Navele de croazieră maritimă revin în Portul Constanţa după o pauză de un an

Navele de croazieră maritimă revin în Portul Constanţa după o pauză de un an

FOTO CN APM Constanţa

În anul 2018 nicio navă de croazieră maritimă nu a acostat în Portul Constanţa. Conducerea  Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime“ SA anunţă că de anul viitor lucrurile se vor schimba.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nicolae Dan Tivilichi, director general Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime“ SA Constanţa (CN APM), a anunţat în cadrul unei conferinţe ţinute luni, 15 octombrie, că navele de croazieră maritimă vor reveni în portul Constanţa începând cu anul 2019.

Astfel, anul viitor şi-au anunţat sosirea 2 nave de croazieră, iar în anul 2020 sunt anunţate până acum 8 nave de croazieră maritimă.

Anexarea Crimeei de către Rusia, instabilitatea din Ucraina, migraţii care folosesc diferite culoare de a ajunge în Europa şi atentatele teroriste din 2016 şi 2017 din Turcia sunt factori care au determinat marii operatori din turismul de croazieră să ocolească Marea Neagră în 2018.

Dacă în anul 2013 în Constanţa ajungeau aproximativ 68 de nave de croazieră maritimă, iar în 2014 - peste 90, din anul 2015 numărul navelor de croazieră a început să scadă, ajungând în anul 2017 la 4, iar în anul 2018 nicio navă de croazieră maritimă nu şi-a anunţat intenţia de a intra în Portul Constanţa. Abia din 2019 primele vase de croazieră maritimă ar putea veni să testeze zona. Vorbim de nave care transportă între 4.000 şi 7.000 de turişti.

Pe aceeaşi temă:

Bulgarii au început să facă dragaj pe Dunăre, pentru navigaţia vaselor care ajung la Marea Neagră

ANALIZĂ Instabilitatea din Marea Neagră ţine la distanţă navele de croazieră maritimă: zero vizite în Portul Constanţa în 2018


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: