cu toţii de la Bucureşti, deşi dosarul este instrumentat de DNA Constanţa. Asta este poliţia politică a lui Traian Băsescu“, a arătat Constantinescu.

Preşedintele CJC a declarat că joi, 16 ianuarie, va ataca în instanţă ordinul de interdicţie a părăsirii ţării pentru 30 zile, emis de DNA. „Şi voi câştiga“, şi-a exprimat credinţa Nicuşor Constantinescu.

Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), a fost ridicat miercuri după-amiază de procurorii DNA, din faţa sediului CJC.

Anchetatorii au pus în aplicare un mandat de aducere emis de instanţă, deoarece Constantinescu refuzase de două ori să meargă la audieri într-un dosar privind abuzuri în serviciu. Preşedintele CJC a fost convins cu greu să urce în maşină. Îmbrăcat doar în sacou, Constantinescu s-a împotrivit din răsputeri, cerând să vadă legitimaţii şi mandatul de aducere, apoi să îşi cheme avocatul.

După o oră de audieri la DNA, Nicuşor Constantinescu a fost lăsat să plece. „Fac acum plângere la procurorul-şef şi la Parchetul Superior. Am fost tratat ca un animal. 240.000 cetăţeni m-au votat pe mine şi pe colegii mei şi ei au venit să facă asta pe banii contribuabililor. Procurorii erau de la Bucureşti, deci este o acţiune politică a DNA Bucureşti. Până acum nu am fost citat sau nu ştiu de câte ori am fost citat, pentru că nu am semnat nimic. Nu ne mai mirăm de ce ne merge aşa rău. Să vină poliţia politică să conducă ei judeţul!“, a declarat Nicuşor Constantinescu.

DNA Constanţa a comunicat că Nicuşor Constantinescu este urmărit penal pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave. El a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei, adică peste 5 milioane euro, către diferite instituţii.

Constantinescu, care se pregătea să plece joi în Statele Unite ale Americii pentru investigaţii medicale, a primit interdicţia de a părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Cum s-a luptat Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, cu procurorii DNA veniţi să-l ridice

Vă mai recomandăm

UPDATE FOTO VIDEO Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa, a fost audiat la DNA: „Am fost tratat ca un animal“

PSD Constanţa: „Ce i s-a întâmplat lui Nicuşor Constantinescu este o acţiune abuzivă a DNA, poliţia politică a lui Traian Băsescu“

Radu Mazăre: „Nicuşor este prietenul meu de 20 ani şi ceva. Procurorii sunt controlaţi de Servicii“

Nicuşor Constantinescu cere vehement Parlamentului desfiinţarea DNA

Opinie despre ridicarea lui Nicuşor Constantinescu de DNA: „Este semn că instituţiile statului funcţionează“€œ

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite