Nava-şcoală Mircea pleacă într-un nou voiaj. Alături de români, se vor instrui în tainele mării studenţi din Germania

Nava-şcoală Mircea pleacă într-un nou voiaj. Alături de români, se vor instrui în tainele mării studenţi din Germania

Nava-şcoală Mircea

Nava-Şcoală „Mircea”, ambasadorul onorific al Forţelor Navale Române pe mările şi oceanele lumii, se pregăteşte pentru plecarea în cel de-al doilea marş internaţional de instrucţie din anul 2018.

Ştiri pe aceeaşi temă

Velierul românesc va părăsi luni, 20 august, la ora 10.00, Portul Militar Constanţa şi va lua cap-compas Portul Durres din Albania, unde va acosta după o săptămâna de navigat pe apele a şase mări şi două strâmtori maritime intercontinentale. În cele 21 de zile de marş şi 10 zile de staţionare, Nava-Şcoală „Mircea” va mai face escale şi în porturile Split (Croaţia) şi Souda (Grecia).
 
Echipajul navei va fi format din 182 de membri, dintre care 38 de studenţi ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, 43 de cadeţi şi 13 instructori germani, dar şi 12 cadeţi din Bulgaria, China, Marea Britanie, Polonia, Turcia şi Ucraina.
 
Nava-Şcoală „Mircea” se va întoarce acasă, în Portul Militar Constanţa, joi, 20 septembrie, după o lună de pregătire a viitorilor marinari militari români şi străini.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările