Nava-şcoală Mircea încheie aventura pe mare. Bricul a făcut escală în 11 porturi şi a străbătut 10.000 mile marine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nava-şcoală Mircea îşi încheie vineri, 22 septembrie, marşul anual de instrucţie, început în urmă cu patru luni, în timpul căruia a parcurs 10.000 de mile marine şi a făcut escale în 11 porturi din nouă ţări europene.

Obiectivul principal al marşului a fost instruirea în domeniul Navigaţiei şi practicii marinăreşti a viitorilor ofiţeri şi maiştri militari de marină, în prezent studenţi Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” şi elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Cadeţii şi echipajul navei-şcoală ”Mircea” au reprezentat România la două evenimente nautice de prestigiu. Primul eveniment, „Sail Den Helder 2017”, a avut loc în portul Den Helder din Olanda, cu prilejul aniversării Zilelor Forţelor Navale Olandeze. 

Cel de-al doilea eveniment la care au participat marinarii români a fost Competiţia nautică „The Tall Ships Races 2017”, ce s-a desfăşurat între porturile Halmstadt (Suedia), Kotka (Finlanda) şi Turku (Finlanda), cu ocazia celebrării a 100 de ani de independenţă a Finlandei. 

Totodată, echipajul navei a efectuat vizite oficiale la Academiile Navale din Olanda, Germania, Polonia, Portugalia şi Spania, ca o confirmare a bunelor relaţii ale Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” cu instituţiile similare europene.

În premieră, 110 cadeţi germani s-au instruit anul acesta la bordul navei-şcoală ”Mircea”, în timpul marşului de instrucţie, alături de cadeţii români şi de alţi opt cadeţi din Bulgaria, China, Grecia şi Polonia, fapt ce demonstrează recunoaşterea profesionalismului marinarilor militari români pe plan internaţional. 

image

Vă mai recomandăm:

Aventurile pe mare ale navei-şcoală Mircea: bombardamente, furtuni, Triunghiul Bermudelor

Basarabia şi Transilvania, „lebedele“ Mării Negre. Cum a fost salvat pasagerul Transilvania din mâna ruşilor printr-un joc diplomatic

Suferinţele unui ofiţer român în lagărul sovietic Oranki. „Şocul a fost când am văzut căruţe trase de români înhămaţi. Nu a fost o zi în care să nu-mi fie foame“

Aventurile unui ofiţer român: a fugit peste graniţe, de frica ruşilor, şi a lucrat la lansarea primelor filme din seria James Bond

Distrugătoarele României, aşii Marinei care au ajuns la fier vechi din cauza ruşilor. Navele erau mai bine echipate şi mai rapide decât cele pe care le avem azi

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite