Nelu Tătaru: există focare care afectează personalul medical din Constanţa şi Braşov. Raportările spun altceva

Nelu Tătaru: există focare care afectează personalul medical din Constanţa şi Braşov. Raportările spun altceva

Deşi raportarea Institutului Naţional de Sănătate Publică în ceea ce priveşte infectarea cadrelor medicale menţionează doar un caz în judeţul Constanţa, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru afirmă că există două focare care afectează personalul medical din Constanţa şi Braşov şi există posibilitatea ca acestea să se extindă şi la populaţie.

Nelu Tătaru a declarat, sâmbătă seară, la Antena 3, că există focare care afectează personalul medical din Constanţa şi Braşov.
 
”În măsura evoluţiei accelerate a transmiterii locale, cu afectarea în marea majoritate a personalului medical, ne gândim la alte măsuri pentru a proteja personalul medical, dar şi pentru a limita acele focare care sunt în dezvoltare. (...) Având în vedere afluxul de persoane care vor veni, ne aşteptăm la o accelerare a acestui focar. Cele două focare sunt, în general, în zonele medicale, dar există o foarte mare probabilitate de extindere şi la populaţie”, a declarat Nelu Tătaru.
 
Potrivit acestuia, ”căderea personalului medical înseamnă efectiv o activitate limitată în acele zone” şi se impun noi măsuri.
 
Ultima raportare a Institutului Naţional de Sănătate Publică în ceea ce priveşte infectarea cadrelor medicale menţionează doar un caz în judeţul Constanţa.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările