Nicuşor Constantinescu a cerut din nou asistenţă medicală la proces. Medicii de pe SMURD i-au acordat primul ajutor în sala de judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Constantinescu se plânge de condiţiile din detenţie
Nicuşor Constantinescu se plânge de condiţiile din detenţie

Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, s-a plâns miercuri, la un nou termen de judecată, că a fost adus cu o ambulanţă care nu avea cadre medicale. În sala de judecată a sosit, în scurt timp, un echipaj SMURD, care i-a acordat îngrijiri medicale.

La Tribunalul Constanţa a avut loc, miercuri, un nou termen în dosarul în care Nicuşor Constantinescu este judecat pentru achiziţionarea şi întreţinerea elicopterului care ulterior s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol din Mamaia.

“Am fost adus cu o ambulanţă fără medici, fără dotări, punându-mi viaţa în pericol. Nu este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru”, s-a plâns el celor prezenţi.

La insistenţele lui, judecătoarea a chemat un echipaj SMURD, iar cadrele medicale i-au măsurat tensiunea arterială şi i-au administrat un tratament lui Nicuşor Constantinescu, după care au părăsit sala de judecată.

Nu este pentru prima dată când Nicuşor Constantinescu este supravegheat de echipaje medicale.

În vara anului trecut, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Nicuşor Constantinescu pentru abuz în serviciu. 

Potrivit procurorilor, în 2011, în cadrul unui proiect finanţat de Programul Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România, Consiliul Judeţean Constanţa, prin Nicuşor Constantinescu, a achiziţionat un elicopter în scopul eficientizării activităţii de salvare în cazul situaţiilor de urgenţă din zona de graniţă.

În 29 martie 2013, Nicuşor Constantinescu a atribuit unei societăţi comerciale, în mod nelegal, un contract de achiziţie publică având ca obiect „Servicii de operare elicopter multifuncţional, medicalizat”, „Servicii de transport ocazional” şi „Servicii de reparare şi întreţinere a elicopterelor”, prin încălcarea celor stabilite în caietul de sarcini, în care se prevedea că aparatul de zbor trebuia folosit în cazul acţiunilor de intervenţie în caz de urgenţă, în pofida faptului că SMURD formulase anterior o ofertă privind operarea gratuită, conform scopurilor programului (salvare de vieţi şi intervenţii de urgenţă), a elicopterului respectiv.

Pe 15 decembrie 2014, elicopterul s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol din Mamaia, iar cele patru persoane aflate la bord - pilotul Petre Corneliu Cătuneanu, copilotul Ginel Claudiu Crăcănel, medicul Laura Vizireanu şi asistenta medicală Gabriela Camelia Harton - au murit. 

Pe 29 iunie, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul subfinanţării Centrului Militar Zonal Constanţa. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă. 

Vă mai recomandăm:

Radu Mazăre: „Cristian Zgabercea i-a schimbat plosca şi pamperşii lui Nicuşor Constantinescu“

Nicuşor Constantinescu, în picaj. Are un nou dosar DNA, pentru elicopterul prăbuşit în lacul Siutghiol

Nicuşor Constantinescu a cerut strămutarea dosarului privind Centrul Militar

UPDATE Nicuşor Constantinescu, din nou în faţa instanţei. El rămâne arestat la domiciliu în dosarul Centrului Militar

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite